Ο Γιάννης μαγειρεύει "Κερκυραϊκό Μπουρδέτο"





Ο Γιάννης μας μαγειρεύει το περίφημο Κερκυραϊκό μπουρδέτο, όπως το μαγείρευε ο παππούς του στο Κανόνι.

Υλικά:

1 κιλό παστανάκα (ράσσες) ή σκορπιούς (γενικά χρησιμοποιούμε πετρόψαρα)

4 μεγάλα κρεμμύδια ξερά κομμένα σε κύβους

1 ποτήρι λάδι

πιπέρι κόκκινο γλυκό 4 κουταλιές της σούπας

πιπέρι κόκκινο καυτερό 1 κουταλιά της σούπας (ή παραπάνω αν θέλουμε και όσο αντέχουμε)

Αλάτι κατά προτΙμηση

1 ποτήρι νερό

Εκτέλεση:
Τσιγαριζουμε το κρεμμύδι στο λάδι μας. Ρίχνουμε μέσα τα πιπέρια και 1 ποτήρι νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε την φωτιά ανακαταίβοντας. Αν το φαγητό δεν είναι κόκκινο ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ, αλλά προσθέτουμε κόκκινο γλυκό πιπέρι.Βάζουμε το ψάρι στην κατσαρόλα να μαγειρευτεί. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε την φωτιά μέχρι να στίψει τελείως (προσοχή μην μας αρπάξει).

Καλή σας όρεξη μάτια !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...