Μεσοθεραπεία προσώπου; Ναι στα έμπειρα χέρια της δερματολόγου Γεωργίας Δριμούρα



Σίγουρα θα έχεις ακούσει να μιλάνε για την μεσοθεραπεία. Όμως πιθανότατα να μην έχει τύχει ακόμη να την δοκιμάσεις. Εγώ πρόσφατα επισκέφτηκα την δερματολόγο Γεωργία Δριμούρα στο Χαλάνδρι, για μια μεσοθεραπεία προσώπου, αλλά και για μία μικρή συνέντευξη, την οποία ζήτησα ειδικά για εσένα. 
Μεσοθεραπεία προσώπου


Μεσοθεραπεία προσώπου

Ήταν ένα βροχερό απόγευμα του Μαϊου πριν λίγες μέρες που αποφάσισα να δοκιμάσω την Μεσοθεραπεία προσώπου που μου σύστησε η δερματολόγος Γεωργία Δριμούρα στο ιατρείο της. 

Τι είναι η Μεσοθεραπεία;
Πρόκειται για πολλαπλές μικρο-εγχύσεις (με μικρές ενέσεις ) κατάλληλων ουσιών στο δέρμα ούτως ώστε να γίνεται σωστή κατανομή και διασπορά των κατάλληλων ουσιών (πολυβιταμίνες, υαλουρονικό οξύ, ιχνοστοιχεία, κτλ). Δεν υπάρχει περιορισμός όσον αφορά τις περιοχές στις οποίες μπορούμε να κάνουμε μεσοθεραπεία, μπορεί να είναι μεγάλες ή μικρές, στο πρόσωπο ή στο σώμα. Εγώ επέλεξα το πρόσωπο.


Η μεσοθεραπεία είναι τελικά μια γρήγορη και σχετικά ανώδυνη διαδικασία. Συγκεκριμένα ο συνδυασμός αναισθητικής κρέμας και των εξαιρετικά λεπτών ενέσεων που χρησιμοποιούνται την καθιστούν πρακτικά ανώδυνη. Τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας είναι σε βάθος ενυδάτωση, εξάλειψη λεπτών ρυτίδων αλλά και σημάδια από ακμή. Επίσης, μπορεί εννίοτε να χρησιμοποιηθεί και για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων.



Επίσης η επιδερμίδα εμφανίζεται εμφανώς πιο φωτεινή, ελαστική και βελτιώνεται συνολικά η όψη και η υφή του δέρματος. Αυτά τα αποτελέσματα είναι άμεσα ορατά, καθώς δεν υπάρχει ελάχιστος χρόνος αποθεραπείας. "Την επόμενη μέρα ήμουν έτοιμη να καταπλήξω τα πλήθη"

Ήδη μέσα σε λίγες μέρες έγιναν ορατά τα αποτελέσματα της θεραπείας, καθώς τα σχόλια που δέχτηκα υπήρξαν πολύ κολακευτικά για την φωτεινότητα της επιδερμίδας μου, ενώ ορισμένα σημεία, όπου έχω αρχίσει να παρατηρώ τις πρώτες ρυτίδες, ένιωσα να είναι πιο σφριγηλά. 

Με αυτή μου όμως την επίσκεψη ετοίμασα και ορισμένες ερωτήσεις (τόσο για την συγκεκριμένη θεραπεία, όσο και γενικές απορίες) για την γιατρό, η οποία με ιδιαίτερη θέρμη θέλησε να μου απαντήσει και για αυτό την ευχαριστώ πολύ.

Μεσοθεραπεία προσώπου Γεωργία ΔριμούραΕίμαι 37 ετών, έχω λιπαρή επιδερμίδα με κατά καιρούς μερικά ενοχλητικά σπυράκια. Τι θα μου προτείνατε να κάνω στο δερματολογικό σας κέντρο; Υπάρχουν πολλές θεραπείες που μπορείτε να κάνετε και η μεσοθεραπεία είναι μία από αυτές. Ενδείκνυται άλλωστε και για τον δικό σας τύπο επιδερμίδας. Προσφέρει ενυδάτωση και βοηθάαει στα σημάδια από την ακμή. 
Μετά από αυτή την «περιποίηση» μπορώ να βγω στον ήλιο; Βεβαίως, με την κατάλληλη αντηλιακή προστασία. 
Υπάρχουν μερικά φαγητά που θα πρέπει να αποφεύγω; Αυτό έχει να κάνει με τις αλλεργίες που έχει παρουσιάσει ο κάθε ασθενής. Τα αποτελέσματα της μεσοθεραπείας δεν επηρεάζονται από το τι τρώμε. Αν όμως κάποιος ασθενείς έχει παρουσιάσει αλλεργία, τότε γενικά θα πρέπει να προσέχει κάποια φαγητά. Εμείς σε αυτές τις περιπτώσεις δίνουμε στους ασθενείς μας μια λίστα με τα φαγητά που θα πρέπει να αποφεύγουν σε περίπτωση αλλεργίας.

Υπάρχουν κάποια συστατικά που θα πρέπει να αποφεύγω και κάποια που θα πρέπει να αναζητώ στα προϊόντα που χρησιμοποιώ; Μετά την μεσοθεραπεία είναι καλό να αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο προϊόν περιποίησης το οποίο περιέχει ρετινόλη και υδροξυοξέα. Αυτό συμβαίνει γιατί τα συγκεκριμένα συστατικά μπορεί να προκαλέσουν κάποιο ερεθισμό αν χρησιμοποιηθούν αμέσως μετά την θεραπεία και καλό είναι να τα αποφεύγουμε. Επίσης, αμέσως μετά την θεραπεία δεν πρέπει να πλύνετε το πρόσωπο σας.  Αυτό ισχύει για λίγες ώρες μετά την θεραπεία. Αύριο το πρωί μπορείτε να επανέλθετε κανονικά στην συνήθειες σας. 
Έχω κάποια σημάδια από τον ήλιο (και όχι μόνο), δυσχρωμίες αλλά και πανάδες. Πως μπορώ να τα ξεφορτωθώ; Υπάρχουν πολλές πλέον μη επεμβατικές μέθοδοι που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  ακόμα και συνδυαστικά, όπως μεσοθεραπεία, Fractional αλλά και q-switch laser. Επίσης, βοηθάει και η δερμοαπόξεση. Κάθε περιστατικό το αντιμετωπίζουμε διαφορετικά, καθώς κάθε ασθενής είναι διαφορετικός.
Έχω κάνει στο παρελθόν δερμοαπόξεση και τώρα θα κάνω μεσοθεραπεία. Πόσο συχνά μπορώ να κάνω μεσοθεραπεία και δερμοαπόξεση; Μπορείτε να επαναλάβετε αυτές τις θεραπείες δύο με τρεις φορές τον χρόνο. Βοηθούν την επιδερμίδα, είναι σχετικά ανώδυνα και έχουν άμεσα αποτελέσματα. 
Μεσοθεραπεία προσώπου Γεωργία ΔριμούραΠοια είναι η καλύτερη αντηλιακή προστασία; Ισχύει ότι πάνω από 30 SPF δεν έχει νόημα η προστασία και ότι πρόκειται απλά για κάποιο τρικ μάρκετινγκ; Για μία φυσιολογική καθημερινότητα στην πόλη ένας δείκτης 30spf είναι ιδανικός και δεν χρειάζεται να επιβαρύνουμε περισσότερο το πρόσωπο μας με μεγαλύτερο SPF. Όμως, σε περιπτώσεις με έντονη ευαισθησία αλλά και ειδικές περιπτώσεις ασθενών (όπως αυτοί που έχουν προσβληθει στο παρελθόν από καρκίνο του δέρματος ή μελάνωμα κτλ) καλό είναι να καταφεύγουν σε υψηλότερο δείκτη, όπως θα τους συμβουλέψει και ο δερματολόγος τους.
Πως μπορώ να ξέρω αν είμαι έτοιμη για το πρώτο μου Botox; Δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για κάποιον που θέλει να κάνει BOTOX. Είναι καθαρά προσωπική υπόθεση και απευθύνεται σε όσους θέλουν να διορθώσουν κάτι επάνω τους. 
Ποια είναι η πιο συχνή «θεραπεία» που ζητούν οι πελάτισσες στο δερματολογικό σας κέντρο; Οι πιο δημοφιλείς είναι το ΒOTOX Και τα Face Lifting Threads (νήματα). Ενόψει του καλοκαιριού πολλές πελάτισσες ζητούν και την κρυολιπόλυση.  

Μέσα σε ένα πολύ ζεστό περιβάλλον εξαιρετικής αισθητικής, η ιατρός Γεωργία Δριμούρα μας υποδέχεται με στόχο να αλλάξει προς το καλύτερο τις ζωές των ανθρώπων που εμπιστεύονται αυτήν και την ομάδα της, χαρίζοντας τους τον εαυτό που πάντα επιθυμούσαν με ειλικρίνεια και σεβασμό. 
It is health that is  real wealth and not pieces of gold and silver                                                                     Mahatma Gandhi
Λίγα λόγια για την Ιατρό:

Με πορεία μετρά πάνω από 15 χρόνια στον χώρο της Δερματολογίας, της Αισθητικής Δερματολογίας καθώς και Μεταμόσχευσης Μαλλιών, είχε την ευκαιρία να συναναστραφεί και να μαθητεύσει δίπλα σε καταξιωμένους επιστήμονες. Μετά τις σπουδές της στην ιατρική Σχολή Αθηνών, με ειδικότητα στην Δερματολογία-Αφροδισιολογία και την μετεκπαίδευση της στην Γερμανία στον τομέα της Δερματοχειρουργικής, του Laser και της Δερματοσκόπησης, επέστρεψε στην Ελλάδα. 
Το τελευταίο έτος, παράλληλα με το Δερματολογικό της Ιατρείο, έχει την χαρά να βρίσκεται ως Επιστημονική Διευθύντρια στην Πρότυπη Κλινική Ενδυνάμωσης & Μεταμόσχευσης Μαλλιών MedHair

Μεσοθεραπεία προσώπου Γεωργία Δριμούρα

Για περισσότερες πληροφορίες :
Το Δερματολογικό κέντρο της Ιατρού Γεωργίας Δριμούρα βρίσκεται στο Χαλάνδρι, Παλαιολόγου & Συγγρού 2,Τ.Κ. 15232, Τηλ.: 210 6811369, Fax: 210 6834140, Email: info@medhair.gr



Διάβασε επίσης:



The KM Projects
Not just another beauty blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...