Pedicure στο σπίτι τον Χειμώνα

Δεν είμαι από τις γυναίκες που θα συνεχίσουν να πηγαίνουν στο beauty salon της επιλογής τους κατά την διάρκεια του χειμώνα για να κάνουν πεντικιούρ. Τουλάχιστον όχι συστηματικά, γιατί μπορεί να το κάνω σαν extra treat, αλλά συστηματικά τα ποδαράκια μου τα περιποιούμαι μόνη μου στο σπίτι τον χειμώνα.  Και όπως είναι φυσικό δίνω περισσότερη βάση στην ενυδάτωση. Winter pedicure at home


Επιλέγω να κάνω pedicure μια φορά το μήνα, συνήθως μεσοβδόμαδα (ψήνομαι για σήμερα) στο τέλος μιας κουραστικής ημέρας. Έχω αγοράσει μια ειδική συσκευή για ποδόλουτρο την οποία γεμίζω με νερό και προσθέτω άλατα. Αφήνω τα πόδια μου μέσα να μουλιάσουν για περίπου 20 λεπτά με μισή ώρα, ενώ παράλληλα μπορεί να βάλω να κάνει και μασάζ. Κατόπιν τα βγάζω και σκουπίζω καλά με μια πετσέτα. 


Συνεχίζω με περιποίηση των νυχιών, όπου περιλαμβάνει απλά κόψιμο και λιμάρισμα. Ξέρω, περιττή πληροφορία, αλλά δεν επιλέγω να βάφω τα νύχια των ποδιών μου το χειμώνα. Το πολύ πολύ να βάλω κάποια θεραπεία. Συνεχίζω με την ηλεκτρική λίμα για τις φτέρνες, που έχω πάρει από το e-dructer και σου είχα δείξει σε παλαιότερο haul. Το χειμώνα επειδή φοράμε κλειστά παπούτσια δεν ταλαιπωρούνται τόσο πολύ οι φτέρνες μας, έτσι δεν τη χρησιμοποιώ για πολύ ώρα, λίγο και αυτό κατά περίπτωση. Απλά θέλει προσοχή, να την χρησιμοποιήσεις σε στεγνά πόδια και μόνο για λίγα δευτερόλεπτα κάθε φορά. για να μην τραυματιστείς. 

Αφού σκουπίσω τα πόδια μου, συνεχίζω με την ενυδάτωση. Αν έχει πολύ κρύο χρησιμοποιώ ένα πιο εντατικό προϊόν, το cococare που έχω πάρει από το Iherb. Εναλλακτικά, θα σου πρότεινα να βάλεις κάποιο άλλο προϊόν εντατικής ενυδάτωσης. Παλαιότερα έβαζαν βαζελίνη, που λειτουργεί μια χαρά, αλλά αν θες κάτι πιο φυσικό, τότε μπορείς να στραφείς σε κεραλοιφές.

Εναλλακτικά εγώ χρησιμοποιώ την κρέμα φτέρνας της Beauty Formulas για ξηρά και σκασμένα δέρματα. Μαλακώνει και ενυδατώνει την επιδερμίδα, ενώ περιέχει δυόσμο και μέντα που της δίνουν μια πολύ δροσερή μυρωδιά και αίσθηση στα πόδια.

Winter pedicure at home

Τελειώνοντας, κάνω ένα καλό μασάζ σε όλο το μήκος της γάμπας με το heaven in a bottle από Organic Touch. Βρίσκω ότι το συγκεκριμένο είναι ιδανικό για μασάζ γενικά, ενώ παράλληλα ενυδατώνει και βοηθάει και την καλή κυκλοφορία του αίματος. Αν νιώθετε συχνά πρησμένα ή κουρασμένα τα πόδια σας, κάντε ένα δώρο στον εαυτό σας, κάντε ένα μασάζ σε όλο το πόδι και ειδικά σε όλο το μήκος της γάμπας. Το Heaven in a bottle περιέχει αμυγδαλέλαιο, αργανέλαιο, βιταμίνη Ε και πατσουλί, και έχει ενυδατικές και αντιοιδηματικές ιδιότητες. Θα το βρείτε στο Organic Touch στο Χαλάνδρι.

Σε γενικές γραμμές αυτή είναι η μικρή μου ρουτίνα που ακολουθώ για τα πόδια μου τώρα το χειμώνα. Εσύ πως περιποιείσαι τα ποδαράκια σου;

Διάβασε επίσης:



  • FUNKMARTINI - Η ΟΜΟΡΦΙΑ ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ
  • ΑΓΟΡΕΣ ΑΠΌ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΜΕ CAPITAL CONTROLS
  • GOODBUY REVIEW TUESDAY: ΝΕΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ NIVEA BODY
  • GLOV: ΕΓΩ ΣΤΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ ΜΟΥ ΡΙΧΝΩ ΤΟ ΓΑΝΤΙ
  • REVIEW KORRES NAIL COLOUR LONG-LASTING ΜΕ ΜΥΡΟ & ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ 
  • ΟΙ ΓΙΑΠΩΝΕΖΙΚΕΣ ΤΣΑΝΤΕΣ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΚΟΝΤΙΖΑ 
  • SMOOTHIES ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΕΙΣ ΚΙΛΑ ΣΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ



  • The KM Projects
    Not just another beauty blog


    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    *ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
    Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
    Ευχαριστώ για την κατανόηση.

    Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...