Επιστροφή στα ρόλλεϋ



Ίσως θα με έχετε ακούσει να μιλάω για την καταστροφή των μαλλιών μου από το "σατανικό" όμπρε. Η αλήθεια είναι ότι με το ντεκαπάζ τα ταλαιπώρησα πάρα πολύ και από τότε προσπαθώ να τα επαναφέρω με κάθε δυνατό τρόπο. Τώρα που μπήκε ο χειμώνας όμως δεν μπορώ να αποφύγω να τα ταλαιπωρήσω με το πιστολάκι. Βλέπετε αν δεν τα στεγνώσω καλά τότε πολύ πιθανόν να πάθω καμια ψυξούλα που θα είναι όλη δική μου. Μαγαλ΄νουμε βλέπετε... Και καλά όταν τα στενώνω χρησιμοποιώ ένα σωρό heat protectors και την σώζω την δουλειά. Τι γίνετε όμως όταν θέλω να κάνω ένα πιο επιτηδευμένο styling, ας πούμε μπούκλες;

Μέχρι τώρα η απάντηση ήταν απλή. Θα χρησιμοποιούσα ένα ψαλίδι ή μια μασιά για μαλλιά. Όμως όταν προσπαθείς να επαναφέρεις την υγεία των μαλλιών σου στην προ-ντεκαπάζ εποχή, η επιλογή να τα ταλαιπωρήσεις περισσότερο με ψαλίδι είναι το λιγόερο εγκληματική.

Είχα αρχίσει να χάνω τις ελπίδες μου όταν πριν από λίγο καιρό είδα ένα βιντεάκι της αγαπημένης Εύας από την Θεσσαλονίκη, που δειχνει πως να κάνετε τα μαλλιά σας μπούκλες όπως τα κορίτσια της Victoria Secret χωρίς να χησιμοποιήσετε θερμότητα. Εδώ είμαστε λέω.  Ήρθε η ώρα να ξεθάψει τα βραστά σου ρόλλεϋ Κατερίνα, είπα. Και έτσι και έκανα.




Η διαδικασία απλή, τα βράζεις και τα βάζεις. Τόσο απλά. Και πάνω απ' όλα ακίνδυνα για τα μαλλιά μας. Προσωπικά μπορώ να πω ότι η διαδικασία είναι εξίσου γρήγορη με το να χρησιμοποιείς ένα ηλ. ψαλίδι, και χωρίς να φοβάσαι ότι θα καείς. Εγώ αφού τα έβρασα (μπορείτε απλά να βράσετε και νερό σε βραστήρα και να τα βάλλετε μέσα για λίγα λεπτά, πιάνει κι έτσι το κόλπο)τα έβαλα σε στεγνώ μαλλιά και όση ώρα περίμενα την πέρασα κάνοντας το μακιγιάζ μου. Έτσι δεν είναι κενός χρόνος, αλλά ουσιαστικά όσος χρόνος κάνετε για να βαφττείτε. ς το υπολογίσουμε λοιπόν : 5'-10' για να τα βάλεις (νάλογα με το πόσο εύκολα χειρίζεσαι τα μαλλιά σου) , εκμετταλεύεσαι την αναμονή κάνοντας το μακιγιάζ σου (περίπου 20' για μένα) και 2' λεπτά για να τα βγάλεις. Πριν τα αφαιρέσω τα ψεκάζω με λακ για περισσότερο κράτημα. Όταν τα βγάλω παίζω με τα δάχτυλα τις μπούκλες για να μην δείχνουν εντελώς στημένες. κι έτοιμη για την έξοδο μου .
.


Τα δικά μου ρόλλευ τα είχα αγοράσει προ αμνημονεύτων χρόνων αν θυμάμαι καλά από τα Hondos Center. Πιθανότατα να βρείτε παρόμοια και στα Jumbo. Είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να έχετε μπούκλες χωρίς θερμότητα και χωρίς να ταλαιπωρείτε τα μαλλια σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...