OSCAR - Τι είδα, τι μου άρεσε και τι με απογοήτευσε στην τελετή απονομής των φετινών βραβείων Όσκαρ

Λίγο γιατί είναι η δουλειά μου , λίγο η αγάπη μου (μάλλον έρωτας) για τις ταινίες, λίγο και το ότι ξύπνησα πολύ νωρίς σήμερα το πρωί, δεν μπόρεσα να αντισταθώ και είδα την φετινή τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ. 

Πολλές ήταν οι παρουσίες που κέρδισαν τις εντυπώσεις στο κόκκινο χαλί, εγώ προσωπικά ξεχώρισα την Rosamund Pike, φετινή υποψήφια για Όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου, για την ερμηνεία της στην ταινία "Gone Girl".

Μπορεί να μην πήρε το πολυπόθητο αγαλματίδιο αλλά σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητη, αφού είχε ντυθεί ακριβώς για να το παραλάβει.

Όμως και άλλες, δεν πέρασαν απαρατήρητες. όπως η JLo μέσα στην άκρως αποκαλυπτική και σέξυ τουαλέτα της και με μακιγιάζ που συνδύαζε αριστοτεχνικά θερμούς και ψυχρούς τόνος.




Συνοδευόμενη από την διάσημη μαμά της, η Dakota Johnson κατεύθασε στο κόκκινο χαλί. Η Johnson έγινε πρόσφατα διάσημη από την συμμετοχή της στην ταινία 50 αποχρώσεις του γκρι, την οποία ακόμα δεν έχω αξιωθεί να πάω να δω. 

Στα βραβεία τώρα, λίγο πολύ οι φετινοί νικητές ήταν αναμενόμενοι, αφού από καιρό το ενδιαφέρον συγκεντρώνοταν σε συγκεκριμένες ταινίες, όπως "The Theory of Everything", "Birdman", "Boyhood".


Τις καρδιές όλων των γυναικών της αίθουσας έκλεψε η Πατρίσια Αρκέτ με τον περήφημο λόγο της όταν παρέλαβε το βραβείο β' γυναικείου ρόλου για την ερμηνεία της στην ταινία "Boyhood". Η Αρκέτ, γόνος οικογενείας με μακρά παράδοση στον κινηματογράφο, μίλησε για την ισότητα των φύλων και ζήτησε ίσους μισθούς ξεσηκώνοντας τόσο της Μέριλ Στριπ όσο και τη Τζένιφερ Λόπεζ.




Το όσκαρ πρώτου γυναικείου ρόλου κέρδισε επιτέλους η Julianne Moore για την ερμηνεία της στην ταινία Still Alice, όπου υποδύεται μια γυναίκα με Alzheimer και πρώτου ανδρικού o Eddie Redmayne για την ερμηνεία του στην ταινία The theory of Everything, όπου υποδίαιτε τον γνωστό φυσικό Steven Hawking και την πάλη του με το ALS. Λίγο αναμενώμενες επιλογές; Τι λέτε;

 Και δεν θα μπορούσε να μην υπάρχει και λίγο άρωμα Ελλάδας στην φετινή απονομή. O ελληνικής καταγωγής συνθέτης Αλεξάντρ Ντεσπλά κέρδισε το Όσκαρ καλύτερης πρωτότυπης μουσικής για την ταινία «The Grand Budapest Hotel» ενώ είχε προταθεί στην ίδια κατηγορία και για την ταινία Το Παιχνίδι της Μίμησης. Στον ευχαριστήριο λόγο του δεν παρέληψε να ευχαριστήσει την Ελληνίδα μητέρα του.


Ωστόσο, δεν έλειψαν και οι παραφωνίες από την φετινή απονομή. Χαρακτηριστικότερη ήταν το ατυχές αστείο του Σον Πεν , όταν ανακοίνωνε την νικήτρια ταινία. Ένα ρατσιστικό σχόλιο που πολλοί Μεξικάνοί ίσως δεν βρήκαν και τόσο αστείο, ήταν αρκετό για να ξεσηκώσει τα social media εναντίον του. Δεν πειράζει Σον, ίσως δεν είναι όλοι πλασμένοι για την κωμωδία.


Εσείς είδατε την φετινή απονομή των Όσκαρ; Πως σας φάνηκε;

The KM Projects
Not just another beauty blog


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...