BEAUTE την ΚΥΡΙΑΚΗ ή αλλιώς Μια Κυριακάτικη περιποίηση

Σαν από μέρος ιεροτελεστίας η Κυριακάτικη ρουτίνα μου υπήρξε πάντα ένα σημαντικό βήμα στην περιποίηση της επιδερμίδας μου. Από τότε που άρχισα να ασχολούμε λίγο περισσότερο με την περιποίηση της επιδερμίδας μου θυμάμαι να αφιερώνω μια μέρα στην εβδομάδα για να ασχοληθώ με τον εαυτό μου και την περιποίηση ομορφιάς μου. Μάσκες, κρέμες, οροί, scrub. Όλα τα απαραίτητα που παρελαυνουν από μια ιεροτελεστία ομορφιάς που θέλει να σέβεται τον εαυτό της.

Πρώτα ξεκινάω με τα μαλλιά. Τον τελευταίο καιρό τόσο λόγω εποχής όσο και ανάγκης, επιλέγω να κάνω μια μάσκα μαλλιών με δαφνέλαιο. Η εποχή φέρνει την τριχόπτωση και εγώ φέρνω το καλύτερο μου όπλο εναντίον της. Το δαφνέλαιο είναι ιδανικό για την τριχόπτωση. Εγώ απλώνω μια ικανοποιητική ποσότητα απο τις ρίζες ως τις άκρες των μαλλιών μου. Τα μαζεύω με ένα κλάμερ και τα αφήνω έτσι για όσο περισσότερο γίνεται. Συνήθως την αφήνω όσο κάνω δουλειές στο σπίτι . Έτσι όλο το πρωί της Κυριακής ή του Σαββάτου κυκλοφορώ με το κεφάλι γεμάτο δαφνέλαιο. Και όταν τελειώσω τις δουλειές μου , μπάινω και κάνω ένα καλό μπάνιο ξεπλένοντας τα μαλλιά μου με ένα καλό καθαριστικό σαμπουάν.

Τα μαλλιά μου μετά από κάθε μάσκα με έλαιο είναι απίστευτα απαλά. Το δαφνέλαιο το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Προσοχή μόνο αν είστε ξανθιές γιατί τείνει να πρασινίζει τα μαλλιά.
Όσον αφορά το πρόσωπο μου μια με δύο φορές την εβδομάδα κάνω μια καλή απολέπιση τόσο στο πρόσωπο όσο και στα χείλη. Για το πρόσωπο αυτό το διάστημα χρησιμοποιώ το απολεπιστικό προσώπου της Byphasse που έχω αγοράσει πολύ οικονομικά απο τα Oggi. Με κυκλικές κινήσεις σε βρεγμένο δέρμαπερνάω όλο το πρόσωπο μου . Για τα χείλη χρησιμποιώ το απολεπιστικό χειλιών της ELF με απίθανη γεύση βανίλιας. Περίπου στα 10 δευτερόλεπτα στο άνω και κάτω χείλος.

Στην συνέχεια ξεβγάλω καλά με νερό και συνεχίζω με μια μάσκα προσώπου. Τον τελευταί οκαιρό επειδή έχω περισσότερη λιπαρότητα στο πρόσωπο χρησιμοποιώ την μάσκα με έλαιο τεϊόδεντρου της Beauty Formulas. Σας έχω κάνει παλαιότερο review για αυτήν την σειρά. Την αφήνω πολύ λίγα λεπτά γύρω στα 3-5 λεπτά και ξεβγάζω με ένα ειδικό καθαριστικό σφουγγαράκι. Αφού τελειώσω με τον καθαρισμό συνεχίζω με τα υπολοιπα προϊόντα περιποίησης.

Εσείς τι χρησιμοποιείτε τον τελευταίο καιρό για την εβδομαδιαία σας ρουτίνα ομορφιάς;


The KM Projects
Not just another beauty blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...