Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τις Beauty εκθέσεις

Αμέσως μετά τις ερωτήσεις για τα bazaar των εταιρειών, η νούμερο ένα απορία όσων με παρακολουθούν είναι οι εκθέσεις ομορφιάς. Πως μπαίνεις Κατερίνα; Πως μπορώ να πάω κι εγώ; Τι θα βρω; Τι τιμές παίζουν; Ήρθε η ώρα λοιπόν να σου μιλήσω "έξω από τα δόντια" για τις εκθέσεις Beauty της Ελλάδας.
Ας ξεκινήσουμε από τα βασικά. Δύο φορές τον χρόνο διοργανώνονται οι εκθέσεις ομορφιάς. Οι διοργανώσεις είναι παραδοσιακά 2 που πραγματοποιούνται 2 φορές τον χρόνο, κάθε Άνοιξη και κάθε φθινόπωρο. Φέτος προστέθηκε άλλη μια διοργάνωση, το Cosmetic Show, στο οποίο δυστυχώς δεν πρόλαβα να πάω γιατί ήμουν πηγμένη στην δουλειά. Όμως μπορώ να σε ενημερώσω για τις άλλες διοργανώσεις. 

Η πρώτη διοργάνωση (πρώτη όχι γιατί είναι καλύτερη, απλά γιατί επέλεξα να την αναφέρω πρώτη) είναι το Beauty Festival. Διοργανώνεται δύο φορές τον χρόνο, μια την Άνοιξη κι μια το Φθινόπωρο στο εκθεσιακό κέντρο Περιστερίου. Είναι πολύ κοντά στον σταθμό του μετρό και αυτό είναι κάτι που εξυπηρετεί ιδιαίτερα όσους δεν διαθέτουν αυτοκίνητο. Στην έκθεση μπορούν να μπουν όσοι είναι επαγγελματίες της ομορφιάς, εισαγωγείς ή σπουδαστές. Υπάρχει μάλιστα και η αίτηση προεγγραφής που μπορείς να συμπληρώσεις, ούτως ώστε να μην περιμένεις στην ουρά για να εγγραφείς την ημέρα της έκθεσης που γίνεται και χαμός. Στο φεστιβάλ ομορφιάς στο Περιστέρι έχεις την δυνατότητα να πάρεις μαζί σου μια φίλη ως συνοδό. Έτσι συνήθως έρχονται μαζί μου φίλες που δεν έχουν την δυνατότητα να μπουν. Στην έκθεση θα βρεις προϊόντα ομορφιάς σε ανταγωνιστικές τιμές και έχεις την δυνατότητα να ενημερωθείς για νέα προϊόντα και τάσεις.

Η δεύτερη διοργάνωση είναι η Beauty Greece, η οποία διοργανώνεται δύο φορές τον χρόνο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Στην Αθήνα η έκθεση διοργανώνεται στο MEC Παιανίας και μπορείς να κάνεις προεγγραφή εδώ. Είναι η μεγαλύτερη σε μέγεθος έκθεση ομορφιάς στην Ελλάδα. Κυριολεκτικά εκεί θα βρείτε τους πάντες. Όποιος θέλει να ασχολείται με την ομορφιά, πάει στην συγκεκριμένη είτε ως επισκέπτης είτε ως εκθέτης. Η είσοδος στην έκθεση είναι αυστηρά και μόνο για επαγγελματίες, ενώ μπορούμε να πάρουμε μαζί μας και ένα συνοδό με συγγένεια πρώτου βαθμού.

Καλά όλα αυτά αλλά τι μπορώ να βρω στις εκθέσεις αυτές;
Μπορείς να βρεις από καλλυντικά μέχρι προϊόντα περιποίησης, κομμωτικής, επαγγελματικά προϊόντα κομμωτηρίου και αισθητικής, μακιγιάζ, περιποίηση άκρων και αξεσουάρ. Η ποικιλία είναι τεράστια, εκεί θα βρεις όλες σχεδόν τις εταιρείες ομορφιάς και ακόμα περισσότερες που ενδεχομένως να μην ήξερες (αν και επιδεικτικά απουσιάζουν ορισμένες που ονομάζονται επαγγελματικές). 

Οι τιμές πως είναι;
Εδώ έχω προσέξει τα εξής. Σε μερικά προϊόντα οι τιμές είναι εξαιρετικά χαμηλές από την αντίστοιχη λιανική. Ενώ μπορείς να βρεις και προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες. Αυτό ισχύει για παράδειγμα στην Yellow Rose, η οποία απευθύνεται βασικά σε επαγγελματίες αισθητικούς αλλά διαθέτει τα προϊόντα της και σε επιλεγμένα καταστήματα λιανικής. Στην έκθεση θα βρεις τα προϊόντα της σε πολύ χαμηλές τιμές συγκριτικά με τα καταστήματα. 

Ωστόσο, υπάρχουν εταιρείες, όπου οι τιμές στα προϊόντα τους δεν διαφέρουν ιδιαίτερα από τις τιμές στα καταστήματα λιανικής. Ενίοτε είναι και ακριβώς οι ίδιες. Αυτό συμβαίνει για παράδειγμα με την The Balm. Έχω προσέξει ότι η τιμή είναι σχεδόν ίδια με το κατάστημα λιανικής, σαν να το έδιναν σε μια μικρή έκπτωση. Αλλά πολύ μικρή έκπτωση. Το ίδιο συμβαίνει και με τις οικονομικές μάρκες όπως W7, MUA, Lovie κτλ. Αυτό που έχω προσέξει είναι ότι οι τιμές είναι ίδιες με τα καταστήματα λιανικής.

Οι τιμές είναι καλές ωστόσο για άλλα επαγγελματικά προϊόντα, όπως τα είδη κομμωτηρίου ή τα επαγγελματικά μηχανήματα για περιποίηση άκρων. Αν θέλεις να πάρεις ένα καλό πιστολάκι, ή μασιά ή φουρνάκι για τα νύχια, η έκθεση ομορφιάς είναι μια καλή ευκαιρία. 

Επίσης, κάτι που έχει προσέξει μια άλλη φίλη blogger, είναι ότι μερικές εταιρείες είναι πιο οικονομικές στην έκθεση της Παιανίας από την έκθεση στο Περιστέρι.

Ο κόσμος
Έχω ακούσει και έχω εξοργιστεί κυριολεκτικά, να κοροϊδεύουν τον κόσμο που πηγαίνει στις εκθέσεις με βαλίτσες. Εδώ θα ήθελα να ξεκαθαρίσω κάτι. Στις εκθέσεις πάνε επαγγελματίες του χώρου. Αυτό σημαίνει ότι όταν μια κοπέλα περιμένει την έκθεση για να προμηθευτεί τα υλικά ενός εξαμήνου είναι αδύνατον να τα κουβαλήσει στο χέρι. Επομένως, ναι θα φέρει βαλίτσα. Αν μια άλλη έχει μπει για να αγοράσει ένα βερνίκι νυχιών και μπήκε από σπόντα με την φίλη της, ας πάει στο Hondos να γλιτώσει και την ταλαιπωρία , να γλυτώσουμε και εμείς από την γκρίνια.

Επίσης, θα πρέπει να εξοπλιστείτε με υπομονή, γιατί ειδικά την πρώτη και δεύτερη μέρα της έκθεσης μπορεί να χρειαστεί να περιμένετε πάνω από μισή ώρα για να μπείτε (ανάλογα την ώρα που θα φτάσετε). Να θυμάστε ότι η έκθεση είναι για επαγγελματίες, για αυτό και όλοι βρίσκονται εκεί και περιμένουν υπομονετικά να μπουν. 

Πως μπορώ να μπω;
Αν δεν είσαι αντιπρόσωπος ή καταστηματάρχης ή επαγγελματίας ή συνεργάτης κάποιας εταιρείας, αυτό που μπορώ να σου προτείνω είναι να κάνεις ότι έκανα κι εγώ. Εγώ παρακολούθησα μια σχολή μακιγιάζ και τελειώνοντας απέκτησα ένα πτυχίο. Αυτό το πτυχίο δεν με κάνει επαγγελματία μακιγιέζ, αφού δεν έχω επιλέξει να το κάνω επάγγελμα, ωστόσο μου δίνει την ευκαιρία να μπαίνω στις εκθέσεις αυτές. Άλλες φίλες bloggers που ξέρω έχουν παρακολουθήσει μαθήματα κομμωτικής και άλλες αισθητικής. Αυτός είναι ο πιο εύκολος τρόπος για να σε καλέσουν. Απλά μόλις πάρεις το πτυχίο σου κάνεις προεγγραφή στις εκθέσεις και στέλνεις φωτοτυπία του πτυχίου σου.

Και μια τελευταία συμβουλή: Φορέστε αθλητικά και πάρτε και ένα μπουκαλάκι νερό μαζί





Διάβασε επίσης:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...