Good buy Review Tuesday: Bioderma Photoderm Spot

Πανάδες: Η Κατάρα των φωτοευαίσθητων επιδερμίδων (και όχι μόνο). Ευτυχώς τα τελευταία χρόνια έχουν λανσαριστεί μερικά πολύ αξιόλογα αντηλιακά, αποκλειστικά για επιδερμίδες που θέλουν να αντιμετωπίσουν αλλά και να προλάβουν τις πανάδες. Ένα από αυτά και το Photoderm Spot spf 50+ της Bioderma

Από τα 26 μου με τυραννούν οι πανάδες, με αυτές τις άσχημες κηλίδες που εμφανίζονται από την έκθεση στον ήλιο. Και το κακό είναι ότι μερικές φορές εμφανίζονται ακόμα κι όταν έχω βάλει αντηλιακό με πολύ  υψηλό δείκτη προστασίας. Γιατί συμβαίνει αυτό; Μα γιατί το δέρμα μας θυμάται. Ναι, το δέρμα έχει την δική του μνήμη και κάθε φορά που καιγόμαστε στον ήλιο ακόμα και αν δεν το καταλαβαίνουμε. Και κάποια στιγμή θα έρθει η ώρα του να νοσήσει. Είτε με την εμφάνιση πανάδων, είτε με πρόωρη γήρανση, είτε με άλλες επιπλοκές. 

Σε παλαιότερη ανάρτηση σου μίλησα για την σημασία της σωστής αντηλιακής προστασίας και την σωστή μας εκπαίδευση για την αντηλιακή μας φροντίδα. Έχοντας η ίδια εξαιρετικά φωτοευαίσθητη επιδερμίδα, αποφεύγω την υπερβολική έκθεση στον ήλιο - ειδικά τις ώρες 1-3 το μεσημέρι. Ενώ επιλέγω πολύ υψηλό δείκτη προστασίας, επαναλαμβάνοντας την εφαρμογή του αντηλιακού όσο πιο συχνά γίνεται. 

Πέρα όμως από τους απλούς αυτούς κανόνες που πρέπει να ακολουθήσω (μεταξύ άλλων) έχω στραφεί σε αντηλιακές κρέμες που στόχο έχουν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των πανάδων και στην προστασία από την εμφάνιση νέων. Μία από τις πιο εξειδικευμένες αντηλιακές κρέμες είναι και η Photoderm Spot spf 50+ της Bioderma.

Απευθύνεται σε φωτοευαίσθητες επιδερμίδες, επιδερμίδες που έχουν υποβληθεί σε επεμβάσεις με λέιζερ ή γενικότερες δερματολογικές επεμβάσεις (όπως για παράδειγμα η δερμοαπόξεση), επιδερμίδες με σημάδια και ουλές. Προσδίδει μέγιστη προστασία από τον ήλιο σε περιπτώσεις τοπικής υπερμελάγχρωσης.

Προσφέρει μέγιστη αποτελεσματικότητα έναντι στην UVB ακτινοβολία και έχει εξαιρετική απόδοση έναντι στην UVA ακτινοβολία. Το Bioderma Photoderm AR, διασφαλίζει βέλτιστη προστασία από το ηλιακό έγκαυμα. Το αποκλειστικό κατοχυρωμένο σύμπλεγμα Cellular Bioprotection, προσφέρει εσωτερική βιολογική προστασία, ενεργοποιώντας την φυσική άμυνα του οργανισμού προστατεύοντας τα κύτταρα και προλαμβάνοντας την πρόωρη γήρανση του δέρματος. Ειδικά ενεργά συστατικά ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο μελάγχρωσης και καταπραΰνουν το εξασθενημένο δέρμα. 

Έχει λευκό χρώμα, αλλά δεν αφήνει αυτή την ενοχλητική "ασπρίλα" στο δέρμα καθώς γρήγορα γίνεται διάφανο στην εφαρμογή. Έχει μη λιπαρή υφή που ρευστοποιείται με την επάλειψη. Μη φαγεσωρογόνο, φωτοσταθερό και υποαλλεργικό ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος εμφάνισης αλλεργικής αντίδρασης.


Προσωπικά το χρησιμοποιούσα συνέχεια στην παραλία καθ' όλη την διάρκεια των διακοπών μου και μου παρείχε την μέγιστη δυνατή προστασία από τον ήλιο. Έμεινα απόλυτα ικανοποιημένη από την απόδοση του και μεταξύ μας θα ήθελα πολύ να είχα κάτι αντίστοιχο για όλο το σώμα (με εξειδικευμένη προστασία δηλαδή από τις πανάδες). 

Το συγκεκριμένο μου το έστειλε η εταιρεία στα πλαίσια ενός διαγωνισμού, αλλά νομίζω ότι βρήκα ένα αγαπημένο αντηλιακό προσώπου και σίγουρα θα το αναζητήσω ξανά.

Κυκλοφορεί σε σωληνάριο στα 30ml Και θα το βρείτε στα φαρμακεία γύρω στα 12€. 



Διάβασε επίσης:

The KM Projects
Not just another beauty blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...