Πότε πρέπει να πλυθούν;

Τώρα που το καλοκαίρι έχει αρχίσει να γίνεται όλο και πιο αισθητό, είναι καλό να γνωρίζουμε πόσο συχνά θα πρέπει να πλένονται τα καλοκαιρινά μας ρούχα.


  • Σουτιέν: Αφού το φορέσουμε 3 με 4 φορές. Άλλωστε τα σουτιέν δεν έρχονται σε άμεση επαφή με τις μασχάλες μας και επομένως μπορούν να αντέξουν περισσότερες φορές χωρίς να πλυθούν. Καλό είναι όμως να τα φοράμε εναλλάξ με τις μέρες, αφήνοντας έτσι ένα κενό 24 ωρών τουλάχιστον ανάμεσα στις φορές που το φοράμε. Εξαίρεση αποτελούν όσες ιδρώνουν πάρα πολύ. Σε αυτή την περίπτωση είναι καλό να τα πλένουμε καθημερινά, χρησιμοποιώντας ένα απαλό απορρυπαντικό, ιδανικά αυτό για τα μωρουδιακά.
  • Τζιν: Μετά από 4 - 5 φορεσιές. Το καλό με τα τζιν παντελόνια είναι ότι μπορούμε να τα φορέσουμε πάνω από μια ή δύο φορές και να την βγάλουμε καθαρή. Καλό είναι να τα πλένουμε ανάποδα και να χρησιμοποιούμε κρύο νερό, για να αντέξουν περισσότερο.Αν πάλι είναι ελαστικά τζιν και φεύγει η ελαστικότητα τους όσο τα φοράμε, καλό είναι να τα πλένουμε μετά από μια - δύο φορές που θα τα φορέσουμε, για να μην σακουλιάσουν τα "γόνατα".
  • Παντελόνια: Μετά από 4-5 φορεσιές. Ειδικά αν πρόκειται για τα παντελόνια που φοράμε στο γραφείο, μπορούν να αντέξουν αρκετές μέρες, αρκεί μόλις επιστρέψουμε σπίτι να τα βγάλουμε αμέσως. Αν έχουμε σετ με σακάκι θα πρέπει να τα πλένουμε μαζί (ή να τα πηγαίνουμε στο καθαριστήριο) έτσι ώστε να μην αλλάξουν χρώμα ξεχωριστά. Τα σακάκια από την άλλη μπορούμε να τα φορέσουμε λίγο περισσότερο. Βέβαια να ξέρετε ότι πολλές μυρωδιές τείνουν να μένουν στα σακάκια, γι' αυτό καλό είναι να τα αερίζετε πριν τα επιστρέψετε στην ντουλάπα σας. Επίσης, ανάλογα με τον άνθρωπο, μπορεί να χρειαστεί να τα πλύνετε πιο σύντομα, Γι' αυτό θα πρέπει να τσεκάρετε συχνά, τον γιακά και τις μανσέτες για δείγματα ιδρώτα.
  • Σορτς : Αφού τα φορέσετε 2-3 φορές. Προσοχή όμως, γιατί τα ανοιχτόχρωμα ρούχα έχουν την τάση να προδίδουν τους λεκέδες. 
  • Πιτζάμες -Νυχτικά: Μετά από 3-4 φορές και πάντα ανάλογα με το πόσο και αν ιδρώνουμε όταν κοιμόμαστε. Μπορείτε να επιμηκύνετε αυτή την διάρκεια, αν έχετε την συνήθεια να κάνετε ένα ντουζάκι το βράδυ πριν κοιμηθείτε. 
  • Φούστες: Μπορούν να αντέξουν μέχρι και 5 φορεσιές. Tip: Αν έχετε στεγνωτήριο, μπορείτε να τις βάζετε μετά από 2 φορές που τις έχετε φορέσει και να τις ανανεώνετε έτσι για περισσότερο χρόνο. Ωστόσο, τα λευκά ρούχα όπως είπαμε προδίδουν τους λεκέδες ενώ τα ευαίσθητα υφάσματα και τα μεταξωτά θα πρέπει να πλένονται με τα κατάλληλα απορρυπαντικά, μετά από κάθε φορά που τα φοράμε.
  • Μαγιό: Το σημαντικότερο αξεσουάρ του καλοκαιριού... Το αλάτι της θάλασσας και το χλώριο της πισίνας θα μας καταστρέψουν αργά ή γρήγορα το αγαπημένο μας μαγιό. Μετά από κάθε επίσκεψη στην θάλασσα, πλένουμε τα μαγιό με ένα απορρυπαντικό για τα ευαίσθητα και τα απλώνουμε να στεγνώσουν όσο καλύτερα γίνεται. Αν έχουν ευαίσθητα χρώματα, καλό είναι να αποφεύγουμε να τα απλώνουμε απευθείας στον ήλιο. Μπορεί να στεγνώνουν πιο γρήγορα αλλά τα χρώματα τους γρήγορα θα ξεθωριάσουν. Δεν τα αποθηκεύουμε βρεγμένα. 
  • Μπλούζες και φορέματα: Μπορούμε να τα φορέσουμε 1-3 φορές μέχρι να τα πλύνουμε. Προσοχή θα πρέπει να δείξουμε με τα αποσμητικά, γιατί έχουν την τάση να λεκιάζουν τα ρούχα  μας. Αν πάλι πρόκειται για κάποιο καλό σας φόρεμα, είναι καλό να το στέλνετε στο καθαριστήριο μετά από κάθε φορά που το έχετε φορέσει.
  • T-shirts - tank tops : κάθε φορά που τα φοράμε. Θα πρέπει να τους συμπεριφέρεστε σαν να ήταν εσώρουχα. Ειδικά αν είναι ελαστικά και στενά στην εφαρμογή τους. Ο ιδρώτας και τα δέρμα μας αφήνουν το στίγμα τους στα μπλουζάκια μας

πηγή: http://www.realsimple.com




 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...