Μια ταινία για το σαββατοκύριακο - Η μαγική Ομπρέλα (Saving Mr. Banks)

Μια ταινία συνώνυμη της παιδικότητας, της ανεμελιάς και της γλυκιάς ανατροφής από μια εκλεπτισμένη νταντά, την Μαίρη Πόπινς, η οποία πετούσε χαρακτηριστικά με τη μαγική της ομπρέλα, έρχεται μια νέα ταινία της Walt Disney. Είναι η Μαγική Ομπρέλα σε σκηνοθεσία Τζον Λι Χάνκοκ.
Την είδα ξανά το περασμένο σαββατοκύριακο και θυμήθηκα πόσο πολύ μου άρεσε. Μια ταινία για την αγάπη για τον πατέρα και για την αγάπη του πατέρα. Η σχέση της PL Travers, της συγγραφέως της γνωστής Μαίρη Πόπινς με τον πατέρα της, είναι το επίκεντρο αυτής της ταινίας και το κλειδί για να κερδίση την εύνοια της ο Walt Disney.



Μια ταυτόχρονη αφήγηση των παιδικών χρόνων της Τράβερς και της ενήλικης εκδοχής της, με τον Ντίσνευ να προσπαθεί να κερδίσει την συγκατάθεση της για να μεταφέρει το αριστούργημα της στην μεγάλη οθόνη. Ένα εγχείρημα που είχε υποσχεθεί ο ίδιος ο Ντίσνευ στις δικές οτυ κόρες χρόνια πριν και που μοναδικό εμπόδιο για την πραγματοποίηση αυτής της υπόσχεσης στέκεται - ποιος άλλος - η συγγραφέας Τράβερς.


Για όσους λατρέψαμε την Μαίρη Πόπινς παιδιά και ακόμα πιάνουμε μερικές φορές τον εαυτό μας να σιγοτραγουδάει Chim-Chimney αυτή η ταινία ίσως σταθεί η αποκαθήλωση της Μαίρη Πόπινς στις παιδικές μας αναμνήσεις. Ίσως πάλι απλά συνειδητοποιήσουμε ότι έχουμε πολύ περισσότερα κοινά με την Μαίρη Πόπινς.




Μια ταινία που κινείται στα όρια του ντοκιμαντέρ, ωστόσο καταφέρνει να συγκινήσει και να μας θυμίσει πως ότι κάνουμε στην ζωή, είναι ένας διαρκείς αγώνας να θεραπεύσουμε παλαιότερα βιώματα, τραύματα και φόβους. 


Διάβασε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...