Skincare Routine - Η Περιποίηση της επιδερμίδας μου

Κάτι που εδώ και πολύ καιρό μου ζητάνε πολλές κοπέλες είναι ένα video ή ένα post με τα προϊόντα που χρησιμοποιώ για την περιποίηση της επιδερμίδας μου. Καθώς - ως blogger- συνεχώς δοκιμάζω κάτι νέο αλλά και επειδή η επιδερμίδα μου (όπως όλων άλλωστε) είναι ένας ζωντανός οργανισμός και επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, δεν τολμώ να πω ότι έχω κάποια προϊόντα που να τα θεωρώ "πανάκεια", την λύση δηλαδή για όλες τις περιπτώσεις. 
Η Περιποίηση της επιδερμίδας μου

Όμως δεν σας κρύβω ότι έχω αρκετά που έχω ξεχωρίσει και ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας μου κάθε φορά, επιστρέφω σε αυτά. 

Η Περιποίηση της επιδερμίδας μου
 Θα ξεκινήσω με τον καθαρισμό του προσώπου, καθώς αυτός είναι το Α και το Ω σε μια σωστή περιποίηση. Αυτό το διάστημα χρησιμοπιώ ευλαβικά το gel καθαρισμού της Avene, όπου σας έχω μιλήσει για αυτό το gel εδώ σε συνδυασμό και με το Konjac Sponge, το θαυματουργό ασιάτικο σφουγγαράκι που πήρα από το ebay και για το οποίο σας έχω μιλήσει αναλυτικά εδώ. Μπορείτε να βρείτε το gel καθαρισμού σε online φαρμακείο .


Η Περιποίηση της επιδερμίδας μου
 Μια με δύο φορές την εβδομάδα κάνω απολέπιση και χρησιμοποιώ μια μάσκα προσώπου και μια μάσκα ματιών. Αυτό το διάστημα χρησιμοποιώ τη νέα σειρά από τον Korres για βαθύ καθαρισμό. Πρόκειται για μια σειρά από Beauty Shots, μικρές συσκευασίες δηλαδή προϊόντων ομορφιάς. Εγώ χρησιμοποιώ το Scrub βαθιάς απολέπισης με σταφύλι, ένα κρεμώδες scrub με χοντρούς κόκκους, ιδανικό για λιπαρές επιδερμίδες, το οποίο μπορείτε να βρείτε σε καλή προσφορά εδώ και το συνδυαζω με την μάσκα λευκού άργιλου για βαθύ καθαρισμό, από την ίδια σειρά, για όλους τους τύπους επιδερμίδας και μπορείτε να την βρείτε εδώ. Στα μάτια μου αρέσει να χρησιμοποιώ μάσκες για να περιορίζω τα πρηξιματάκια μου. Συνήθως χρησιμοποιώ αυτή από την yellow Rose αλλά είναι αρκετά ακριβή και μπορώ να την προμηθευτώμόν οαπό συγκεκριμένα καταστήματα. Η μάσκα ματιών του Korres είναι ιδανική για συχνή χρήση και αρκετά δροσερή ώστε να περιορίζει τα πρηξιματάκια και τις σακούλες. Δεν θεωρώ ότι είναι η καλύτερη της αγοράς για μεγαλύτερες ηλικίες, απευθύνεται περισσότερο σε μικρότερες ηλικίες και μόνο για πρηξίματα. Μπορείτε να την βρείτε εδώ.

Η Περιποίηση της επιδερμίδας μου

Συνεχίζω με τον ορό. Με έχετε ακούσει τώρα τελευταία να εκθειάζω αυτόν της Estee Lauder. Κυριολεκτικά υπήρξε σωτήριος για μένα καθώς με ταλαιπώρησαν πολλά σπυράκια αυτό το διάστημα. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για αυτόν τον ορό, διαβάστε εδώ. Εναλλακτικά προτείνω έναν ορό της Vichy, από την σειρά Aqualia Thermal , τον οποίο δοκίμασα πρόσφατα και τον βρήκα αρκετά ικανοποιητικό, ιδανικό για ενυδάτωση χωρίς να γίνεται λιπαρός. Δεν θα σταθώ πολύ σε αυτόν, γιατί θα μιλήσω αποκλειστικά σε μελλοντικό post. Το ίδιο ισχύει και για τον ορό της Castalia, από την σειρά Chronoderm, ένας ελαφρύς ορός ιδανικός για την καταπολέμηση των δυσχρωμιών. 

Skincare routine

Εναλλακτικά, αντί για ορό ή ενυδατική νύχτας χρησιμοποιώ κάποιο ξηρό έλαιο προσώπου. Με έχετε ακούσει να μιλάω για το ξηρό έλαιο της la Prairie εδώ, για αυτό και δεν θα σταθώ πολύ σε αυτό. Πιστεύω ότι αξίζει να επενδύσουμε σε ένα καλό ορό ή σε ένα έλαιο προσώπου, καθώς αυτά είναι που κάνουν και την πιο "δύσκολη" δουλειά συνήθως. όμως αντιλαμβάνομαι ότι μερικά δεν είναι για όλα τα βαλάντια, οπότε και θα σας πρότεινα και κάποια άλλα αγαπημένα έλαια προσώπου, όπως το έλαιο Argan από την Victoria & K , το οποίο έχω ξεχωρίσει καθώς είναι βιολογικό. Το αργανέλαιο είναι ιδανικό για πρόσωπο, μαλλιά και σώμα. Προσφέρει πλούσια ενυδάτωση και δεν το βρίσκω καθόλου βαρύ ακόμα και για πρόσωπα με ακμή. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για τις ιδιότητες του εδώ. Βρείτε το Argan oil σε έκπτωση εδώ . Αν θέλετε κάτι πιο οικονομικό θα σας συνιστούσα να κοιτάξετε σε εναλλακτικές θεραπείες ελαίων που μπορείτε να βρείτε στο Iherb. Εδώ σας προτείνω το Baobab Oil , Ιδανικό για ενυδάτωση ακόμα και στην περιοχή των ματιών. Επίσης , πολύ καλό είναι το Rosehip oil, το οποίο βοηθάει στην καταπολέμηση των δυσχρωμιών. Μπορείτε και αυτό να το βρείτε στο Iherb πατώντας εδώ. Σαν επιπλέον, πρόταση, που δεν την δείχνω στο βίντεο είναι το έλαιο προσώπου τριαντάφυλλο Rose de Mai. Είναι ένα πρόσφατο απόκτημα μου το οποίο κέρδισα σε ένα διαγωνισμό, από την σελίδα "Μαύρο σαπούνι Αφρικής" και όσον καιρό το χρησιμοποιώ με έχει ενθουσιάσει με την ενυδάτωση που προσφέρει χωρίς να γίνεται βαρύ.

Η Περιποίηση της επιδερμίδας μου

Αν πάλι δεν επιθυμείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο έλαιο ή ορό μπορείτε απλά να συνεχίσετε με την ενυδάτωση του προσώπου σας. Πρώτα απλώνω την κρέμα ματιών και μετά την ενυδατική κρέμα, καθώς έχω προσέξει ότι πολλές κρέμες ματιών έχουν την τάση να αντιδρούν άσχημα αν τις βάλεις πάνω από την ενυδατική του προσώπου και να αισθάνεστε λίγο "τσούξιμο". Οπότε πάντα βάζω πρώτα την ενυδατική για τα μάτια, την οποία ενίοτε απλώνω και πάνω από τα χείλη. Η κρέμα ματιών Ystheal της Avene είναι ιδανική για τις πρώτες ρυτίδες στα μάτια και στα χειλη. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά για αυτήν εδώ. Αυτόν τον καιρό χρησιμοποιώ τις ενυδατικές κρέμες του Korres με μανόλια. Βρίσκω την κρέμα ημέρας πολύ ελαφριά, αλλά ταυτόχρονα πλούσια σε ενυδάτωση. Από την άλλη , η κρέμα νύχτας είναι πιο πλούσια σε υφή αλλά την βρίσκω και λίγο βαριά για τα δικά μου γούστα. Σκοπεύω όμως να σας μιλήσω πιο αναλυτικά για αυτές σε επόμενο post. Αν θέλετε όμως να τις αναζητήσετε, αυτήν την περίοδο είναι σε προσφορά εδώ.

Αυτό ήταν ένα post το οποίο μου το έχετε ζητήσει πάρα πολλές. Ελπίζω να σας κάλυψα με τις απαντήσεις μου και να σας βοηθήσει και το βίντεο που σας ετοίμασα. Η πιο σημαντική συμβουλή που μου έχουν δώσει ποτέ, όσον αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας και με αυτήν θα ήθελα να κλείσω είναι να διαβάζω τα "σημάδια" της επιδερμίδας μου, να καταλαβαίνω τις ανάγκες της και να προσαρμόζω την περιποίηση μου ανάλογα με αυτές.

Εδώ μπορείτε να δείτε και το video :




The KM Projects
Not just another beauty blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...