8 TIPS για να κοιμηθείτε καλύτερα!

Το 63% των γυναικών αντιμετωπίζουν προβλήματα στον ύπνο. Είτε δεν μπορούν να κοιμηθούν είτε δεν μπορούν να κοιμηθούν αρκετές ώρες. Σας έχω λοιπόν μερικά μυστικά για να κοιμόμαστε καλύτερα:


  1. Αλλάξτε τις μαξιλαροθήκες σας συχνά και ψεκάστε τες με λίγες σταγόνες από αιθέριο έλαιο λεβάντας διαλυμένες σε νερό.
  2. Φτιάξτε 2 λίστες. Μια λίστα κάθε πρωί με όλες τις δουλειές που πρέπει να κάνετε. Όσο κι αν φαίνεται τρελό, το να καταφέρετε να τελειώσετε τις περισσότερες από αυτές λειτουργεί ως βάλσαμο, γιατί έχετε καταφέρει να άνετε τόσα πολλά κατά την διάρκεια της μέρας!! Το βράδυ, λίγο πριν κοιμηθείτε, αφιερώστε λίγα λεπτά και σε ένα μικρό σημειωματάριο συγκεντρώστε τις ανησυχίες σας και όλα όσα τελοσπάντων σας απασχολούν. Ακούγεται ακόμα πιο τρελό, αλλά αυτή η μικρή "συνήθεια" βοηθάει να κοιμηθείτε καλύτερα, καθώς γράφοντας ότι σας απασχολεί σε ένα χαρτί, βοηθάει στην παραγωγή ντοπαμίνης, μιας ορμόνης που μας ηρεμεί και μειώνει το αίσθημα του άγχους.
  3. Φοράτε τα γυαλιά ηλίου σας ακόμα και το απόγευμα. Έρευνες έχουν δείξει ότι μετριάζοντας την άμεση έκθεση στο ηλιακό φως βοηθάει τον εγκέφαλο σας να παράγει μελατονίνη, την ουσία που είναι βασική για ένα καλό ύπνο.
  4. Μάθετε να ελέγχετε την κύστη σας. Ναι είναι αστείο. Αν ανήκετε σ' εκείνη την κατηγορία γυναικών που σηκώνετε για την τουαλέτα κάθε λίγο και λιγάκι τότε ίσως θα πρέπει σιγά σιγά να την "εκπαιδεύσετε" να αντέχει λίγο περισσότερο.
  5. Προτιμήστε αντί για τσάι να πιείτε αφεψήματα όπως χαμομήλι ή τσάι του βουνού ή αφέψημα από passionfruit κτλ. 
  6. Μην τρώτε βαριά το βράδυ και ειδικά πριν κοιμηθείτε. Το πιο πιθανόν είναι να σας προκαλέσει καούρα (αργά ή γρήγορα).
  7. Add caption
    Κρύψτε το ξυπνητήρι. Αν είναι να αγχώνεστε για το τι ώρα θα ξυπνήσετε, τότε καλύτερα να μην κοιμηθείτε καθόλου. Έτσι, τουλάχιστον το αντιλαμβάνεται το σώμα μας. 
  8. Αν έχετε την δυνατότητα τότε αλλάξτε τα φωτάκια νυχτός στο υπνοδωμάτιο και χρησιμοποιήστε κόκκινα. Επίσης, κλείστε κάθε ηλεκτρική συσκευή που εκπέμπει φως με μπλε χρώμα, όπως η τηλεόραση, ο Η/Υ, το Ipad Κτλ, τουλάχιστον 30 λεπτά πριν κοιμηθείτε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...