Pages

Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

«Πόλη Γένους Θηλυκού» Ένα φωτογραφικό λεύκωμα αφιερωμένο στη γυναίκα της Θεσσαλονίκης

«Πόλη Γένους Θηλυκού»  

Ένα φωτογραφικό λεύκωμα αφιερωμένο στη γυναίκα της Θεσσαλονίκης

Tzimas Cosmetics - Thessaloniki coffee table book
Με έναν εξαιρετικά πρωτότυπο τρόπο αποφάσισε η Tzimas Cosmetics να γιορτάσει τα 60 χρόνια της στο χώρο της καλλυντικής περιποίησης και της γυναικείας ομορφιάς. Προχώρησε στην έκδοση ενός καλαίσθητου και ιδιαίτερου Φωτογραφικού Λευκώματος με τίτλο «Πόλη Γένους Θηλυκού», αφιερωμένο σε όλες τις γυναίκες της Θεσσαλονίκης. Είναι μία έκδοση όπου συνυπάρχουν εικόνες ανώνυμων και επώνυμων φωτογράφων, μέσα από τις οποίες επιχειρείται η διερεύνηση της πολύτροπης όσο και πλούσιας παρουσίας της γυναίκας στην Θεσσαλονίκη στο διάστημα έξι δεκαετιών.

Tzimas Cosmetics - Thessaloniki coffee table book

Κάθε μία από τις γυναίκες που απεικονίζονται, μέσα από την αναπαράσταση των πολλών και διαφορετικών ρόλων τους, εμφανίζονται ελκυστικές με το δικό τους μοναδικό τρόπο. «Θελήσαμε να  σηματοδοτήσουμε την επέτειο των 60 χρόνων της λειτουργίας μας με τη δημιουργία ενός έργου, ικανού να τιμήσει την πόλη στην οποία γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, αλλά και τις γυναίκες που έζησαν σε αυτήν κατά τη διάρκεια αυτών των χρόνων» είναι τα λόγια με τα οποία προλογίζουν την έκδοση ο Γιώργος και η Λίλα Τζίμα.
Tzimas Cosmetics - Thessaloniki coffee table book

Την επιμέλεια του λευκώματος είχαν η Ευδοξία Ράδη και ο Ηρακλής Παπαϊωάννου του MΟΜus / Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης. Τo λεύκωμα παρουσιάστηκε πρόσφατα σε μια μοναδική εκδήλωση στον πολυχώρο ΥΨΙΛΟΝ στην Θεσσαλονίκη, όπου παρευρέθηκαν περισσότερα από 400 άτομα.
Tzimas Cosmetics - Thessaloniki coffee table book



 Την έκδοση προλόγισε ο κ. Γιώργος Τζίμας, εκ μέρους της Tzimas Cosmetics, ο κ. Ηρακλής Παπαϊωάννου, εκ των επιμελητών του λευκώματος και η κα Ζωή Ψαρρά – Παπαγεωργίου, εκπρόσωπος του Ιδρύματος Παπαγεωργίου, η οποία μίλησε για την πορεία και την εξέλιξη της γυναίκας στη Θεσσαλονίκη  τα τελευταία 60 χρόνια. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να αποκτήσουν ένα από τα αριθμημένα αντίτυπα του λευκώματος.


«Πόλη Γένους Θηλυκού»  Ένα φωτογραφικό λεύκωμα αφιερωμένο στη γυναίκα της Θεσσαλονίκης

Διαβάστε το disclaimer μου εδώ

Διάβασε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.