Τα 5 προϊόντα ομορφιάς που δεν πρέπει ποτέ να μοιράζεσαι

Ως γυναίκες μας αρέσει να μοιραζόμαστε με τις φίλες μας το μακιγιάζ μας. Μερικές φορές όμως αυτό μπορεί να μας προκαλέσει προβλήματα. Κι όταν τα προβλήματα είναι υγείας, ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτούμε πριν μοιραστούμε οτιδήποτε.

5 beauty products you should never share


#1. Προϊόντα σε βαζάκι και γενικά οτιδήποτε απαιτεί να βάλεις το δαχτυλάκι σου μέσα και να πάρεις την απαιτούμενη ποσότητα. Επομένως, ξέχνα το αν θες να μοιραστείς κρέμα ματιών, ενυδατική προσώπου, ενυδατική κρέμα σώματος κτλ. Εκτός κι αν εγγυηθείς ότι χρησιμοποιούνται σωστά, με άλλα λόγια βγάζεις την απαιτούμενη ποσότητα με ένα κουταλάκι.

#2. Μάσκαρα. Νομίζω ότι είναι το μόνο που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη εξήγηση. Αν τα μικρόβια μπορούν να μεταφερθούν τόσο εύκολα με τα προϊόντα σε βαζάκι, τότε φαντάσου τι γίνεται όταν μοιράζεσαι την μάσκαρα σου, η οποία έρχεται σε επαφή με ένα από τα πιο ευαίσθητα (και απροστάτευτα ) σημεία του σώματος σου, με τα μάτια σου δηλαδή.

#3. Πινέλα. Τα πινέλα είναι ένας από τους πιο βασικούς παράγοντες μετάδοσης μικροβίων. Για αυτό άλλωστε και απαιτούν συχνό πλύσιμο. Κάθε φορά που χρησιμοποιούμε τα πινέλα του μακιγιάζ, εκτός από τα χρώματα που συσσωρεύονται και επομένως κάνουν το μακιγιάζ πιο δύσκολο (δεν μπορείς να περάσεις μπεζ σκιά με πινέλο που πριν χρησιμοποιούσες για την μαύρη σκιά), τα πινέλα όπως και τα σφουγγαράκια του μακιγιάζ είναι το ιδανικό περιβάλλον για τα βακτήρια. Τα μαζεύουν, τα τρέφουν και τα μεταδίδουν. Φρόντισε λοιπόν να μην τα μοιράζεσαι καθώς αυτά τα βακτήρια θα πολλαπλασιαστούν ακόμα περισσότερο και πιο γρήγορα. Εκτός και αν φροντίζεις να τα πλύνεις πριν και μετά την χρήση και τα χρησιμοποιείς μόνο σε συγκεκριμένο άτομο κάθε φορά.

#4. Πούδρα. Ακόμα κι αν είναι από τα λιγότερο απειλητικά σημεία η πούδρα έρχεται σε επαφή με το πινέλο ή με σφουγγαράκι. Και τι είπαμε λίγο πιο πάνω; ότι τα πινέλα είναι η ιδανική φωλιά για τα μικρόβια. Επομένως, χρησιμοποιώντας ένα πινέλο για το πρόσωπο της φίλης σου, μεταφέρεις και στην πούδρα σου βακτήρια.

#5. Κραγιόν ή Lip gloss. Γενικά αν πρόκειται να χρησιμοποιήσετε το ίδιο κραγιόν με την φίλη σου, φρόντισε να το βάζεται και οι δύο με το δικό της πινελάκι χειλιών. Διαφορετικά λυπάμαι αλλά δεν νομίζω ότι θα την γλιτώσεις. Αργά ή γρήγορα μπορεί να περάσει και σε σένα κάποιο μικρόβιο, που στην φίλη σου μπορεί να είναι αθώο ή και αδιάφορο, αλλά σε εσένα να λειτουργήσει επιθετικά.

Κακά τα ψέματα, όλες λίγο πολύ έχουμε μοιραστεί προϊόντα μακιγιάζ με τις φίλες μας. ΑΝ τηρούνται οι βασικοί κανόνες υγιεινής οι πιθανότητες να κολλήσεις κάποιο μικρόβιο είναι ελάχιστες. Αν και πολλές φορές θα δανειστώ ή θα δανείσω ένα ρουζ ή μια πούδρα και θα τα βάλω με προσοχή και πινέλο καθαρό, ωστόσο, αποφεύγω την κοινόχρηστη μάσκαρα, δια ροπάλου.

Εσύ ποια προϊόντα ομορφιάς μοιράζεσαι με τις φίλες σου και ποια αποφεύγεις να τα δώσεις;

5 beauty products you should never share


Διαβάστε το disclaimer μου εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...