Μια ταινία για το σαββατοκύριακο | Back to School series - Ο κύκλος των χαμένων ποιητών

 Μια ταινία που σημάδεψε μια ολόκληρη γενιά, μια ταινία σταθμός στην καριέρα του Robbin Williams και μια ταινία που είναι αδύνατο να ξεχάσω ή να βαρεθώ, όσα χρόνια και αν περάσουν, όσες φορές και αν την ξαναδώ.
Σεπτέμβρης σημαίνει επιστροφή στα θρανία και τι καλύτερο από το να αφιερώσω όλο το μήνα σε back to school αναφορές. Έτσι σκέφτηκα όλα τα σαββατοκύριακα του Σεπτεμβρίου να αναφερθώ σε αγαπημένες ταινίες που αναφέρονται σε τι άλλο, στα θρανία.

 Ήταν το 1989, λίγο πριν τελειώσω το δημοτικό , όταν άκουσα στο φροντιστήριο Αγγλικών μου να συζητάνε για αυτήν την ταινία. Λίγες μέρες μετά την είδα και από τότε - το ομολογώ - αγάπησα τον Όμπερον (ήρωας του "Όνειρου Καλοκαιρινής Νύχτας", του Σαίξπηρ).



Oh Captain, my Captain!

    Στην αριστοκρατική και συντηρητική Ακαδημία Γουέλτον στο Βερμόντ το 1959 καταφθάνει ο καθηγητής Κίτινγκ (Ρόμπιν Γουίλιαμς) για να εμπνέυσει τους μαθητές του διδάσκοντάς τους, τι άλλο,  ποίηση. Ανάμεσα στους μαθητές του, είναι και ο ντροπαλός Τοντ Άντερσον, όπου ο μεγαλύτερός του αδερφός είχε αριστεύσει. Ο συγκάτοικός του, Νιλ, αν και πολύ έξυπνος και δημοφιλής, δέχεται μεγάλη πίεση από τον υπερπροστατευτικό πατέρα του. Οι δυο τους, μαζί με άλλους φίλους τους, γνωρίζουν τον καινούριο δάσκαλο αγγλικών, τον Καθηγητή Κίτινγκ. Ο Κίτινγκ, ο οποίος είχε φοιτήσει στην Ακαδημία Γουέλτον, τους συστήνει στην άτυπη μυστική λέσχη λογοτεχνίας «Ο Κύκλος των Χαμένων Ποιητών». Εκεί ο Κίτινγκ θα ενθαρρύνει τους μαθητές του να πάνε κόντρα στο σύστημα και να είναι σοφοί και όχι ηλίθιοι όταν θα διαμαρτύρονται εναντίον του. Ο καθένας από τα παιδιά θα το κάνει με τον δικό του τρόπο, και η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα.



                                                   Carpe Diem! Άδραξε την μέρα!

Μια ταινία με πολυεπίπεδες αναφορές, που διδάσκει πάντα κάτι νέο, όσες φορές κι αν την δούμε. Μια ταινία για τα όνειρα των παιδιών, για το κυνήγι της επιτυχίας, τις ανθρώπινες σχέσεις, την προσωπικότητα των μαθητών , τις σχέσεις γονιών και παιδιών, καθηγητών και μαθητών, για το όραμα του μέλλοντος ή απλά μια ταινία για την ποίηση.... Μια ταινία πραγματικό αριστούργημα. Αν είναι να εμπνευστείτε για μια δημιουργική και ποιητική χρονιά, αυτή είναι η ταινία για να δείτε αυτό το σαββατοκύριακο!


Διάβασε επίσης:




The KM Projects
Not just another beauty blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...