Οι Εντιμότατοι Φίλοι μου: Ηλιάνα Αδαμοπούλου "Vegy" Yoga Instructor



Μια νέα στήλη εγκαινιάζω σήμερα στο blog μου, μία στήλη αφιερωμένη σε φίλους. Σε ανθρώπους που ακόμα κι αν δεν είμαστε αυτή την στιγμή κοντά, πέρασαν κάποια στιγμή από την ζωή μου. Έλληνες φίλοι από το παρελθόν αλλά και το παρόν. Οι δρόμοι μας συναντήθηκαν κάποια στιγμή και η επιρροή τους ήταν έντονη. Κάθε ένας από αυτούς ξεχωριστός, έχει να μοιραστεί μαζί σας κάτι διαφορετικό. Άλλος για να εμπνεύσει, άλλος για να αφυπνίσει, άλλος για να διδάξει ή να μας κάνει περήφανους. Αγαπητοί μου αναγνώστες, σας παρουσιάζω τους "εντιμότατους" φίλους μου. 
Την Ηλιάνα την γνώρισα στην Δραματική Σχολή Βεάκη, όπου και οι δύο σπουδάσαμε θέατρο. Μια ψηλή κοπέλα με αναγεννησιακή ομορφιά. Την θυμάμαι από τότε να δείχνει ιδιαίτερη αγάπη σε μαθήματα που περιελάμβαναν εναλλακτικές ασκήσεις γιόγκα. Ήταν μία αγάπη που μόλις γεννιόταν; Παίξαμε και στο θέατρο μαζί, σε μια από τις πρώτες μας δουλειές στο χώρο.  Η Ηλιάνα είναι η πρώτη μου φιλοξενούμενη στη νέα μου στήλη. Και όπως καταλάβατε θα μας μιλήσει για την αγαπημένη της γιόγκα.



1. Έχεις σπουδάσει θέατρο, έχεις ασχοληθεί με πλήθος δραστηριοτήτων αλλά σε κέρδισε η yoga. Πως έγινε αυτό; Τι ήταν αυτό που σε τράβηξε σε αυτή;

Το θέατρο σου δίνει τη δυνατότητα να δουλέψεις με τον βαθύτερο εαυτό σου, γι'αυτό και το αγαπώ πολύ! Ανακάλυψα όμως πως η καθημερινότητα ενός ηθοποιού εμένα με έφθειρε. Από την άλλη, η yoga βοηθάει να εξελίξεις τον εαυτό σου σε όλα τα επίπεδα και ταυτόχρονα βελτιώνει και την καθημερινότητα! Αυτή η συνειδητοποίηση, σε συνδυασμό με την διδασκαλία που με φέρνει σε ουσιαστική επαφή με άλλους, υπέροχους ανθρώπους, με κέρδισε.

2. Πόσα χρόνια ασχολείσαι με την γιόγκα; Και πόσα χρόνια ασχολείσαι ως yoga instructor; Ως μαθήτρια, ασχολούμαι εδώ και δεκαέξι χρόνια. Ως instructor τα τελευταία έξι και παράλληλα συνεχίζω να εκπαιδεύομαι. 

3. Τι είδους yoga διδάσκεις και που την έμαθες;

Διδάσκω hatha yoga. Την έμαθα από τον Γερμανό δάσκαλό μου, και έχω παρακολουθήσει ακόμα πολλά σεμινάρια από σημαντικούς δασκάλους που έχουν έρθει κατά καιρούς στην Ελλάδα. Στην Ινδία δεν έχω πάει ακόμα, αλλά είναι ένα όνειρο που θα πραγματοποιηθεί σύντομα.


4. Τι είναι αυτό που έχεις κερδίσει από την ενασχόληση σου αυτή; Υπάρχει κάτι που έχεις χάσει λόγω της yoga; 


Δεν φτάνουν λίγα λόγια για να περιγράψω το κέρδος μου...σε γενικές γραμμές, η yoga με βοηθάει να ισορροπώ και να νιώθω καλύτερα μέσα στο σώμα μου, αλλά και μέσα στο περιβάλλον μου. Και αυτή η αίσθηση μεγαλώνει συνεχώς. Από τη διδασκαλία γεμίζω καθημερινά με υπερηφάνεια και ενέργεια. Δεν έχω χάσει τίποτα που δεν ήθελα να χαθεί.






5. Είσαι μητέρα ενός μικρού αγοριού (αν δεν κάνω λάθος), αλλά έχεις ένα πολύ όμορφο σώμα. Θεωρείς ότι η yoga είναι αυτή που σε βοήθησε να το «αποκτήσεις»; 

Η yoga δεν είναι η άσκηση που θα σου υποσχεθεί πως αν την κάνεις, και παράλληλα λιμοκτονήσεις, θα σου δώσει το σώμα των ονείρων σου. Mε τη yoga μαθαίνεις κατ'αρχήν να αποδέχεσαι το σώμα σου όπως είναι. Το σώμα αντιλαμβάνεται αυτήν την άνευ όρων αγάπη και ανθίζει. Αρχίζει να ζητάει πιο υγιεινές τροφές και να μην έχει ανάγκη να αντιμετωπίσει το στρες πχ με φαγητό. Mε αυτήν την έννοια, ναι, με έχει βοηθήσει. Και βέβαια με βοήθησε πάρα πολύ κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, αλλά και μετά τη γέννα. 

6. Ποιες είναι οι προϋποθέσεις για να κάνει κάποιος yoga; 

Να θέλει. Καμιά άλλη προϋπόθεση. Όλοι οι άνθρωποι, όλων των ηλικιών και σε όποιον σωματότυπο κι αν ανήκουν, μπορούν να κάνουν και να ωφεληθούν από τη yoga.


7. Τι πρέπει να ξέρει κάποιος που ξεκινάει τώρα την yoga; Τι συμβουλή θα δώσεις σε κάποιον αρχάριο; 

Να είναι συνεπής. Τα δωρα που έχει η yoga να προσφέρει, ειναι αμέτρητα. Το καθένα ομως πρέπει ο μαθητής να το κερδίσει με συνεχή και συνεπή άσκηση.



8. Πως γίνεται ένα μάθημα yoga ; Περιέγραψε με συντομία ένα μάθημα.

Συνήθως διαρκεί 75' ή 90'. Στην αρχή γίνονται κάποιες ασκήσεις αναπνοών, οι pranayamas, και ένα χαλαρό ζέσταμα. Ακολουθούν οι asanas, που είναι συνήθως στατικές σωματικές ασκήσεις, και το μάθημα τελειώνει με χαλάρωση (yoga nidra) και μερικές φορές με διαλογισμό.


9. Τι μπορεί να περιμένει κανείς μετά το πρώτο του μάθημα yoga και τι μετά από ένα χρόνο μαθημάτων;



Αν κάποιος είναι από τη φύση του ήρεμος και σε καλή επαφή με το σώμα του, μπορεί να ενθουσιαστεί και να ανυπομονεί για την επόμενη φορά. Αν κάποιος είναι νευρικός, μπορεί να νιώσει ακόμα και εκνευρισμό. Αν αυτός ο δεύτερος συνεχίσει, όμως, θα δει πιο σύντομα μεγαλύτερη πρόοδο από τον πρώτο. Σίγουρα, πάντως, ένα χρόνο μετά, καταλαβαίνεις πως πιο πριν δεν είχες ιδέα για το πόσο καλά μπορείς να αισθάνεσαι μέσα στο σώμα σου. 

10. Που μπορεί κάποιος να σε βρει ;

Φέτος θα είμαι κάθε Δευτέρα και Πέμπτη πρωί στο 'Κέντρο Πολεμικών Τεχνών Ν. Ηρακλείου', κάθε Τρίτη και Παρασκευή απόγευμα στο 'X-act Place' στον Κεραμεικό, κάποια ακόμα πρωινά θα κάνω σε ολιγομελή γκρουπ σε έναν χώρο στην Αγ. Παρασκευή, και βέβαια συνεχίζω τα ατομικά μαθήματα. Πληροφορίες, μπορεί κανείς να μάθει μέσα από τη σελίδα μου στο Facebook, 'Vegy Yoga'.

Διάβασε επίσης:


The KM Projects
Not just another beauty blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...