Τη νέα χρονιά ... Θα προσπαθήσω να γίνω καλύτερη

Αφορμή για αυτό το "New Year's Resolutions" στάθηκε αυτή η φωτογραφία που ανέβασε μια φίλη μου παραμονές πρωτοχρονιάς στο Facebook και ένιωσα ότι αυτή η φράση περικλείει μέσα της όλα όσα εύχομαι για τη νέα χρονιά.
be better this year



Κλείνω αισίως τα 40 και αυτό που έμαθα είναι ότι τελικά είναι στο χέρι μας τα πάντα. Ακόμα και αυτά που δεν είναι "στο χέρι " είναι στη δική μας επιλογή να τα αντιμετωπίσουμε ανάλογα. Έτσι λοιπόν το νέο χρόνο αποφάσισα η ευχή μου να είναι αυτή: "Θα προσπαθήσω να γίνω καλύτερη τη νέα χρονιά".

1. Θα προσπαθήσω να γίνω η καλύτερη εκδοχή του εαυτού μου, τόσο εξωτερικά όσο και εσωτερικά.

2. Θα προσπαθήσω να είμαι υγιής τη νέα χρονιά. Θα προσέξω περισσότερο την υγεία μου και δεν θα παραλείψω τις επισκέψεις στους γιατρούς

3. Θα προσπαθήσω να τρώω καλύτερα τη νέα χρονιά. Έχω ούτως ή άλλως περιορισμένες επιλογές διατροφής λόγω δυσανεξιών, ας κρατήσω αυτά που επιτρέπονται και ας τρώω λιγότερα λευκά (ζάχαρη, αλεύρι, αγελαδινό γάλα ) αφού με σκοτώνουν.

4. Δεν θα παραλείπω να πηγαίνω στο γυμναστήριο τουλάχιστον 3 φορές την εβδομάδα. Δυστυχώς μέσα στο 2017 έκλεισε το αγαπημένο μου γυμναστήριο και αναγκάστηκα να αλλάξω με αποτέλεσμα να μην μου αρέσουν ούτε οι άνθρωποι, ούτε ο χώρος του νέου γυμναστηρίου, ωστόσο θα πρέπει να επιβληθώ στον εαυτό μου για το δικό μου καλό και 3 φορές την εβδομάδα να το επισκέπτομαι. Άλλωστε εμείς επιλέγουμε τι μας αρέσει και τι όχι.

5. Θα προσπαθήσω να διαβάσω περισσότερα μυθιστορήματα γιατί έχω μείνει πίσω και η reading list μου έχει ξεχειλίσει. Σύντομα θα σας ανεβάσω και την λίστα μου με όλα όσα θέλω να διαβάσω μέσα στο νέο έτος.

6. Θα προσπαθήσω να δουλεύω για να ζω και όχι να ζω για να δουλεύω. Λίγο δύσκολο για μια εργασιομανή, αλλά έτσι είναι. Ακόμα και άνεργη που είμαι είχα πολλά Projects μέσα στη χρονιά που μου ρούφηξαν όλη την ενέργεια.

7. Θα προσπαθήσω να βρω μια δουλειά που αγαπώ για να μπορέσω να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου σε αυτήν.

8. Θα προσπαθήσω να αφιερώσω περισσότερο χρόνο σε αυτούς που αγαπώ, είναι αυτοί που με κάνουν ευτυχισμένοι και το αξίζουν

9. Θα δίνω λιγότερη σημασία στα λόγια των άλλων και δεν θα αφήνω να με επηρεάζουν. Ο τρόπος που οι άλλοι βλέπουν τα πράγματα είναι η δική τους εκδοχή της πραγματικότητας και δεν συμπίπτει απαραίτητα με την δική μου αλήθεια.

10. Θα προσπαθήσω να κοιμάμαι περισσότερο (είναι μέρος κι αυτό του να είμαι πιο υγιής) αλλά δίνω ιδιαίτερη σημασία στον ύπνο καθώς επηρεάζει όχι μόνο την βιολογική μας συμπεριφορά αλλά και την ψυχική μας υγεία.

11. Θα προσπαθήσω να οργανωθώ καλύτερα και να οργανώσω και το σπίτι μου καλύτερα. Ένα καλό ξεκαθάρισμα δεν έβλαψε ποτέ κανένα.

12. Θα ταξιδέψω περισσότερο και θα φροντίσω να βρίσκω πάντα νέα μέρη να ανακαλύπτω το πόσο όμορφος είναι ο πλανήτης που ζούμε.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...