Μια ταινία για το σαββατοκύριακο - Maleficent

 
 Μα είναι δυνατόν να μην υπάρχει ταινία Disney στις προτάσεις μου; Η Maleficent είναι η πρόταση μου για αυτό το Σαββατοκύριακο.

Με εμπειρία από ταινίες όπως η Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων και Οζ:Μέγας και Παντοδύναμος, ο Ρόμπερτ Στρόμπεργκ κάνει το σκηνοθετικό του ντεμπούτο με μια εναλλακτική εκδοχή της κλασικής ταινίας κινουμένων σχεδίων της Disney Ωραία Κοιμωμένη (Sleeping Beauty) του 1959 και διηγείται την ιστορία από την οπτική γωνία της Κακιάς Μάγισσας.

Από την περίληψη της ταινίας:

Μια ηλικιωμένη γυναίκα αφηγείται και λέει την ιστορία της Maleficent  μιας νεαρής και ισχυρής νεράιδας που ζεί στο Moors, ένα μαγικό βασίλειο που συνορεύει με το βασίλειο των ανθρώπων. Ως ένα νεαρό κορίτσι, γνωρίζει και ερωτεύεται ένα ανθρώπινο αγόρι που ονομάζεται Stefan, όμως ο ενθουσιασμός του για την Maleficent επισκιάζεται από την φιλοδοξία του να γίνει βασιλιάς. Καθώς μεγαλώνουν, οι δύο απομακρύνονται. Αργότερα, αφού η Maleficent νικήσει τον τωρινό βασιλιά στην μάχη, οι υποτακτικοί του αναλαμβάνουν να εκδικηθούν το θάνατο του. Ο Stefan βλέπει την οδό του προς την βασιλεία ανοικτή, και αποφασίζει να κυνηγήσει την Maleficent . Την επισκέπτεται μέσα στην νύκτα και την ναρκώνει αλλά δεν μπορεί να την σκοτώσει. Αντιθέτως της καίει τα φτερά χρησιμοποιώντας σίδηρο (μια θανατηφόρα ουσία για τις νεράιδες) και τα παρουσιάζει στο βασιλία ως απόδειξη ότι τη σκότωσε. Προδομένη από τον Stefan και με οργή για το χάσιμο των φτερών της, η Maleficent αρχίζει την οικοδόμηση ενός σκοτεινότερου βασιλείου στο νεραιδοβασίλειο. Παίρνει ένα κοράκι, τον Diaval, ως σύντροφο και έμπιστο φίλο, τον οποίο συνεχώς μεταμορφώνει από άντρα σε πουλί και άλλα ζώα.
Μια μέρα, ο Diaval ενημερώνει την Maleficent ότι ο Stefan, τώρα βασιλιάς, οργανώνει την βάπτιση της νεογέννητης κόρης του, Aurora. Ως αντίποινα για την προδοσία του, η Maleficent φτάνει απρόσκλητη και καταριέται το μωρό με μια κατάρα ύπνου, η οποία θα τεθεί σε ισχύ στα 16α γενέθλια της, όταν θα τρυπήσει το δάκτυλό της σε μια ανέμη. Ωστόσο, ως πράξη ελεημοσύνης προς το αθώο παιδί, δίνει στην κατάρα ένα αντίδοτο στο φιλί της αληθινής αγάπης. Ο Stefan, παρανοϊκός από την Maleficent και την εκδίκησή της, επιβάλλει όλες οι ανέμες στο βασίλειο να καούν και να κλειδωθούν. Ακόμη στέλνει την Aurora να ζήσει με τις τρείς νεράιδες κρυμμένη βαθιά μέσα στο δάσος μέχρι την μέρα μετά τα 16α γενέθλιά της...

Μήπως η κακιά μάγισσα δεν ήταν απλά παρά μια προδωμένη νεράιδα; Μια διαφορετική οπτική στο πασίγνωστο παραμύθι, μας μαθαίνει ότι η αληθινή αγάπη υπάρχει και πολλές φορές βρίσκεται εκεί που δεν το περιμένουμε, από ανθρώπους που μέχρι τώρα θεωρούσαμε εχθρούς.


Είδα την Maleficent  το περασμένο σαββατοκύριακο και ενθουσιάστηκα πραγματικά. Ίσως για΄τι το παραμύθι της Ωραίας Κοιμωμένης ήταν το αγαπημένο μου ως παιδί, το διάβαζα και το ξαναδιάβαζα συνέχεια. Αυτή η διασκευή με ενθουσίασε, με συγκίνησε μέχρι δακρύων μπορώ να ομολογήσω και ειλικρινά βρίσκω ότι είναι μια ταινία που μπορούν να την δουν ευχάριστα όλοι. Είναι ιδανική για όλη την οικογένεια. Αν δεν την έχετε δει, ίσως αυτό το σαββατοκύριακο (αν μείνετε σπίτι) να είναι μια καλή ευκαιρία. 


Διάβασε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...