Newsletter! Σε τι χρησιμεύει και τι πρέπει να προσέξουμε εμείς οι bloggers

Στο άρθρο μου στο Edityourlife έγραψα αναλυτικά γιατί είναι χρήσιμο να βάλεις newsletter στο Blog σου. Για μένα ο σημαντικότερος παράγοντας για εμάς τις Bloggers είναι το χτίσιμο ενός ισχυρού community και οι αλληλεπίδραση με τους αναγνώστες, όπως επίσης και η αύξηση των επισκέψεων στο Blog. Αν θέλεις μπορείς να διαβάσεις αναλυτικά τους 5 λόγους για να αποκτήσεις newsletter. Εδώ θα σου μιλήσω για όλα όσα πρέπει να προσέξεις όταν το φτιάχνεις.



#1. Πρέπει να είναι ο εαυτός σου. Προσπάθησε να μην αλλάξεις τον τρόπο που απευθύνεσαι στους αναγνώστες σου. Το κοινό είναι το ίδιο, το μέσο αλλάζει. Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι να είσαι δημιουργικός και να χρησιμοποιήσεις ακόμα και βίντεο ή εικόνες, γραφικά, γελοιογραφίες ότι νομίζεις ότι χρειάζεται για να περάσεις το μήνυμα σου.

#2. Προσπάθησε να έχεις ένα θέμα ανά mail. Ένα λάθος που έκανα συχνά ήταν ότι μπέρδευα πολλά θέματα σε ένα newsletter. Προσπαθώντας να δώσω στους αναγνώστες περισσότερη αξία και να τους προσφέρω περισσότερες επιλογές χωρίς να τους βομβαρδίσω με πολλά newsletter, κατέληγα να γράφω ένα newsletter με 500 διαφορετικά θέματα.

#3. Προσπάθησε να στέλνεις το λιγότερο μια φορά το μήνα και όχι πιο συχνά από μία φορά την εβδομάδα. Δεν θέλεις να τους κουράσεις αλλά μην σε ξεχάσουν κιόλας. Άλλο ένα λάθος που έκανα και σιγά σιγά προσπαθώ να επανορθώσω αλλά βλέπεται με φόβισε το gdpr και ήθελα να έχω κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να είμαι νομότυπη.

#4. Μάθε να δίνεις! Προσπάθησε να δώσεις διάφορα freebies μέσω του newsletter. Ότι νομίζεις θα έχει περισσότερη αξία για τους αναγνώστες σου. Μάθε να μοιράζεσαι.


#5. Μην προσπαθείς να τους πουλήσεις συνεχώς κάτι. Αυτό πηγαίνει περισσότερο σε όσους το βλέπουν πιο επαγγελματικά και στέλνουν επαγγελματικά email. Καλύτερα να τους ενημερώνεις για νέα και δράσεις σου παρά να προσπαθείς να πουλήσεις συνεχώς. Ωστόσο, όταν πρόκειται να πουλήσεις, μην το κουράζεις. Πυροβόλησε ! Δηλαδή, να μην διστάσεις να είσαι επιθετικός. Μην υπεκφεύγεις. Καλύτερα να είσαι ειλικρινής και να πεις ορίστε, αυτό είναι το προϊόν, αυτό πουλάω.

#6. Προσπάθησε να μην επαναλαμβάνεσαι. Μην στέλνεις το ίδιο newsletter συνέχεια. Ή τουλάχιστον μην στείλεις δέκα Newsletter για παρόμοια άρθρα. Σε αυτήν την περίπτωση είναι καλύτερα να τα συγκεντρώσεις όλα τα άρθρα στο ίδιο newsletter ή έστω σε δύο ανάλογα με το θέμα τους.

#7. Μην το πάρεις προσωπικά να κάποιος απεγγραφεί από το Newsletter σου. Ίσως δεν έχει βρει αυτό που έψαχνε και δεν ταιριάζει αυτό που θέλει με αυτό που προσφέρεις. Στην τελική δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...