The Foundation Project - Estee Lauder Double Wear Foundation


Ένα από τα πιο πολυσυζητημένα foundation των τελευταίων ετών. Το review για το συγκεκριμένο foundation  το περιμένανε πολλές κοπέλες. Το έχουν λατρέψει επίσης πάρα πολλές και είναι στα Must Have πολλών Bloggers και όχι μόνο. Αυτό ήταν αρκετό να με πείσει να το αγοράσω και το πήρα μόνο 32€ όταν είχε προσφορά στα Sephora -35%, γιατί σίγουρα η τιμή του την συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μου δεν μου επιτρέπει να τα αποκτήσω διαφορετικά, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν αξίζει τα λεφτά του.

Λίγα λόγια γενικά για το Estee Lauder Double Wear Foundation
Έχει λεπτόρευστη υφή και προσφέρει μέτρια ως πολύ υψηλή κάλυψη και πάρα πολύ καλή διάρκεια. Προσωπικά το βρήκα λίγο βαρύ για τις δικές μου ανάγκες γιατί ακριβώς προσφέρει πολύ υψηλή κάλυψη και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα πλέον προβληματικά δέρματα. Έχει φυσικό τελείωμα και επομένως αν θέλετε ματ αποτέλεσμα θα πρέπει οπωσδήποτε να βάλετε πούδρα. Έχει μια πολύ ελαφριά, "οινοπνευματώδη" μυρωδιά η οποία μου έφερε στο μυαλό ένα παλιό αγαπημένο foundation (drugstore όμως) της Neurtogena. Για μένα αυτή η ανάμνηση λειτούργησε πολύ θετικά γιατί εκείνο το foundation το λάτρευα.

Είναι πιστεύω ιδανικό για να το προτιμήσετε για μια βραδυνή έξοδο (χειμώνα ή καλοκαίρι) και θα είσαστε σίγουρες ότι το μακιγιάζ σας θα είναι στην θέση του για ώρες. Ωστόσο πιστεύω ότι για καθημερινή χρήση ίσως το αισθανθείτε λίγο βαρύ και αν πρέπει οπωσδήποτε να το φοράτε στην καθημερινότητα σας θα συμβούλευα να το προτιμήσετε τον χειμώνα. Προσωπικά αυτό θα έκανα γιατί σίγουρα μου φαίνεται βαρύ για μια ζεστή καλοκαιρινή μέρα.


 Η συσκευασία είναι πολύ κομψή, ένα μικρό μπουκαλάκι 30 ml από γυαλί αμοβολημένο με βιδωτό καπάκι. Ομολογώ πως θα προτιμούσα να είχε αντλία γιατί έχω έναν φόβο μήπως με την τσαπατσουλιά μου μού φύγει περισσότερη ποσότητα ή χύσω παραπάνω προϊόν καταλάθος και πάει χαμένο. Προσωπικά το λάτρεψα για τις ημέρες που ήθελα περισσότερη κάλυψη, όπως τις ημέρες που είχα σπυράκια και εξανθήματα και μπορούσα να βασιστώ επάνω του ότι το μακιγιάζ μου θα έμενε στην θέση του για ώρες ακόμα και κάτω από αντίξοες συνθήκες (πχ υγρασία). Επειδή όμως έχω λιπαρό δέρμα το Primer και η πούδρα ήταν αναγκαία όταν είχε πολύ υγρασία γιατί αλλιώς θα φαινόταν πολύ βαρύ επάνω στο δέρμα μου και θα έβγαζε πολύ πιο γρήγορα περιττή λιπαρότητα. Σε ένα κανονικό δέρμα πιστεύω θα ήταν ιδανικό. Η απόχρωση μου είναι η 12 Desert Beige 2Ν1 , ενώ έχει και δείκτη αντηλιακής προστασίας SPF 10.



Συστατικά:
INGREDIENTS: WATER (AQUA PURIFICATA) PURIFIED, CYCLOPENTASILOXANE,TRIMETHYLSILOXYSILICATE, BUTYLENE GLYCOL, TRIBEHENIN, PEG/PPG-20/20 DIMETHICONE, SORBITAN SESQUIOLEATE, MAGNESIUM SULFATE, TOCOPHERYL ACETATE, PHENYL TRIMETHICONE, POLYMETHYLSILSESQUIOXANE, METHICONE, LAURETH-7, XANTHAN GUM, ALUMINA, BHT, SODIUM DEHYDROACETATE, IMIDAZOLIDINYL UREA, CHLOROXYLENOL, PHENOXYETHANOL, [+/-(MAY CONTAIN)IRON OXIDES(CI 77491, CI 77492, CI 77499), MICA, TITANIUM DIOXIDE (CI 77891)]

Αναλυτικά με διάφορα Primers που το συνδύασα:
Με το primer των Sephora είχε πολύ υψηλή κάλυψη και ματ τελείωμα, ενώ ένιωθες πολύ ανάλαφρη την υφή του καθώς το άπλωνες πάνω στο δέρμα. Η διάρκεια του ήταν απίστευτη και θεωρώ πολύ ασφαλές να πω ότι πέρασε τις 12 ώρες. Ο ιδανικός συνδυασμός για μένα αυτό το Primer.
Με το primer της ΝΥΧ: Είχε πολύ καλή μείωση των πόρων (λόγο του Primer) και καλή διάρκεια. Είχε φυσικό τελείωμα και χρειαζόταν πούδρα οπωσδήποτε για να σεταριστεί.
Με το primer Της VIVO Cosmetics: Ένας επίσης πολύ καλός συνδυασμός. Έχει πολύ μεγάλη διάρκεια (10 ώρες περίπου) και ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Μέτρια προς καλή κάλυψη χωρίς περιττή λιπαρότητα.
Με το Primer της Oriflame: Πολύ κακός συνδυασμός καθώς είχε μέτρια κάλυψη, πολύ μικρή διάρκεια, πολύ έντονη γυαλάδα που καθιστά αναγκαία την πούδρα και έβγαλε πολύ γρήγορα λιπαρότητα μέσα σε 3-4 ώρες, ενώ το μακιγιάζ έδειχνε λες και είχε κενά ανάμεσα στο πρόσωπο.
Με το MUA Primer: Ένας καλός συνδυασμός για φυσικό τελείωμα. Χρειάζεται πούδρα οπωσδήποτε για να σεταριστεί αλλά έχει πολύ καλή διάρκεια χωρίς να βγάλει περιττή λιπαρότητα για αρκετές ώρες. Η κάλυψη του μέτρια προς υψηλή.
Χωρίς primer: Έχει πολύ καλή κάλυψη και φυσικό τελέιωμα με πολύ μεγάλη διάρκεια ως και 8 ώρες σίγουρα στο δικό μου μικτό δέρμα. Καλό είναι στα μικτά - λιπαρά δέρματα βέβαια να το σετάρετε με πούδρα ή ιδανικά να χρησιμοποιείτε primer για να μειώσετε τους πόρους και την περιττή λιπαρότητα του δέρματος σας. 
 


Αυτά από μένα και το The Foundation Project. Μέχρι το επόμενο Post σας φιλώ!!!

1 σχόλιο:

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...