40 Μαθήματα ζωής

Ήθελα εδώ και καιρό να γυρίσω αυτό το βίντεο και να ετοιμάσω και την αντίστοιχη ανάρτηση. Πρόκειται για μια εσωτερική μου ανάγκη, να μοιραστώ μερικά από τα πιο σημαντικά πράγματα που έχω μάθει μέχρι στιγμής. Ξέρω ότι σε πολλούς μπορεί να μην αρέσει, αλλά πιστεύω ότι κάποιοι θα συμφωνήσουν μαζί μου. Πάμε να δούμε τι έμαθα;

40 things I learned in 40 years


40 things I learned in 40 years

  1. Να φοράω πάντα αντηλιακό. Από νωρίς κατάλαβα ότι ο ήλιος με ενοχλεί, καίγομαι εύκολα, ξεφλουδίζω εύκολα και βγάζω πανάδες επίσης εύκολα. Σε κάθε περίπτωση όμως ο ήλιος δεν συγχωρεί και δεν πρέπει να ξεχνάμε το αντηλιακό μας.
  2. Δεν μου αρέσει να γκρινιάζω με τις κακοτυχίες μου. Πάντα θα υπάρχει κάποιος που είναι σε χειρότερη κατάσταση από μένα. 
  3. Μπορεί να μην επιλέγουμε την οικογένεια μας, αλλά μπορούμε να επιλέγουμε τους φίλους μας.
  4. Κάνε το καλό και ρίξ' το στο γυαλό έλεγε ο παππούς μου και αυτό προσπαθώ να το τηρώ. Δεν περιμένω ανταπόδοση. Κάνω αυτό που πιστεύω ότι είναι καλό.
  5. Πότε δεν ξαναδιαβάζω ότι έχω γράψει.
  6. Δεν με ενδιαφέρει η γνώμη των άλλων για μένα, αρκεί να μένω πιστή στις αξίες μου. Το πιο πιθανόν είναι να σε υποτιμούν οι άλλοι και να σε μειώνουν προβάλλοντας πάνω σου τα δικά τους κόμπλεξ. Φυσικά και θα ακούσω την κριτική, αλλά την φιλτράρω και κρατάω αυτή που θα με βοηθήσει να γίνω καλύτερη και θα πετάξω αυτό που θα με σταματήσει από το να κάνω αυτό που αγαπώ.
  7. Φέρομαι με τον ίδιο σεβασμό σε μια καθαρίστρια όπως και στον πρόεδρο μιας μεγάλης εταιρείας.
  8. Τα θαύματα μπορούν να συμβούν οπουδήποτε και οποτεδήποτε. Η ίδια η ζωή μας είναι ένα θαύμα άλλωστε.
  9. Δεν θέλω να τα αφήνω όλα στην τύχη. Πιστεύω ότι πρέπει να σπείρουμε για να θερίσουμε.
  10. Ένα από τα σημαντικότερα μαθήματα ζωής, που άργησα όμως να μάθω, είναι η αξία της γυμναστικής. Προσπαθώ να γυμνάζομαι όσο πιο συχνά μπορώ. Κι όταν δεν μπορώ περπατάω, όσο μπορώ. Ακόμα και το λίγο είναι καλύτερο από το καθόλου.

40 things I learned in 40 years

11. Ότι κάνεις επιστρέφει πίσω σε σένα. Κάνε καλό για να σου επιστρέψει καλό.
12. Τα ταξίδια είναι ο πλούτος μου. Έχω υποσχεθεί στον εαυτό μου, μια φορά το χρόνο να κάνω ένα ταξίδι. Δεν χρειάζεται να είναι μακρινό ταξίδι. Μπορεί να είναι και κοντινό ταξίδι. Άλλωστε, μια ζωή δεν φτάνει για να γνωρίσεις την Ελλάδα.
13. Έχω αποφασίσει να βγάζω από την ζωή μου τους τοξικούς ανθρώπους. Τουλάχιστον προσπαθώ να θέτω περιορισμούς ή να αποχωρώ. Φεύγω μακριά και δεν τους αφήνω να με διαβρώνουν.
14. Προσπαθώ να πίνω πάρα πολύ νερό.
15. Ακολουθώ συχνά διαφορετική διαδρομή από την συνηθισμένη.
16. Στο θέμα της οδήγησης είμαι πολύ αυστηρή. Δεν πίνω όταν οδηγώ ή δεν οδηγώ όταν έχω πιει.
17. Δεν μιλάω στο τηλέφωνο όταν οδηγώ. 
18. Σπάω τα νεύρα στους τραμπούκους οδηγούς. Δεν κάνω τίποτα φοβερό. Απλά αφήνω το γκάζι.
19. Πιστεύω στην δια βίου μάθηση. Πρέπει να μαθαίνω διαρκώς κάτι καινούργιο. Ο καθένας μπορεί να μάθει μια ξένη γλώσσα, ένα μουσικό όργανμο ή ακόμα και να βγάλει το πανεπιστήμιο, ότι ηλικία κι αν είναι.
20. Έχω μάθει να ζητάω βοήθεια και να την προσφέρω σε όποιον την έχει ανάγκη.
40 things I learned in 40 years
 21. Διαβάστε τους κλασσικούς. Κι όταν νομίζεται ότι τους έχετε διαβάσει, ξαναδιαβάστε τους. Πάντα θα υπάρχει κάτι καινούργιο να μάθετε. Ένα διαφορετικό νόημα πίσω από το κείμενο.
22. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να πλένουμε τα δόντια μας και να κάνουμε νήμα.
23. Έχω μάθει να ζητάω συγγνώμη από τους ανθρώπους που έχω πληγώσει. Αλλά πρόσφατα έμαθα ότι πρέπει να ζητάμε συγγνώμη και από τον εαυτό μας, γιατί προκαλλέσαμε μια κατάσταση στην οποία η συγγνώμη ήταν αναγκαία.
24. Πρέπει να αγαπάμε τον εαυτό μας και είναι ο μοναδικός τρόπος για να αγαπήσουμε τους άλλους.
25. Ότι λάμπει δεν είναι χρυσός και αυτό ισχύει περισσότερο για τους ανθρώπους.
26. Είναι καλύτερα να μετανιώσω για κάτι που έκανα παρά για κάτι που δεν έκανα.
27. Η ψυχολογία μου βελτιώθηκε πάρα πολύ από τότε που σταμάτησα να βλέπω τηλεόραση, ειδικά τις ειδήσεις.
28. Φιλτράρω κάθε είδηση που ακούω, γιατί πιστεύω ότι περιέχει την αλήθεια αυτού που την μεταφέρει και αυτό από μόνο του είναι η μισή αλήθεια.
29. Είμαι ευγνώμων για ότι έχω αλλά προσπαθώ διαρκώς για το περισσότερο και το καλύτερο. Ειδικά για όλους εσάς που με παρακολουθείτε και διατηρούμε αυτή την διαδικτυακή σχέση.
30. Αν έχεις αρκετό χρόνο για να κρίνεις και να κατακρίνεις τους άλλους, τότε μάλλον έχεις πολύ ελεύθερο χρόνο διαθέσιμο.

40 things I learned in 40 years
 31. Πρέπει να αγαπάμε τον σύντροφο μας χωρίς να προσπαθούμε να τον αλλάξουμε. Προσωπικά αγαπώ και θαυμάζω τον σύντροφο μου. Βελτιώνοντας τον εαυτό μας, εξελισσόμαστε μαζί σε μια σχέση.
32. Δεν βασίζομαι στον σύντροφο μου για ναζήσω την δική μου ζωή. Τον στηρίζω σε κάθε του τόλμημα, αλλά δεν περιορίζω την δική μου ελευθερία. Ο σύντροφος μας είναι συνοδοιπόρος μας στην ζωή όχι το αφεντικό μας.
33. Αφεντικά έχουν μόνο οι σκύλοι, αν και για τον δικό μου σκύλο αμφιβάλλω πολύ. Είναι αυτός αφεντικό.
34. Πρέπει να αγαπάμε τους ανθρώπους που αγαπούν τα ζώα. Είναι καλοί άνθρωποι. Αντιθέτως, φοβάμαι όσους μισούν και βασανίζουν τα ζώα. Αυτοί οι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι.
35. Σε όποια δουλειά εργάζομαι προσπαθώ να μαθαίνω τα πάντα γύρω από αυτήν. Και αν είναι εύκολο να περνώ από όλες τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν ή να μάθω τι κάνουν. Με αυτόν τον τρόπο μαθαίνω τι χρειάζεται για να υλοποιηθεί ένα έργο και δείχνω τον ίδιο σεβασμό στους υπόλοιπους συναδέλφους. Επιπλέον, με αυτόν τον τρόπο μπορώ να εργαστώ καλύτερα στην δική μου θέση.
36. Δεν φοβάμαι να κάνω λάθη γιατί με βοηθούν να γίνομαι καλύτερη. Προσπαθώ να τα αναγνωρίζω και να τα διορθώνω και επομένως να βελτιώνομαι.
37. Η ποιότητα της ζωής μας καθορίζεται από την ποιότητα της σκέψης μας. Αν ξυπνήσεις χαρούμενος, τίποτα, ακόμα και η μεγαλύτερη αναποδιά δεν μπορεί να σε καταβάλει. Ακόμα και στις μεγαλύτερες τραγωδίες η αισιοδοξία και η διάθεση μπορεί να μας βοηθήσει να τις ξεπεράσουμε.
38. Σαν άνθρωπος μου αρέσουν πάρα πολύ οι προκλήσεις. Τα εμπόδια μας βοηθούν να απολαύσουμε περισσότερο τα αποτελέσματα των προσπαθειών μας.
39. Δεν πρέπει να μιλάμε με ηλίθιους. Ο ηλίθιος σε ρίχνει στο επίπεδο του και χάνεις λόγο απειρίας. Γιατί είναι πιο πολλά χρόνια ηλίθιος.
40. Το μεγαλύτερο μάθημα που έχω πάρει είναι να μην σταματήσω ποτέ να μαθαίνω όλο και περισσότερα.


40 things I learned in 40 years

Δείτε το βίντεο εδώ:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...