5η Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Σήμερα είναι η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος και με αυτήν ως αφορμή θα ήθελα να τονίσω την σημασία της ανακύκλωσης αλλά ακόμα περισσότερο της επαναχρησιμοποίησης των αντικειμένων. Άλλωστε πολλά από τα DIY projects που δείχνω τόσο σε αυτό το blog όσο και στο κανάλι μου στο youtube έχουν αυτόν ακριβώς τον σκοπό: την αλλαγή χρήσης σε αντικείμενα που δεν χρειαζόμαστε πια.

Στην Ελλάδα η ετήσια παραγωγή αστικών απορριμάτων ανά άτομο είναι 450 κιλά. Κάθε ένα από εμάς δηλαδή παράγει 450 κιλά σκουπίδια κάθε χρόνο.Από αυτά πολλά δεν τα πάμε όλα στην ανακύκλωση και διαιωνίζουμε έτσι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα για το περιβάλλον και για εμάς τους ίδιους. Τι θα γινόταν όμως αν πριν πετάξουμε κάτι, σκεφτόμαστε απλώς να το ξαναχρησιμοποιήσουμε με διαφορετικό τρόπο;

Εδώ είναι μερικά από τα DIY που έχω δείξει σε αυτό το Blog:




 Αυτές είναι μόνο μερικές από τις ιδέες για να συμβάλλουμε και εμείς στην διάσωση του πλανήτη μας. Θα συνεχίσω να σας δείχνω κι άλλους τρόπους / αλλαγές χρήσης για να αλλάξουμε τα αντικείμενα που έχουμε στο σπίτι αντί να τα πετάξουμε. Μέχρι τότε όμως ας έχουμε στο νου μας ότι:



  •  Θα πρέπει να κάνουμε οικονομία στην ενέργεια. πχ. σβήνουμε το μάτι της κουζίνας 10 λεπτά πριν τελειώσει το φαγητό και αφήνουμε την κατσαρόλα στο μάτι, χρησιμοποιούμε συσκευές με χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, επιλέγουμε να χρησιμοποιούμε όσο το δυνατόν λιγότερο το aircondition, στρεφόμαστε σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κτλ.
  • Κάνουμε οικονομία στο νερό. Προσέχουμε όταν ποτίζουμε χρησιμοποιώντας ποτιστήρι ή αυτόματο πότισμα, αντί για το λάστιχο, πλένουμε τα πιάτα, το αυτοκίνητο με μια λεκάνη ή (για τα πιάτα) επιλέγουμε το πλυντήριο πιάτων στο οικονομικό πρόγραμμα.
  • Περιορίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την χρήση χημικών απορρυπαντικών. Το ξύδι και η μαγειρική σόδα μπορούν να μας βοηθήσουν να καθαρίσουμε πολλά πράγματα στο σπίτι.
  • Χαρίζουμε ότι δεν χρειαζόμαστε!!!!!
  • Ανακυκλώνουμε!!!
  • Θυμηθείτε τον Γλάρο από τα παιδικά μας χρόνια! Όχι σκουπίδια - Όχι πλαστικά σε θάλασσες και ακτές, για να χαιρόμαστε όλοι την καθαρή θάλασσα και αυτό το καλοκαίρι! Και γιατί έχουμε τις ομορφότερες παραλίες στον κόσμο! Ας τις προστατέψουμε!
  • Και επειδή ήρθε και το καλοκαίρι, προσέχουμε πολύ τα δάση μας, λίγα μας μείνανε! Ποτέ δεν βάζουμε φωτιά κοντά σε δάσος, δέντρα, χόρτα και αυλές! Μια σπίθα είναι αρκετή για να φέρει την καταστροφή!
Μέχρι το επόμενο post : Rethink - Reuse - Recycle!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...