Πως να οργανώσεις την μέρα σου όταν δουλεύεις από το σπίτι

Είτε η τηλεργασία είναι κάτι καινούργιο για σένα, είτε είσαι παλιά καραβάνα στο να δουλεύεις από το σπίτι, εδώ σου έχω μερικές τεχνικές για να σε βοηθήσουν να ανταπεξέλθεις στη νέα αυτή πρόκληση.
work from home tips

Και ήρθε η ώρα να μείνουμε μέσα και να κάνουμε μια καλή ανασκόπηση στο τι μας συμβαίνει. Ήρθε η ώρα να μείνουμε σπίτι και κάποιοι να ασχοληθούμε με αυτά που είχαμε αφήσει σε εκκρεμότητα καιρό, κάποιοι να περάσουμε πολύτιμο χρόνο με τα παιδιά μας και τους αγαπημένους μας. Κάποιοι βρήκαμε ευκαιρία να καθαρίσουμε αλλά και κάποιοι δουλεύουμε από το σπίτι. Πως όμως θα το καταφέρουμε αυτό; Πως θα οργανωθούμε όμως να δουλεύουμε σωστά, χωρίς να σπαταλάμε ενέργεια;

Φτιάξε τον χώρο εργασίας σου

Είναι πιο εύκολο να δουλέψεις αν έχεις ένα συγκεκριμένο χώρο ή ιδανικά ένα δωμάτιο για να αφιερώσεις για την εργασία σου. Αν δεν έχεις ξεχωριστό δωμάτιο, μπορείς να διαμορφώσεις ένα μέρος από την τραπεζαρία σου, το σαλόνι ή ακόμα και το υπνοδωμάτιο. Προσπάθησε να βρεις λίγο χώρο για το Laptop σου και για τις σημειώσεις σου, όσο μικρός κι αν είναι.

work from home tips

Όρισε ένα σταθερό ωράριο εργασίας

Αυτό το έχω καθιερώσει από τότε που διάβαζα για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Πρέπει να ορίσεις ένα συγκεκριμένο χρονικό περιθώριο, κάθε μέρα, που θα ασχολείσαι με την εργασία σου. Ή ανάλογα με το μέγεθος των υποχρεώσεων μπορείς να ορίσεις και συγκεκριμένες ημέρες. Αυτός ο χρόνος είναι πολύτιμος. Είναι αφιερωμένος για να δουλέψεις από το σπίτι και θα πρέπει να μην διακόπτεται (τουλάχιστον από εσένα) για κανένα λόγο. Θα πρέπει να συμπεριφέρεσαι σαν να ήσουν στη δουλειά σου κανονικά. Το καλό είναι ότι όταν δουλεύεις από το σπίτι, έχεις μεγαλύτερη ευελιξία και μπορείς εσύ να ορίσεις (όσο είναι εφικτό) τις δικές σου ώρες εργασίας, ακόμα και αν είναι αργά το βράδυ. Απλά, η ρουτίνα ενός συγκεκριμένου ωραρίου σου δίνει τη δυνατότητα να διατηρήσεις την ισορροπία σου.
work from home tips

Όρισε μια To do list ή Ένα πρόγραμμα ημερολογιακό

Αυτό που θα βοηθούσε πολύ είναι μια λίστα με τις εργασίες που έχεις να ολοκληρώσεις ή ακόμα και ένα ημερολόγιο που να σε βοηθά να προγραμματίσεις ότι έχεις να κάνεις μέσα στην ημέρα και φυσικά στην εβδομάδα. Επίσης, θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις ένα ημερήσιο προγραμματισμό όλων των εκκρεμμοτήτων και να κάνεις και follow up σε ότι έχεις αφήσει πίσω. Επιπλέον, βοηθάει με την αναβλητικότητα. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να κάνεις σήμερα αυτά που πρέπει να κάνεις σήμερα και να μην τα αφήνεις για αύριο, γιατί αύριο θα έχει διπλασιαστεί ο όγκος εργασίας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...