Πως να Οργανώσετε τα ντουλάπια της κουζίνα σας... Μέρος 1ο

Η αλήθεια είναι ότι πέρασα πολλές ώρες στο διαδίκτυο για ιδέες και λύσεις οργάνωσης, ψάχνοντας τόσο για tips αποθηκευσης, όσο και τοποθέτησεις των αντικειμένων για την αποτελεσματικότερη χρήση τους. Οι ιδέες πολλές και κάποιες από αυτές ξεπερνούσαν την φαντασία. Η θέληση... δυνατή. Εϊχα βαρεθεί να ψάχνω για πράγματα που ήξερα ότι είχα και να βρίσκω αντικείμενα που δεν θυμόμουν. Πόσο μάλλον δε που είχα καταλήξει να αγοράζω προϊόντα που ήδη είχα και να μην βαζω στην λίστα για τα ψώνια αυτά που πραγματικά χρειαζόμουν. Η πιο δύσκολη όμως αποστολή (ομολογουμένως) ήταν η οργάνωση των ντουλαπιών για τα ποτήρια. Τι γίνεται όταν έχεις μια παλιά κουζίνα και δεν μπορείς να φτιάξεις καινούργια ντουλάπια; Πως μπορείς να αναδιαμορφώσεις τα ντουλάπια σου διθέτοντας μόνο τα ελάχιστα;

Αρχικά ξεκίνησα από τα πιο απλά ντουλάπια. Από αυτά που χρησιμοποιούσα καθημερινά. Όπως αυτό πάνω από τον απορροφητήρα, όπου βάζω τα διάφορα μπαχαρικά. Ιδανικά, θα ήθελα κάτι τέτοιο:
ή ακόμα και κάτι τέτοιο:


Λύσεις πραγματικά έξυπνες που δεν κοστίζουν. Τα συγκεκριμένα μπορείτε να τα παραγγείλετε από το amazon.com με γύρω στα 10$. Εγώ όμως ήθελα κάτι ακόμα φθηνότερο και πιο άμεσα (με είχε πιάσει μια βιασύνη για το θέμα).

Έτσι πήγα στα jumbo, τα γνωστά σε όλους μας jumbo όπου με 1,5€ και 2€ αντίστοιχα αγόρασα δύο πλαστικά ραφάκια.
Έτσι το ντουλάπι του απορροφητήρα πήρε αυτή την μορφή:



Μπαχαρικά

Διάφορα εκκλησιαστικά είδη(πχ θυμιάματα και σπίρτα)






















και έτσι το ντουλάπι έγινε κάπως έτσι:

Προσπάθησα, τα προϊόντα τα οποία και χρησιμοποιώ πιο συχνά να είναι και τα πιο εύκολα προσβάσιμα. Σ' αυτό σίγουρα βοήθησαν και τα μικρά πλαστικά "ραφάκια". Πιστέψτε με σε σχέση με το πως ήταν πριν. Αυτό είναι πολύ καλύτερο.

και μια μικρή λεπτομέρεια για τα λαστιχάκια που τόσο πολύ συχαίνομαι να τα έχω μέσα στη μέση ....

Μετά προχώρησα, στο ντουλάπι όπου βάζουμε τους καφέδες (και τα καλαμάκια τους), το τσάι και την ζάχαρη, αλλά και διάφορα έξτρα "υλικά" όπως κορν φλαουρ, μαγειρική σόδα και μαγιά.

Τα έβγαλα όλα έξω, και έκανα ένα "ξεχώρισμα", μια διαλογή δηλαδή στο τι θα ήθελα να υπάρχει μέσα στο ντουλάπ. Για το λόγο αυτό για παράδειγμα, επέλεξα να τοποθετήσω και τα καλαμάκια μέσα. Γιατί θεώρησα ότι αφού υπάρχουν ο καφές και η ζάχαρη εκεί, καλό θα είναι να βάλω και τα καλαμάκια (μακάρι να έβαζα και τα παγάκια εκεί - θα ήμουν ευτυχισμένη!).

Κάτι που με βοήθησε ιδιαίτερα, ήταν η υιοθέτηση των "ετικετών". Ουσιαστικά πρόκειται για άσπρες απλές ετικέτες , τις οποίες έτυχε να διαθέτω. Μια φθηνή επίσης λύση είναι και οι σχολικές ετικέτες, αν τυχόν είσται γονείς και έχουν περισσέψει κάποιες σχολικές ετικέτες, μπορούν να οργανώσουν τα βαζάκια μας και να κάνουν την ζωή μας ευκολότερη.




Σύμμαχος στην οργάνωση ήταν φυσικά και τα μικρά κουτάκια, που τόσο προνοητικά μάζευα τόσο καιρό χωρίς να ξέρω τι θα τα κάνω. Να που τελικά τα χρησιμοποίησα.

Πραγματικά δεν υπάρχει ιδανική "λύση" για την οργάνωση των ντουλαπιών μας. Πρέπει βασικά να επιλέξουμε ποια ντουλάπια μας βολεύουν περισσότερο για να τοποθετήσουμε τις "προμήθειες" μας. Ή ποια ιδανικά χρησιμοποιούμε πιο πολύ όταν μαγειρεύουμε. Προσωπικά, έτσι όπως έχω οργανώσει εγώ τα δικά μου ντουλάπια είναι για να εξυπηρετούν εμένα και τους ανθρώπους της δικής μου οικογένειας. Σε καμμία περίπτωση δεν είναι τέλεια. Προσπαθώ πάντα για το καλύτερο.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...