Πως οργανώσαμε την 1η κοπή πίτας των Greek Women Bloggers

Και πόσο τελικά μέτρησε η σωστή επικοινωνία με τις εταιρείες που μας στήριξαν.
Την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 πραγματοποιήθηκε η 1η κοπή πίτας των Greek Women Bloggers. Ήταν κάτι που θέλαμε να κάνουμε από καιρό, ήδη από την πρώτη πρώτη συνάντηση του Edityourlife magazine πριν χρόνια, όταν ήταν ακόμα στην συντακτική μας ομάδα η Ελευθερία και η Τζίνα.
1η κοπή πίτας των Greek Women Bloggers.


Εφαλτήριο όμως για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης ήταν η γέννηση του δικτύου των Greek Women Bloggers, τον περασμένο Οκτώβριο. Η ανταπόκριση που είχαμε στην δημιουργία του δικτύου ήταν τεράστια και μπορεί να γίνει αντιληπτή αν σου πω ότι όταν αποφασίσαμε την εκδήλωση το δίκτυο μας μετρούσε ήδη 140 μέλη, ενώ πλέον έχει περάσει τα 210 μέλη.

1η κοπή πίτας των Greek Women Bloggers.

Αν θέλεις να δεις πως περάσαμε και πως κύλησε η βραδιά μπορείς να διαβάσεις το άρθρο μας στο Edityourlifemag. Εγώ εδώ θα μιλήσω για την επικοινωνία που είχα με τις εταιρείες για την εξεύρεση χορηγών για την συγκεκριμένη εκδήλωση. Τόσο εγώ όσο και οι υπόλοιπες κοπέλες που επικοινωνήσαμε με εταιρείες, πέρα από τις προσωπικές σχέσεις μας, το σημαντικότερο ρόλο τον έπαιξε η σωστή επικοινωνία.

1η κοπή πίτας των Greek Women Bloggers.

Και ερχόμαστε στο θέμα της επικοινωνίας το οποίο πιστεύω ότι αποτελεί την πιο πονεμένη ιστορία. Όταν επικοινώνησα καταρχάς με τις εταιρείες είχα πάντα στο νου μου την κλασσική φόρμα επικοινωνίας. Για τον σωστό τρόπο επικοινωνίας με τις εταιρείες σου έχω ξαναμιλήσει. Τώρα θα σου πω πως αυτή μέτρησε στην επιτυχία της εκδήλωσης.

Τι έπαιξε λοιπόν τον σημαντικότερο ρόλο στην οργάνωση της εκδήλωσης μας;
  • Η σωστή επικοινωνία
  • Η συνέπεια 
  • Η οργανωμένη προσπάθεια
  • Ο σεβασμός στους χορηγούς
  • Η έγκαιρη πληροφόρηση όλων των μελών
  • Η λάτζα (που όπως κάθε δουλειά έτσι και εδώ είχε μπόλικη)

1η κοπή πίτας των Greek Women Bloggers.

Πιο αναλυτικά λοιπόν αυτό που προσέξαμε:

#1. Η σωστή επικοινωνία. Σε αυτό το σημείο να σου πω ότι έχω ετοιμάσει μια αναλυτική παρουσίαση για την επικοινωνία με τις εταιρείες την οποία παρουσίασα στην εκδήλωση και μπορείς να την διαβάσεις πατώντας εδώ. Ενώ και η Πηνελόπη Ψαρράκη, managing partner της The Hand μας παρουσίασε την άλλη όψη της επικοινωνίας, τι περιμένει δηλαδή μια εταιρεία από εμάς τις Bloggers και την παρουσίαση της μπορείς να την βρεις εδώ.

Αν θέλεις μπορείς να εγγραφείς στο newsletter μου εδώ και να σου το στείλω να το κατεβάσεις .

#2. Η συνέπεια. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να είμαστε συνεπής με τους συνεργάτες μας. Ακόμα κι αν εσύ βλέπεις το Blogging ως Hobby, για μια εταιρεία είσαι ένας συνεργάτης. Και δεν είναι δυνατόν να θέλεις να σε αντιμετωπίζουν επαγγελματικά όταν ο ίδιος συμπεριφέρεσαι σαν ερασιτέχνης. Το σημαντικότερο κομμάτι του επαγγελματισμού είναι η συνέπεια. Φρόντισε λοιπόν να είσαι συνεπής σε ότι λες, υπόσχεσαι και κάνεις.

#3 Η οργανωμένη προσπάθεια. Οποιαδήποτε εκδήλωση, ενέργεια ή έργο είναι αποτέλεσμα συντονισμένης προσπάθειας πολλών μελών. Ακόμα και κάτι τόσο διασκεδαστικό, όπως μια κοπή πίτας, απαιτεί συνέπεια, οργάνωση και συντονισμό από όλα τα μέλη της ομάδας. Ακόμα και η πιο μικρή συμβολή είναι σημαντική για την ολοκλήρωση του έργου.

#4. Ο σεβασμός στους χορηγούς. Όπως είπα ψυχρά και στην επικοινωνία με τις εταιρείες, είναι σημαντικό να είσαι ευγενής προς τους συνεργάτες σου και να σέβεσαι την συμβολή τους. Ακόμα και αν το δώρο που σου δίνουν ή η χορηγία τους είναι μικρή, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να τους συμπεριφερθείς με αγένεια ή σα να είναι ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Κάθε συνδρομή, κάθε χορηγία είναι σημαντική και αξίζει τον σεβασμό όλων. Φρόντισε τα λογότυπα και οι αναφορές σε αυτούς να είναι όπως πρέπει και μην αμελήσεις να τους στείλεις πρόσκληση καθώς και ευχαριστήρια επιστολή στο τέλος της εκδήλωσης.
1η κοπή πίτας των Greek Women Bloggers.


#5. Η έγκαιρη πληροφόρηση όλων των μελών. Η ομαδική εργασία δεν είναι διαγωνισμός για το ποιος είναι καλύτερος ή ποιος μπορεί να κάνει κάτι καλύτερα από τον άλλο. Είναι υποστήριξη και συνεργασία και απαιτεί την έγκαιρη και έγκυρη πληροφόρηση όλων των μελών. Δεν οργανώνουμε κάτι για να προωθήσουμε προσωπικές καριέρες. Για αυτό και ενημερώνουμε τους συνεργάτες μας για ότι συμβαίνει και δεν διστάζουμε να ζητήσουμε βοήθεια.

#6. Η λάτζα (που όπως κάθε δουλειά έτσι και εδώ είχε μπόλικη). Η σωστή οργάνωση μιας οποιαδήποτε εκδήλωσης απαιτεί εκτός από την καλή συνεργασία, ομαδικότητα και όλα όσα προανέφερα, επιβάλει μάλλον λάτζα. Και με τον όρο λάτζα εννοώ όλη εκείνη την δουλειά που περιλαμβάνει το κουβάλημα, την συγγραφή, την αποστολή, την ενημέρωση, τις φωτογραφίες όλη γενικά την χαμαλοδουλειά που πρέπει να γίνει για να βγει σωστή η εκδήλωση. Γιατί δεν αρκεί να επικοινωνήσεις με τις εταιρείες, αλλά πρέπει να κουβαλήσεις τα δώρα, να φτιάξεις τα ταμπελάκια, να ετοιμάσεις τις λίστες, να στείλεις τα mail, τις προσκλήσεις, να πάρεις τηλέφωνο για επιβεβαίωση κτλ.

Και κάπως έτσι οργανώσαμε την 1η κοπή πίτας των Greek Women Bloggers.

Ορισμένες από τις φωτογραφίες που χρησιμοποίησα ανήκουν στην Τζίνα Βαρότση την οποία ευχαριστώ θερμά για την συμβολή της.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...