ΕΞΥΠΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΜΑΚΙΓΙΑΖ!!!!

Πολλές θα πούνε ότι δεν έχω πολλά προϊόντα μακιγιάζ (οι beauty bloggers νομίζω). Άλλες ίσως πουν ότι έχω πάρα πολλά. Ένα είναι σίγουρο. Είτε έχουμε λίγα, είτε πολλά, πρέπει να βρούμε τρόπους για την καλύτερη αποθήκευση τους. Ενώ παράλληλα θα πρέπει να σιγουρευτούμε ότι αυτοί οι τρόποι, είναι οι καλύτεροι και οι πιο εύχρηστοι πάνω απ' όλα.

Αρχικά θα πρέπει να ξεχωρίσουμε όλα τα προϊόντα μακιγιάζ κατά είδος ή λειτουργία. Πχ. ένα γκρουπ με τις σκιές, άλλο με τα foundation & concealers, άλλο με τα πινέλα, άλλο με τις μάσκαρες και άλλο με τα κραγιόν κτλ.
Η δική μου συλλογή.....

Έπειτα, επιστρατεύουμε ότι μπορούμε να φανταστούμε ότι θα μας βοηθήσει στην οργάνωση του μακιγιάζ μας. Από κουτιά, μέχρι αυγοθήκες, ναι καλά διαβάσατε, αυγοθήκες. Εγώ, προσωπικά χρησιμοποίησα, μια παγοθήκη από το IKEA, μια παλιά αυγοθήκη, ένα καλαθάκι, ένα βαζάκι που περιφερόταν μέσα στο σπίτι και τρια μικρά κασπώ, που επίσης περιφέρονταν μέσα στο σπίτι.

Αρχικά, χρησιμοποιούμε την παγοθήκη. Εγώ επέλεξα αυτήν :
Παγοθήκη ΙΚΕΑ








 Την οποία γέμισα με όλες τις σκιές μου και έτσι πήρε αυτή την μορφή:

Παγοθήκη ΙΚΕΑ με σκιές!!!
 Πίσω πίσω έβαλα τις πιο μεγάλες συσκευασίες, ενώ καθώς προχωρούσα πιο μπροστά τοποθετούσα μικρότερες συσκευασίες. Μέσα στην παγοθήκη χώρεσαν σχεδόν όλες οι σκιές μου, και οι πούδρες μου :).







Στην Συνέχεια προχώρησα στην ιδέα της αυγοθήκης!!!!

Αυγοθήκη σε καλαθάκι
 Πήρα μια παλιά αυγοθήκη την οποία δεν χρησιμοποιούσα πια και την μετέτρεψα σε αποθηκευτικό χώρο για τα foundation Και το kabuki brush μου. Μέσα σε ένα μικρό καλαθάκι που είχα τοποθέτησα και τα υπόλοιπα προϊόντα μακιγιάζ μου. Η αυγοθήκη είναι μια εύχρηστη επιλογή αν δεν θέλεις να σου χτυπιούνται τα διάφορα μπουκαλάκια μεταξύ τους. Ενώ είναι και πιο εύκολο να τραβήξεις αυτό που επιθυμείς.





Ένα μικρό γυάλινο κασπώ για τα πινέλα
 Συνέχισα με το μικρό βαζάκι και τα κασπώ. Μέσα στο βαζάκι και στα κασπώ, έβαλα μικρές διακοσμητικές πετρούλες που είχα αγοράσει από τα Jumbo. Τις πετρούλες αυτές μπορείτε να τις βρείτε πολύ φθηνά και στο ebay, πχ. με 3$ μπορείς να πάρεις 1000 διακοσμητικές πετρούλες σαν διαμαντάκια ή καρδούλες, και με δωρεάν έξοδα αποστολής. Αν όμως έχεις πρόσβαση σε JUMBO ή άλλο παρόμοιο κατάστημα είμαι σίγουρη ότι θα βρεις πολλές σε προσφορά.


Ένα μικρό βαζάκι για τις μάσκαρες
 Μέσα σε κάθε βαζάκι έβαλα κι από ένα είδος μακιγιάζ. Στο ένα έβαλα τα πινέλα μου, στο δεύτερο τις μάσκαρες και το Eyeliner μου, Σε ένα τρίτο τα μολύβια μου και σε ένα άλλο τα κραγιόν μου και τα Lip gloss.








Σε κάθε περίπτωση μην ξεχνάτε να βάζετε μέσα στα βαζάκια - κασπώ σας λίγες πετρούλες. Βοηθάνε να μένουν τα ποτηράκια σταθερά και να μην αναποδογυρίζουν από το βάρος. Επίσης.... Είναι όμορφα!

Και 2 μικρά κασπώ για τα μολύβια και για τα κραγιόν-λιπ γκλος



 Αν δεν έχετε πάρα πολλά μολύβια ή μάσκαρες κτλ. μπορείτε να βάλετε περισσότερα από ένα είδη σε κάποιο βαζάκι. Προσωπικά θα ήθελα να είναι ξεχωριστά για την διευκόλυνση μου.

















Τέλος, χρησιμοποιήσα μια παλιά θήκη CD με πολύ όμορφες ζωγραφιές για να τοποθετήσω όλο το μακιγιάζ μου σε μια πλευρά του καθρέφτη μου!


Και μια παλιά CD-θήκη

 


Να θυμάστε, ότι κάθε ανάγκη είναι διαφορετική... και οι ιδέες ξεφυτρώνουν παντού. Όριο μας η φαντασία.....





Μέχρι το επόμενο post φιλάκια!!!





Και το βίντεο που ετοίμασα (βγήκε λίγο μεγάλο, ελπίζω να όμως να σας αρέσει):








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...