Πως να οργανώσετε τις ηλεκτρικές συσκευές της Κουζίνας..

Στην σύγχρονη κουζίνα υπάρχει πληθώρα ηλεκτρικών συσκευών που χρησιμοποιούμε. Από την καφετιέρα μέχρι το Multi και από το mixer μέχρι το ηλεκτρικό μας μαχαίρι (αν έχουμε :P) ή οτιδήποτε άλλο. Συχνά μαζεύουμε στον πάγκο της κουζίνας μας ένα σωρό συσκευές, που ενδεχομένως να μην τις χρησιμοποιούμε τόσο συχνά, ή ακόμα κι αν τις χρησιμοποιούμε καθημερινά, να είναι είτε άσχημες, είτε ογκώδης, είτε ακόμα και επικύνδινες, ειδικά αν υπάρχουν μικρά παιδιά στο σπίτι. Και εντάξει, είπαμε, αν έχουμε μεγάλη κουζίνα με πολλά ντουλάπια βολευόμαστε, Τι κάνουμε όμως αν έχουμε μια μικρή κουζίνα (είτε παλιά είτε καινούργια ντουλάπια); Πως μπορούμε να περιορίσουμε όλη αυτή την "κουζινοσαβούρα" χωρίς να τα καταχωνιάσουμε κάπου που δεν θα τα βρίσκουμε όταν τα χρειαζόμαστε;

Βήμα 1ο:

Αντιλαμβάνομαι ότι όλες μπορεί να είμαστε συναισθηματικά δεμένες με πολλά αντικείμενα, αλλά δεν βρίσκω τον λόγο, να κρατάμε ακόμα, χαλασμένες ηλεκτρικές συσκευές, με την ελπίδα ότι κάποια μέρα θα τις φτιάξουμε, ή θα πάρουμε εκείνο το ανταλλακτικό καπάκι που χρειάζονται ή θα τις φτιάξει ο αγαπημένος μας σύζυγος (χαχαχα). Πόσο μάλλον όταν δεν αξίζει τον κόπο να αγοράσεις ένα ανταλλακτικό γιατί κοστίζει σχεδόν όσο μια καινούργια.  Επομένως, βγάλτε όλες τις ηλεκτρικές συσκευές που έχετε στον πάγκο της κουζίνας σας και τσεκάρετε ποιες από αυτές λειτουργούν. Προσωπικά δεν θεωρώ βάρος να έχετε κάποιες διπλές (πχ. κάποιο Multi), είναι καλό να έχεις κάποια εναλλακτική αλλά δεν χρειάζετε να είναι όλες έξω από τα ντουλάπια απλά και μόνο γιατι υπάρχουν σαν εναλλακτικές. Υπάρχει βέβαια πάντα και η λύση να δωρίσετε ότι δεν θέλετε ή δεν χρησιμοποιείτε πια. Κι ότι δεν δουλεύει, είπαμε... στην ανακύκλωση.

Βήμα 2ο:

Οργανώστε ένα χώρο στην κουζίνα όπου θα έχετε μικρές ηλεκτρικές συσκευές. Ένα ντουλάπι, ένα βαθύ συρτάρι κτλ. Καλό είναι εφόσον θα τις χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα να τις έχετε σε ένα ντουλάπι πχ κοντά στην ηλεκτρική κουζίνα και στον πάγκο σας, για να μην απομακρύνεστε πάρα πολύ την ώρα του μαγειρέματος. Κάτι σαν cooking space ας πούμε όπου έχεις πάντα προσβάσιμα όλα τα υλικά και τις συσκευές που χρειάζεσαι για να φτιάξεις τις σπεσιαλιτέ σού (λέμε τώρα).

Βήμα 3ο:

Ξεχώρισε ποιες χρησιμοποιείς συχνότερα και ποιες πιο αραιά. Έχε κατά νου ότι θα πρεπει ίσως να τις γκρουπάρεις και κατά λειτουργία αν αυτό σε εξυπηρετεί. Εγώ προσωπικά έχω βάλει όλα τα μικρά μιξεροειδή μαζί, λίγο πιο δίπλα υπάρχουν οι δοσομετρητές και στο βάθος του ντουλαπιού ένα μεγάλο μίξερ που πραγματικά δεν χρησιμοποιώ παρά μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ένα μηχάνημα για βάφλες κτλ. Και πάλι αυτό είναι κάτι που εξυπηρετεί εμένα κι όχι όλους. Οι ανάγκες είναι πάντα διαφορετικές.

Βήμα 4ο:
 Μαζέψτε τακτικά τα καλώδια των συσκευών για να μην μπλεχτούν. Είναι σημαντικό να είναι καλοδιατηρημένα γιατί μπορεί κι αυτά να χαλάσουν...

Βήμα 5ο:

Κουτιά!!!!! Να κουτιά ή καλαθάκια ή οτιδήποτε μπορεί κάποιος να χρησιμοποιείσει για την καλύτερη οργάνωση τους. Εγώ προσωπικά βρήκα αυτά από το lidl με 3€ τα 2, αλλά υπάρχουν πολλά και παντού στην αγορά, όπως στο praktiker, leroy merlin, alex pak είμαι σίγουρη ότι και ο Γαλαξίας έχει και όλα σχεδόν τα σουπερμάρκετς. Κάτι θα βρείτε που να ταιριάζει στις διαστάσεις που χρειάζεστε.
Ένα ράφι για τις μικρές ηλεκτρικές συσκευές της κουζίνας

Έχω ανοίξει το ντουλάπι και το έχω τραβήξει λίγο έξω για να φανεί καλύτερα. Χρησιμοποιώ συχνά το multi και το μίξερ χειρός. Στο καλάθι έχω χωρέσει όλες τις συσκευές τύπου μίξερ χειρός μαζί με τα "συμπράγκαλα" τους και προσωρινά έχω βάλει και ένα σωρό "κοπτικά" εργαλεία που υπάρχουν για τις σαλάτες κτλ. Είμαι σίγουρη ότι θα το αλλάξω σύντομα και όλα αυτά τα "κοπτικά" θα βρουν γρήγορα νέα θέση . Θα σας κρατήσω όλους ενήμερους.

Πάντως αυτό είναι κάτι που βολεύει εμένα. Η λογική είναι απλή και η φαντασία είναι αυτό που χρειάζεστε. Μην φοβάστε να χρησιμοποιείτε καλαθάκια και κουτιά. Κάνουν την ζωή μας ευκολότερη και μας βοηθάνε να συμμαζέψουμε το χάος.

Και το βίντεο στο Youtube...




Μέχρι το επόμενο Post.. φιλιά!


Πως σας φάνηκαν οι συμβουλές; Περιμένω τη γνώμη σας και τα σχόλια σας!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...