10 προϊόντα ομορφιάς που θα βρείτε στο ντουλάπι της κουζίνας ή του μπάνιου σας

Αν θα μπορούσα να επιλέξω ποιο είναι το αγαπημένο μου είδος προϊόντων θα έλεγα τα προϊόντα περιποίησης. Τρελαίνομαι να αγοράζω κρέμες ενυδάτωσης, σαμπουάν, scrub, μάσκες κτλ. Όμως υπάρχουν στιγμές,που θέλουμε να κάνουμε οικονομία και χρειαζόμαστε το κατιτις μας για να δείχνουμε περιποιημένες και όμορφες. Εδώ σας μάζεψα 10 προίόντα ομορφιάς που θα βρείτε μέσα στο σπίτι σας και που δεν ξέρατε ότι τα είχατε:



  1. Πρώτη και καλύτερη θα αναφέρω την ασπιρίνη η οποία είναι εξαιρετική για να καταπολεμήσετε τα σπυράκια. Απλά λιώνεται μια ασπιρίνη σε λίγες σταγόνες νερό δημιουργώντας μια πάστα την οποία μπορείτε να βάλετε πάνω στα σπυράκια πριν κοιμηθείτε το βράδυ. Η ασπιρίνη τα βοηθάνε να ξεραθούν.
  2. Το κρεμμύδι που μας κάνει να κλαίμε όταν το καθαρίζουμε και συνεχώς προσπαθούμε να το αποφύγουμε, είναι ιδανικό για τα τσιμπήματα εντόμων. Αν σας τσιμπήσει κάποιο έντομο, κουνούπι κτλ μπορείτε να κόψετε ένα κρεμμύδι στην μέση ή σε ροδέλες και να τρίψετε  από πάνω απο το τσίμπημα και η φαγούρα θα σταματήσει.
  3. Γάλα μαγνησίας: πολλές bloggers και beauty gurus το έχουν εκθειάσει ως primer αλλά εγώ θα σας πω ότι είναι και πάρα πολύ καλό για μάσκα προσώπου. Απλά βάλτε σε ένα βαμβάκι λίγο γάλα μαγνησίας και απλώστε το σε όλο το πρόσωπο. Αφήστε για μερικά λεπτά να στεγνώστε και ξεβγάλτε με καθαρό νερό.
  4. Μαύρο Τσάι: πολλές θα πουνε ότι είναι ιδανικό για να καταπολεμήσετε τα πρηξιματάκια στα μάτια. Το μαύρο τσάι όμως εξαιτίας της τανίνης που περιέχει είναι ιδανικό για να εξουδετερώσει την κακοσμία και επομένως μπορείτε να φτιάξετε ένα DIY αποσμητικό ποδιών. Απλά βάλτε 2-3 φακελάκια σε ζεστό νερό (όχι βραστό) και είτε μουλιάστε τα πόδια σας μέσα είτε βάλτε το σε συσκευασία με σπρέυ και χρησιμοποιήσετε σαν αποσμητικό ποδιών.
  5. Σπίρτα: Αν έχετε στην κατοχή σας κάποιο κουτάκι με σπίρτα διαφημιστικά αυτά που τα σκίζεις από την συσκευασία, είναι πολύ καλές λίμες για τα νύχια.
  6. Η πούδρα για τα μωράκια είναι ότι πρέπει για dry shampoo. Πολύ πριν βγουν τα ξηρά σαμπουάν στην αγορά όσες έχουμε λιπαρά μαλλιά κάποια στιγμή στην ζωή μας έχουμε χρησιμοποιήσει την γνωστή σε όλους μας πούδρα στα μαλλιά για να αποροφήσει την λιπαρότητα. Απλά θέλει προσοχή αν έχετε πιο σκούρα μαλλιά και θα χρειαστεί να βουρτσίσετε πολύ καλά τα μαλλιά σας και πάλι να έχετε κάποια ασπρίλα , αλλά οι πιο καστανόξανθες-ξανθές άφοβα μπορείτε να την χρησιμοποιησετε.
  7. Η Μαγειρική σόδα, είναι ότι πρέπει για να την χρησιμοποιήσετε αν σας έχει τελειώσει το αποσμητικό. Εϊναι πολύ καλό απλά πασπαλίστε λίγο στις μασχάλες σας και αν και δεν έχει κάποιο ιδιαίτερο άρωμα θα σας βοηθήσει να μην εκτεθείτε από τον ιδρώτα σας.
  8. Τα μπαλάκια του τένις μπορείτε να τα χρησιμποιήσετε για να κάνετε μασάζ. Ξαπλώστε με την πλάτη σας πάνω στα μπαλάκια και μετακινηθείτε με αργές κινήσεις.
  9. Το ροδόνερο εκτός από το να το χρησιμοποιείτε στα γλυκά είναι εξαιρετική τονωτική λοσιόν. Αν το ανακατέψετε και με αμυγδαλέλαιο είναι το τέλειο διφασικό ντεμακιγιάζ ματιών ακόμα και για αδιάβροχα προϊόντα.
  10. Για το τέλος σας έφησα το αλάτι το οποίο , όπως και η ζάχαρη, είναι πολύ καλό για να φτιάξετε σπιτικό scrub. Ανάλογα αν θα προτιμήσετε ψιλό ή χονδρό μπορείτε να το ανακατέψετε με ελαιόλαδο ή άλλο λάδι (πχ αμυγδαλέλαιο ) και να φτιάξετε απολεπιστικό προσώπου ή σώματος ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...