ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΑΛΕΞΕΤΕ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΜΕΛΙΤΟΣ

Το πιο συνηθισμένο είναι να διαλέξεις έναν προορισμό και κάποιο πακέτο που είτε θα έχει διαφημιστεί πολύ είτε θα σας το έχει προτείνει ιδιαίτερα κάποιος ταξιδιωτικός πράκτορας. Έτσι μάλλον μπορεί κάποιος να μην διαλέξει κάτι που και θα του άρεσε και θα ταίριαζε στην περίπτωση αλλά να επιλέξει κάτι που ενδεχομένως είναι Must για τα πρότυπα κάποιων άλλων. Άλλωστε θέλουμε το ταξίδι του μέλιτος να μας μείνει αξέχαστο σαν ένα ταξίδι που θα συζητιέται για πολύ καιρό μετά. εξαρτάται πάντα από το τι θέλουμε εμείς (εννοώ και τους δύο συζύγους).


Οι επιλογές άπειρες ανάλογα με το κάθε πορτοφόλι. Ελλάδα ή εξωτερικό, βουνό ή θάλασσα είναι όλα ιδανικά, αρκεί να ταιριάζουν στην ιδιοσυγκρασία σου και στα γούστα σου. Ίσως η επιλογή του ταξιδιού να είναι το ίδιο περίπλοκη με την προετοιμασία του γάμου. Πως όμως θα επιλέξεις που να πας; Πως θα θέλατε να είναι οι πρώτες σας μέρες ως νεόνυμφοι;

Εδώ σας έχω μερικά πράγματα που θα πρέπει να λάβετε υπ' όψη σας προκειμένου να επιλέξετε τον κατάλληλο προορισμό.

ΚΟΣΤΟΣ

Ακούγεται λίγο τετριμμένο αλλά ναι ο προϋπολογισμός παίζει αν όχι τον βασικότερο ίσως έναν από τους πιο βασικούς λόγους να επιλέξετε τον προορισμό σας. Αυτό δεν αποκλείει το εξωτερικό αυτόματα, καθώς τα τελευταία χρόνια είναι σαφώς οικονομικότεροι κάποιοι προορισμοί του εξωτερικού από την Ελλάδα. Μέσα όμως στον προϋπολογισμό σας θα πρέπει να συμπεριλάβετε και τυχόν έξοδα προετοιμασίας για το ταξίδι ή ακόμα και έξοδα που θα κάνετε κατά την διανομή σας εκεί.
Αν πάλι τα χρήματα είναι πάρα πολύ λίγα, μπορείτε να επιλέξετε κάποιο πολύ κοντινό ξενοδοχείο (ακόμα και στην ίδια την πόλη σας) και να κάνετε μικρές εκδρομές σε κοντινούς προορισμούς στο βουνό ή την θάλασσα καθημερινά. Δεν σρειάζεται να περιοριστείτε δηλαδή στον γύρω της Ακροπόλεως όπως έκαναν ο Αντωνάκης και η Ελενίτσα στην γνωστή ταινία.



ΚΑΙΡΟΣ

Σας αρέσουν τα θερμά κλίματα και οι τροπικοί προορισμοί ή προτιμάτε κάτι με σαφώς λιγότερη ζέστη και υγρασία; Το κλίμα παίζει σημαντικό ρόλο στην διάθεση μας και αν πρόκειται η υγρασία να σας χαλάει την διάθεση ίσως θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε πριν επιλέξετε κάτι τόσο θερμό. Όμως θα πρέπει να ελέγξετε και τον καιρό και πως περίπου διαμορφώνεται στην περιοχή που θα επιλέξετε την συγκεκριμένη χρονική περίοδο που σκέφτεστε να πάτε.



ΑΠΟΣΤΑΣΗ
Αν τελικά επιλέξετε να πάτε κάπου μακριά ίσως είναι καλύτερα να μην φύγετε αμέσως μετά τον γάμο αλλά να περιμένετε μερικές μέρες για να οργανωθείτε. Εμείς πήγαμε στην Κούβα (λίγους μήνες μετά τον γάμο μας) αλλά οι 15 ώρες ταξίδι ήταν υπερβολικά κουραστικές και δεν νομίζω να τα καταφέρναμε αν φεύγαμε αμέσως μετά τον γάμο. Θα φτάναμε στον προορισμό μας απλά διαλυμμένοι. Αν θέλετε να φύγετε λοιπόν άμεσα ίσως είναι καλό να περιμένετε μερικές μέρες για να ξεκουραστείτε από όλο αυτό που ζήσατε τους τελευταίους μήνες. 


Επίσης, αν πρόκειται να ταξιδέψετε τόσο μακριά φροντίστε να έχετε ενημερώσει τις τράπεζες σας για το ταξίδι σας, να έχετε όλες τις λεπτομέρειες του ταξιδιού σας οργανωμένες και τα έγγραφα σας σε ασφαλές σημείο. Επίσης, φροντίστε να μοιράσετε τα χρήματα που θα έχετε μαζί σας και να μην κουβαλάει μόνο ένας από τους δύο τα χρήματα σας. Εμείς είχαμε ένα ατυχές περιστατικό που μας έβαλε μυαλό. Αν και είχαμε χωρίσει τα χρήματα, κλέψανε τον Γιάννη (που μεταξύ μας είναι και ο πιο απρόσεχτος) στην Ισπανία μέσα στο μετρό της Μαδρίτης. Έτσι βρεθήκαμε με τα μισά μας χρήματα στην αρχή του ταξιδιού μας και παρολίγον να έχανε και τα εισιτήρια του και την visa του, οπότε θα ξεμέναμε στην Μαδρίτη και αντίο Κούβα... Τέλοσπαντων, ευτυχώς είχα μαζί μου επιπλέον πιστωτική για να είμαι πιο ασφαλής και έτσι είχαμε κάποια χρήματα να αναπληρώσουμε το κενό που μας δημιούργησε αυτή η απώλεια. Πάντως δεν ήταν και η πιο ρομαντική αρχή του έγγαμου βίου μας...


ΔΡΑΣΗ ή ΧΑΛΑΡΩΣΗ

Είσαι ο τύπος της δράσης ή της χαλάρωσης; Θέλεις να περάσεις με τον σύντροφο σου μέρες χαλαρής ευδαιμονίας με μασάζ και βόλτες στην αμμουδιά ή θέλεις να κάνετε μαζί όλα τα extreme sports που είναι διαθέσιμα στην περιοχή;  Σκεφτείτε μαζί τι θα θέλατε να κάνετε και επιλέξτε κάτι πιο κοντά στα γούστα σας.

ΔΙΑΜΟΝΗ

Καλά τα ξενοδοχεία αλλά πολλές φορές μπορεί να είναι πολύ ακριβά, ειδικά εδώ στην Ελλάδα. Αναζητήστε μικρά καταλύματα, μικρά διαμερίσματα ή ενοικιαζόμενα δωμάτια και μπορεί να εκπλαγείτε από την διαφορά της τιμής. 


 ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ

Κακά τα ψέματα, το ταξίδι του μέλιτος ίσως είναι μια πολύ καλή δικαιολογία να επισκεφτείτε σημαντικά αξιοθέατα που μπορει να μην σας ξαναδωθεί η ευκαιρία να δείτε. Γιατί λοιπόν να μην επιλέξετε να τα επισκεφτείτε στο πρώτο σας ταξίδι ως σύζυγοι;

Αυτές είναι μερικές από τις συμβουλές που έχω να σας δώσω για το ταξίδι του μέλιτος. Εσείς έχετε επιλέξει τον προορισμό σας; Μήπως να το αφήσετε λίγο στην τύχη και να επιλέξετε στα τυφλά μια περιοχή στον χάρτη; Ποιος ξέρει μπορεί αυτή η αυθόρμητη επιλογή προορισμού να είναι τελικά πιο ιδανικό! Όπου κι αν πάτε πάντως να περάσετε ΑΞΕΧΑΣΤΑ!



The KM Projects
Not just another beauty blog


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...