Πως να αφαιρέσουμε τους λεκέδες από το μακιγιάζ


























Πολλές φορές έχει τύχει να λερωθούμε με makeup και αρκετές από αυτές με έκπληξη ανακαλύπτουμε ότι ακόμα και μετά την πλύση ο λεκές επέμενε να μένει σταθερός. Εξαιτίας της σύνθεσης των περισσότερων καλλυντικών, πολλοί από τους λεκέδες που αφήνουν τα προϊόντα μακιγιάζ, είναι περισσότερο επίμονοι από άλλος λεκέδες. Σκέφτηκα λοιπόν να σας πω μερικά tips για το πως να αφαιρέσετε τους λεκέδες από το μακιγιάζ μας.


  1. Λεκέδες από πούδρες, σκιές και ρουζ : Βουρτσίστε το σημείο που έχει το λεκέ μέχρι να απομακρυνθεί η περισσότερη ποσότητα και προσέχοντας να μην εξαπλωθεί.Χρησιμοποιείστε ένα μωρομάντηλο για να το τρίψετε. Πλύνετε κανονικά ανάλογα με τις οδηγίες του ρούχου (πλυντήριο, χέρι κτλ).
  2. Για πιο λιπαρούς λεκέδες (πχ. foundation, consealer) χρησιμοποιήστε υγρό πιάτων ή σαμπουάν με λίγο νερό για να καθαρίσετε το λεκές επιτόπου τρίβοντας το ελαφρά. Πλύνετε κανονικά όπως συνήθως (πλυντήριο, χέρι κτλ).
  3. Για τους πιο επίμονους λεκέδες βάλτε σε ένα ύφασμα μικρή ποσότητα του make up remover σας και ταμπονάρετε τον λεκέ. Μην επιμένετε πολύ στο να το τρίψετε γιατί το μόνο που θα καταφέρετε είναι να παραμείνει και να επεκταθεί ο λεκές.
  4. Για λεκέδες από κραγιόν, μπορείτε να ψεκάσετε το λεκέ με λακ, να περιμένετε λίγο (10 λεπτά περίπου) και να τρίψετε ελαφρά με ένα πανί. Επίσης μπορείτε να ταμπονάρετε με αμμωνία τον λεκέ και στη συνέχεια να τρίψετε με απορρυπαντικό πιάτων και νερό μέχρι να φύγει. Πλύνετε κανονικά όπως συνήθως (πλυντήριο, χέρι κτλ).
  5. Για τα προϊόντα colorstay (κραγιόν, βάση μεικαπ κτλ) ταμπονάρετε τον λεκέ με μια καθαρή πετσέτα την οποία έχετε βουτήξει σε λίγο οινόπνευμα μέχρι ο λεκές να αφαιρεθεί στο μεγαλύτερο μέρος του.  Πλύνετε κανονικά όπως συνηθίζετε.
  6. Αποφεύγετε να στεγνώνετε τα ρούχα αν δεν έχει φύγει ο λεκές γιατί κάτι τέτοιο θα τον "μονιμοποιήσει".

The KM Projects
Not just another beauty blog





   

1 σχόλιο:

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...