Έλαια για Αρχάριους - Αμυγδαλέλαιο




Αμυγδαλέλαιο: Ένα καλλυντικό της φύσης

Κλασσικό λάδι για τη φροντίδα του δέρματος, το αμυγδαλέλαιο, προέρχεται από τις αμυγδαλιές και είναι γνωστό από την αρχαία Ελλάδα, για τις φαρμακευτικές και καλλυντικές του ιδιότητες. Ειδικό για ευαίσθητο, σκληρό, ξεφλουδισμένο και κνησμώδες δέρμα. Κατάλληλο για όλη την οικογένεια, το αμυγδαλέλαιο χρησιμοποιείται ακόμη και στην σύγχρονη κοσμετολογία. Χρησιμοποιείται για τον καθαρισμό του δέρματος (ντεμακιγιάζ), για τα μαλλιά και τα νύχια. 

Είναι κατάλληλο για όλο το πρόσωπο και για τα μάτια και για όλους τους τύπους δέρματος. Έχει καταπραϋντικές και αντιγηραντικές ιδιότητες, ενυδατώνει σε βάθος, αντιμετωπίζει την ξηρότητα, τη φαγούρα και βοηθάει στην ελαστικότητα του δέρματος, δείχνοντας το λείο και λαμπερό.

Μπορεί να χρησιμποιηθεί στα μαλλιά, σαν μάσκα ενυδατωσης, στα χείλη, στους μαύρους κύκλους και στις βλεφαρίδες.

Συνταγές με αμυγαγδαλέλαιο:

  • Αναμίξτε ένα μέρος αμυγδαλέλαιο με δύο μέρη ροδόνερο για το τέλειο ντεμακιγιαζ. Το αμυγδαλέλαιο αφαιρεί ακόμα και το αδιάβροχο μολύβι και την μάσκαρα, χωρίς τρίψιμο. Δες εδώ πως κάνω το ντεμακιγιάζ αυτό
  • Scrub : 2 κουταλιές της σούπας θρυμματισμένα αμύγδαλα (μη επεξεργασμένα ή αλατισμένα), 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι και ενα μικρό φλυτχάνι τσαγιού αμυγδαλέλαιο. 
  • Για τις βλεφαρίδες: Ανακατέψτε αμυγδαλέλαιο με καστορέλαιο και βάλτε κάθε βράδυ στις βλεφαρίδες σας. Σε λίγους μήνες θα δείτε πόσο θαυματουργό είναι, αφού θα έχουν δυναμώσει και θα έχουν μακρύνει σημαντικά οι βλεφαρίδες σας.
  • Μάσκα μαλλιών: 10ml αμυγδαλέλαιο, 10ml δαφνέλαιο, 4 σταγόνες αιθέριο έλαιο δεντρολίβανου. Ανακατέψτε πρώτα το αμυγδαλέλαιο με το δαφνέλαιο και μετά προσθέστε τα αιθέρια έλαια μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Απλώστε στις ρίζες κάνοντας μασάζ. Στην συνέχεια απλώστε σε όλο το μήκος των μαλλιών. Αφήστε για μισή ώρα και λουστείτε όπως συνηθίζετε.
  • Χρησιμοποιείστε το στις παρανυχίδες μετά το μανικιούρ αντί για ενυδατική.
  • Μπορείτε να καθαρίσετε ακόμα και τα πινέλα του μακιγιάζ με αυτό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...