Η Καλοκαιρινή μας περιποίηση

Η βαλίτσα είναι έτοιμη και η αναχώρηση είναι κοντά. Πήρα και το αντιηλιακό, την κρέμα για μετά τον ήλιο, την aloe vera μου. Το καλοκαίρι δεν πρέπει να παραμελούμε μερικές απαραίτητες φροντίδες.



Ενυδάτωση πρωί και βράδυ

Γιατί είναι σημαντική; Γιατί μία από τις σημαντικότερες συνέπειες που έχει η έκθεση στον ήλιο είναι η ξηρότητα της επιδερμίδας. Αν δεν της προσφέρουμε την ενυδάτωση που χρειάζεται πρωί και βράδυ, σιγά-σιγά θα αρχίσει να χάνει τη φρεσκάδα της, να «τραβάει» και οι ρυτίδες να φαίνονται πιο έντονες!!! Το ενυδατωμένο δέρμα, «αντιστέκεται» καλύτερα στην ηλιακή ακτινοβολία. Καλό είναι να βάζουμε πριν από την αντιηλιακή σας κρέμα την ενυδατική. Αν νιώθουμε ότι μας πέφτει «βαριά» αυτή την περίοδο, μπορούμε να την αντικαταστήσουμε με ένα serum, που είναι και πιο ενισχυμένο σε υδρόφιλα μόρια. Το ίδιο ισχύει και για την ενυδάτωση του σώματός μας. Οι κρέμες για μετά την ηλιοθεραπεία θεωρούνται οι καταλληλότερες χάρη στα ενισχυμένα συστατικά τους.
Tip Τώρα το καλοκαίρι, αποφεύγουμε τα παρατεταμένα ντους, που μπορεί να ξηράνουν ακόμη περισσότερο το δέρμα του σώματος. Κάνουμε ένα σύντομο ντους και όσο το δέρμα είναι νωπό, απλώνουμε την ενυδατική μας ή την κρέμα για μετά την έκθεση στον ήλιο.

Καλός καθαρισμός μετά την ηλιοθεραπεία

Τα συστατικά από τις πολλαπλές στρώσεις των κρεμών που έχουμε απλώσει πριν, κατά τη διάρκεια και αμέσως μετά την ηλιοθεραπεία, έχουν εισχωρήσει βαθιά στην επιδερμίδα μας για να την προστατεύσουν. Αλλά, η επιδερμίδα πρέπει να αναπνεύσει. Γι' αυτό και απαιτείται ένας καλός καθαρισμός που θα αφαιρέσει τα κατάλοιπα των προϊόντων, ώστε να αποφύγουμε τη δημιουργία σμήγματος ή μαύρων στιγμάτων. Στη συνέχεια, καθαρή και αναζωογονημένη, θα είναι έτοιμη να δεχτεί τις υπόλοιπες περιποιήσεις. Μία φορά την εβδομάδα μπορούμε να κάνουμε πίλινγκ, για έναν πιο βαθύ καθαρισμό. Και μην ανησυχείτε! Το μαύρισμα δεν πρόκειται να φύγει. Μόνο τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται.

Προσεκτικό ξέβγαλμα των μαλλιών κάθε ημέρα

Πρέπει να αναθεωρήσετε την άποψη ότι το αλάτι, αν παραμείνει σε λιπαρά μαλλιά, κάνει καλό επειδή μετριάζει την έκκριση λιπαρότητας. Το αλάτι, το χλώριο, η άμμος ταλαιπωρούν την τρίχα, η οποία αφυδατώνεται, με αποτέλεσμα τα μαλλιά να δείχνουν θαμπά. Γι' αυτό συνιστάται να τα ξεπλένετε με χλιαρό νερό -και όχι πολύ ζεστό- κάθε φορά που γυρίζετε από την παραλία ή την πισίνα, και για να μη σπάσουν, να τα ξεμπλέκετε με χτένα ή βούρτσα με δοντάκια, αποφεύγοντας τις βούρτσες με τρίχες. Από την άλλη μεριά, δεν θα τα ωφελήσει το καθημερινό λούσιμο. Δύο με τρεις φορές την εβδομάδα είναι αρκετές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...