Οι 5 πιο hot προορισμοί για να αποδράσεις με το ταίρι σου το φετινό χειμώνα

Εδώ και μερικές μέρες ο καλός μου με έχει φάει να πάμε κάπου για ένα τριήμερο. Και είμαι κι εγώ και ψάχνω σαν τρελή να δω που θα ήταν το ιδανικό μέρες για να αποδράσουμε. Εδώ λοιπόν έχω μαζέψει τις 5 επιλογές μας για χειμερινές αποδράσεις. Από εσένα θέλω να με βοηθήσεις. Που μας προτείνεις τελικά να πάμε;
person holding woman's hand on top of hill

Λοιπόν οι προτάσεις που μάζεψα εδώ είναι από φίλες και φίλους. Είναι προορισμοί που οι φίλοι μου επιλέγουν για να πάνε με το ταίρι τους και που εκείνοι μου πρότειναν να πάω με το δικό μου ταίρι. Εγώ το μόνο που θα κάνω είναι να μπω στο ekdromi.gr , τον πλέον αγαπημένο μου ιντερνετικό προορισμό για να βρω τις προσφορές που υπάρχουν και να κλείσω το ξενοδοχείο μου.

man kissing woman's forehead

#1 Πήλιο. Πάνε αρκετά χρόνια από τότε που το επισκέφτηκα. Θυμάμαι τα δύο γραφικά χωριά του, τη Μακρυνίτσα και την Πορταριά. με επιβλητικά αρχοντικά, πέτρινες κρήνες, καλντερίμια και εκκλησίες. Αλλά και η Τσαγκαράδα είναι ένα από τα χωριά που τα τελευταία χρόνια το επιλέγουν όλο και περισσότεροι.
Τι θα κάνουμε;
Περίπατο στα μονοπάτια των Κενταύρων και βόλτα με το τρενάκι του Πηλίου. Θα φάμε στα παραδοσιακά ταβερνάκια και θα δοκιμάσουμε τα ντόπια γλυκά του κουταλιού που με μεράκι παράγουν οι γυναίκες του Πηλίου.

Το μονοπάτι των Κενταύρων Πήλιο
Το μονοπάτι των Κενταύρων

Όλοι μου λένε να πάω κι έχω πολλούς φίλους από εκεί. Το φράγμα στη θέση Κακαβάκια δημιούργησε τη λίμνη Πλαστήρα, που βρίσκεται περιτριγυρισμένοι από τις κορυφές των Αγράφων. Πήρε το όνομα της από τον γνωστό Έλληνα στρατηγό ο οποίος την οραματίστηκε.
Τι θα κάνουμε;
Επίσκεψη στις ιστορικές μονές της περιοχής και περιπάτους στην λίμνη και καφεδάκι στα παραλίμνια καφέ. Αλλά και πλήθος αθλητικών δραστηριοτήτων. Ποδηλασία και ιππασία. Κανό και ποδήλατο λίμνης. Παραπέντε και ανεμόπτερο. Σκι στο μικρό χιονοδρομικό κέντρο Καραμανώλη και διάσχιση του φαραγγιού του Μεγάλου Ρέματος. Θα φάμε ψητά και μαγειρεμένα κρέατα, πέστροφα στη σχάρα, μαγειρευτά και κρασί Μεσενικόλα. Οι πέτρινες ταβέρνες της περιοχής φημίζονται για το καλό φαγητό και τη φιλοξενία τους. 

Λίμνη Πλαστήρα
Λίμνη Πλαστήρα

Η μακρινή μου καταγωγή είναι από το Καρπενήσι, αν και έχουν μείνει ελάχιστοι εκεί, καθώς οι περισσότεροι από την οικογένεια πήγαν στην Κωνσταντινούπολη. Πάντως, το έχω καημό να το επισκεφτώ το μεγάλο χωριό ειδικά, σαν ένα μέρος της ιστορίας μου. Έστω και μικρό.
Τι θα κάνουμε:
Βόλτες στην πλατεία και γύρω από τα μνημεία. Επίσκεψη στις Κορυσχάδες και στο Μουσείο Εθνικής Αντίστασης. Επιβάλλεται και μια επίσκεψη στη Μονή Προυσού για να δούμε από κοντά την εικόνα της Παναγιάς της Προυσιώτισσας. Σύμφωνα με την παράδοση, έφτασε εδώ με θαυματουργό τρόπο από την Προύσα της Μικράς Ασίας, στα χρόνια της εικονομαχίας. Αξίζει να κάνουμε ένα ταξίδι 4 ωρών από την Αθήνα για να βρεθούμε σε ένα περιβάλλον που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα διάσημα θέρετρα της Δυτικής Ευρώπης. Το Καρπενήσι προσφέρεται και για πλήθος άλλων δραστηριοτήτων όπως πεζοπορία και ράφτινγκ. Αξίζει να δει κανείς και τους καταράκτες "Πάντα Βρέχει" .

Παντα Βρέχει Ευρυτανία
Παντα Βρέχει Ευρυτανία

#4 Τρίκαλα Κορινθίας
Ιδανικός προορισμός για χαλαρό τριήμερο παρέα με τον καλό μου και άπειρους περιπάτους στη φύση. Εκεί κοντά είναι και η Λίμνη Δόξα, μια τεχνητή λίμνη ανάμεσα στις επιβλητικές βουνοκορφές του Χέλμου, της Ζήρειας και της Ντουρντουβάνας. Ιδανικό σημείο για βολτούλα.
Τι θα κάνουμε;
Πεζοπορία, διαδρομές 4Χ4, τοξοβολία και ιππασία. Επίσκεψη στο Δερβένι, στη Στυμφαλία και στη λίμνη Δόξα. Και πολύ χουχούλιασμα.

Λίμνη Δόξα
Λίμνη Δόξα
#5 Ζαγοροχώρια
Η αλήθεια είναι ότι έχουμε υποσχεθεί να πάμε στα Ζαγοροχώρια και θέλουμε να το συνδυάσουμε με ένα ταξίδι μας προς την Κέρκυρα. Πριν πάμε δηλαδή στο νησί μας ή επιστρέφοντας από αυτό θέλουμε να περάσουμε από τα Ζαγοροχώρια. Έχω ακούσει τα καλύτερα για τα μαγευτικά και γραφικά αυτά χωριουδάκια της Ηπείρου.
Τι θα κάνουμε;
Δεν ξέρω αν θέλω να κάνω ράφτινγκ αλλά σίγουρα έχω αυτήν την επιλογή. Επίσης, η περιοχή προσφέρεται για πεζοπορία, off road διαδρομές, mountain bike και ιππασία. Αξίζει να δει κανείς τον ποταμό βοιδομάτη, τις κολυμπήθρες στο Πάπιγκο και γενικά το Πάπιγκο, Επίσης, τα γραφικά γεφύρια της περιοχής.

Ζαγοροχώρια
Ζαγοροχώρια
Το καλό με το ekdromi.gr είναι ότι μπορώ να βρω τις καλύτερες προσφορές για αυτό που αναζητώ εκείνη την στιγμή και αναλυτική περιγραφή των παροχών που θα έχω.

Αυτοί είναι λοιπόν οι πέντε προορισμοί που μου προτείνουν οι φίλες και οι φίλοι μου να επισκεφτώ με το ταίρι μου. Εσύ έχεις επισκεφτεί κάποιο από αυτούς; που μου προτείνεις να πάω;










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...