Σεμινάριο AVON Spring Colors με τον Αχιλλέα Χαρίτο - The Greek Beauty Bloggers & AVON

 Την Παρασκευή στις 29 Μαρτίου 2013 οι Greek Beauty Bloggers & η Avon Ελλάδας διοργάνωσαν ένα σεμινάριο αποκλειστικά για beauty bloggers με τον Αχιλλέα Χαρίτο. Σε αυτή την απογευματινή συνάθροιση των Ελληνίδων Bloggers είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε (όσες δεν ξέραμε) την AVON, να μάθουμε για την ευκαιρία κέρδους που σου δίνει η AVON, να παρακολουθήσουμε ένα άτυπο "masterclass" με τον Αχιλλέα Χαρίτο, να ενημερωθούμε για τα νέα προϊόντα της AVON αλλά και να μάθουμε για τις δράσεις της εταιρείας.

Η συνάντηση για πολλές από εμάς έγινε στον προαστιακό στην Παλλήνη, μαζί περπατήσαμε προς τα γραφεία της εταιρείας για να συναντήσουμε εκεί και άλλες αγαπημένες bloggers ή και vloggers και να συζητήσουμε για το αγαπημένο μας θέμα: Την Ομορφιά!


Προσωπικά την AVON την ξέρω πολλά χρόνια (ας μην το αναλύσουμε πολύ αυτό, δεν χρειάζεται να μιλάμε για την ηλικία μιας γυναίκας)... Την γνωρίζω και την αγαπώ χρόνια και την εμπιστεύομαι από έφηβη για τα προϊόντα μου του μακιγιάζ και περιποίησης. Θυμάμαι ακόμα προϊόντα που είχα αγαπήσει πραγματικά και που έχουν σταματήσει να βγαίνουν (αχ ακόμα εκείνο το suede wear lip gloss με έχει συμμαδέψει), ενώ στις αγορές μου δεν παραλείπω να προσθέσω αγαπημένα προϊόντα που απλά δεν μπορώ να αποχωριστώ όσα χρόνια και να περάσουν (σας έχω μιλήσει πολλάκις για την αγάπη μου τα Soft Musk).


Αρχικά, οι οικοδεσπότες μας μάς ενημέρωσαν για την ιστορία της AVON, η οποία είναι πλέον 127 ετών (και μεγαλώνει). Η Avon ιδρύθηκε το 1886 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής από τον David McConnell. Η Avon, η εταιρία για τις γυναίκες, είναι ο παγκόσμιος ηγέτης στα αρώματα (και όχι μόνο), με περισσότερα από 11$ δισ. ετήσια έσοδα. Ως μεγαλύτερη εταιρία στο χώρο των απευθείας πωλήσεων, η Avon απευθύνεται σε γυναίκες σε περισσότερες από 100 χώρες μέσω ενός δικτύου που αποτελείται από περίπου 6,4 εκατομμύρια ανεξάρτητους Αντιπροσώπους πωλήσεων Avon. Η AVON στην Ελλάδα ήρθε το 1989 και ναι εγώ θυμάμαι τον εαυτό μου να ψωνίζει από τις πρώτες αντιπροσώπους. Το 2008 έλαβε την διάκριση Prix de beaute για την σειρά Anew, ενώ είναι ανάμεσα στους 3 παγκόσμιους ηγέτες της ομορφιάς σε επίπεδο makeup.


Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες στιγμές της συνάντησης ήταν η ενημέρωση σχετικά με τις ευκαιρίες κέρδους που προσφέρει η Avon . Η αλήθεια είναι ότι ήμουν πολύ επιφυλακτική απέναντι στην προοπτική αυτή (ίσως και να είμαι ακόμα) αλλά οι υπέυθυνοι της εταιρείας με χαρά απάντησαν στις ερωτήσες μας και μας ενημέρωσαν για την διαδικασία και τις ευκαιρίες που έχει μια αντιπρόσωπος της Avon  αλλιώς μια Avon lady ! 

Αν διαθέτετε ελεύθερο χρόνο, η AVON μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε το δικό σας κατάστημα ομορφιάς, το οποίο θα λειτουργεί στο δικό σας ωράριο τις ώρες που εσείς θέλετε. Ένα ολόκληρο κατάστημα μέσα σε μια μόνο μπροσούρα. Δεν υπάρχουν περιορισμοί και δεν χρειάζεται κάποιο αρχικό κεφάλαιο ως επένδυση. Δεν είναι απαραίτητο να "στοκάρετε" προϊόντα χωρίς να γνωρίζεται αν θα τα πουλήσετε. Επίσης, πολύ σημαντικό, ως αντιπρόσωπος δεν χρειάζεται να πληρώσετε από την πρώτη παραγγελία, αλλά μπορείτε να αφήσετε "ανοιχτό υπόλοιπο" μέχρι την επόμενη παραγγελία σας. Υπάρχουν διαθέσιμα δείγματα για όλα σχεδόν τα προϊόντα, έτσι ώστε να μπορείτε να δείξετε το "κατάστημα" σας στις πελάτισσες σας. Και το πιο σημαντικό (και για τις πελάτισσες) ΑΝ ΔΕΝ ΜΕΙΝΕΤΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ - Ακόμα κι αν το έχετε ανοίξει και χρησιμοποιήσει- ΜΕΣΑ ΣΕ 1 1/2 ΜΗΝΑ.!!! Αυτό είναι απο μόνο του μια καινοτομία καθώς αυτά συμβαίνουν μόνο στην Αμερική, αφού εδώ δεν μπορείς να πας σε κάποιο κατάστημα και να επιστρέψεις ανοιγμένο και χρησιμοποιημένο προϊόν.





 Στην συνέχεια ήρθε αυτός που όλες περιμέναμε. Ο Αχιλλέας Χαρίτος, μας έδειξε τα μαγικά του σε μια τυχερή από εμάς, η οποία επιλέχηκε για μοντέλο του. Εγώ δεν θα σταθώ πολύ στο πόσο υπέροχα νιώσαμε όλες οι παρευρισκόμενες, νομίζω ότι είναι αυτονόητο. Θα σας μιλήσω  όμως για τους μύθους που κατέρριψε ο Αχιλλέας Χαρίτος, μύθοι που χρόνια τώρα μας στοιχειώνουν, μύθοι που περνάνε απο γενειά σε γενειά και μας καταδιώκουν. 
  1. Εφαρμόζουμε το makeup up σε καθαρή ενυδατωμένη επιδερμίδα, δεν χρειάζεται να την ενυδατώσουμε εκείνη την στιγμή, αυτό έχει γίνει αρκετές ώρες πριν και η ενυδάτωση και ο καθαρισμός είναι μια διαδικασία που γίνεται με σταθερή συχνότητα και όχι λίγο πριν το μακιγιάζ. MYTH BUSTED - Δεν εφαρμόζουμε ενυδατική και μετά makeup γιατί έτσι μειώνουμε τις ιιότητες του Makeup.
  2. MYTH BUSTED - Εφαρμόζουμε το concealer κάτω από τα μάτια πριν από το μακιγιάζ μας και το foundation. Χρησιμοποιούμε ότι μας βολεύει για να το απλώσουμε , σφουγγαράκι, δάχτυλα ή πινέλο) Ίσα ίσα που αν χρησιμοποιήσουμε τα δάχτυλα η τριbή αναπτύσει θερμοκρασία και επιτρέπει στο makeup ως προϊόν να μπει στους πόρους με φυσικό τρόπο. Κατόπιν βάζουμε το foundation και το δουλεύουμε καλά σε όλο το πρόσωπο.
  3. MYTH BUSTED - Δοκιμάζουμε το makeup και βρίσκουμε την κατάλληλη απόχρωση foundation όχι στο σαγόνι αλλά ωηλά στο ντεκολτέ μας.
  4. Πουδράρουμε με διάφανη πούδρα. MYTH BUSTED - Κανένα προϊόν μακιγιάζ δεν μπορεί να λειτουργήσει καταστροφικά στο πρόσωπο αλλά μόνο προστατευτικά. Ναι καλά ακούσατε. Το έχω ακούσει και από άλλους makeup artists αλλά είναι ένα ταμπού που ίσως κάνει πολλές να αντιδράσουν. Όχι το makeup δεν καταστρέφει την επιδερμίδα μας, ο κακός καθαρισμός και η ελλιπής περιποίηση είναι αυτά που ευθύνονται . Το μακιγιάζ ίσα ίσα που προσφέρει επιπλέον προστασία.
  5. MYTH BUSTED - Σημασία δεν έχει απαραίτητα τι χρώμα μας πάει στα μάτια, αλλά τι σχήμα. Όλα τα χρώματα αν δουλευτούν και συνδυαστούν σωστά υπό το σωστό σχήμα μπορούν να ταιριάξουν στα μάτια μας.
Είπε και πολλά πολλά άλλα tips & tricks , άλλα γνωστά άλλα άγνωστα, αλλά εγώ αυτούς τους ΜΥΘΟΥΣ επέλεξα να μοιραστώ μαζί σας, γιατί ας πούμε ότι η κατάρριψη αυτών των μύθων ήταν αυτό που μου ταρακούνησε τον κόσμο αυτή την εβδομάδα.



Στην συνέχεια μας ενημέρωσαν για τα νέα προϊόντα της AVON Που η αλήθεια είναι, κάποια τα έχω ήδη δοκιμάσει και έχω να πω ότι είναι υπέροχα.
 
  Είχα ήδη πάρει τη νέα σειρά Anew καθώς επίσης και τα νέα κραγιόν perfect kiss όπως πολλές από εσάς μπορεί να είδατε στο πρόσφατο Avon Haul μου.
 Μας μίλησαν για τη νέα τους BB cream όπου έχω ήδη πάρει δειγματάκι και ανυπομονώ να την χρησιμοποιήσω για να σας πω την γνώμη μου. Αλλά και για τη νέα BB cream της σειράς Anew Που θα κυκλοφορήσει σύντομα. Το Avon Solutions Cellu Break, την παλέττα, το lip gloss Perfect kiss, τα νέα ματ κραγιόν και τα Advance Techniques - Moisture IQ για τα μαλλιά μας και πολλά πολλά άλλα προϊόντα. Είχαμε και την ευκαιρία να δούμε κάποια νέα καινοτομικά προϊόντα που θα κυκλοφορήσουν στους επόμενους μήνες και που θα σας ενημερώσω για αυτά σίγουρα μόλις είναι έτοιμα για να κυκλοφορήσουν... αυτό που μπορώ να πω είναι ότι σίγουρα θα ταράξουν τον κόσμο σας ;)

Τέλος, μας μίλησαν για τις δράσεις της AVON σε επίπεδο εταιρικής κοινωνικής ευθύνης. Για την εκστρατεία της Avon ενάντια στον καρκίνο του μαστού, γνώριζα ήδη αρκετά πράγματα, όπως για την κινητή μοναδα μαστογράφου που περιοδεύει την Ελλάδα και βοηθάει γυναίκες που δεν έχουν την δυνατότητα εξέτασης να προλάβουν τον καρκίνο του μαστού στην αρχή του.

Αυτό όμως που δεν γνώριζα ήταν και αυτό που με συγκίνησε ιδιαίτερα. Η εκστρατεία ενάντια στην ενδοοικογενειακή βία και ενάντια στις γυναίκες, για την οποία θα σας μιλήσω αναλυτικότερα σε κάποιο επόμενο Post γιατί φοβάμαι ότι μπορεί να σας κούρασα ήδη.

Τέλος, δεν έλειψαν τα δωράκια, για τα οποία μόλις έχω την ευκαιρία να δοκιμάσω θα σας μιλήσω πιο αναλυτικά. Άλλωστε κάποια τα είχα προμηθευτεί και προσωπικά και παλαιότερα, οπότε΄εχω ήδη μια άποψη. 

Ευχαριστώ πάρα πολύ για την ευκαιρία που μου δώσανε οι Greek Beauty Bloggers και η Avon, να συμμετάσχω στο σεμινάριο αυτό. Ήταν υπέροχα!

8 σχόλια:

  1. τον αγαπω τον Χαριτο!ποσο ζηλευω?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήταν όντως πολύ όμορφα!!! Θα ανέβω ή την Τρίτη ή την Τετάρτη να κανονίσουμε να πάμε στο bazaar του Notos στην Κηφισιά!!! Φιλάκια πολλά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Eυτυχώς που υπάρχετε και εσείς κορίτσια και έχω φωτός από το event!!! Dεν υπάρχει σαν εμπειρία να σε βάψει ο Χαρίτος... I was so lucky!!!
    Υπέροχο ποστ
    Φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ήταν όντως πάρα πολύ ωραίο και εποικοδομητικό και χάρηκα πάρα πολύ που σε γνώρισα Κατερινάκι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αναλυτικότατο πόστ ένιωσα σαν να ήμουν και εγώ εκεί!!!Πρέπει να περάσατε φανταστηκά!!!!
    http://zoydaki1985.blogspot.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. http://www.facebook.com/PhoukadakeMariaAntiprosoposAvon?group_id=0
    check my fb page gia super proionta Φουκαδακη ΜΑΡΙΑ Αντιπροσωπος AVON

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...