MUA Foundation Review & Ideal Flawless First Impressions


Το δεύτερο foundation του Project μου ήταν το Matte Foundation της Make Up Academy. Ένα οικονομικό προϊόν που διατίθεται μόνο μέσω του ηλεκτρονικού καταστήματος της εταιρείας MUA Make Up Academy. Είναι ένα foundation που διατίνεται ότι είναι ματ, έχει μεγάλη διάρκεια και αφήνει την επιδερμίδα βελούδινα απαλή. Διατίθεται σε τρεις αποχρώσεις, από τις οποίες εγώ επέλεξα την πρώτη που είναι η Soft Sand και είναι η πιο ανοιχτή. Κοστίζει μόνο 2 λίρες, ενώ συχνά το site κάνει εκπτώσεις οπότε μπορείτε να το βρείτε και φθηνότερα. Οι κριτικές που υπάρχουν στο site είναι διθυραμβικές για ένα τόσο φθηνό προϊόν.



Γενικές εντυπώσεις:

Αρχικά έχει ματ αποτέλεσμα αλλά η διάρκεια του εξαρτάται πολύ από το primer καθώς μόνο του αυτή περιορίζεται πολύ. Δεν είναι πολύ λεπτόρευστη, αλλά ούτε και παχύρευστη σαν κρέμα γεγονός που επιτρέπει την πολύ ομοιόμορφη εφαρμογή χωρίς να ξεφεύγει περιττό προϊόν. Είναι πολύ εύπλαστο σαν προϊόν και παρέχει ελαφριά προς μέτρια κάλυψη. Στο δικό μου μικτό-λιπαρό δέρμα ίσως χρειαζόταν επιπλέον πούδρα, ειδικά στην ζώνη Τ. Δεν μεταφέρεται στα ρούχα, οπότε δεν υπάρχει πολύ μεγάλος κίνδυνος να λερωθείτε και τοπικά μπορείτε να το "χτίσετε" σιγά σιγά για περισσότερη κάλυψη αλλά προσοχή γιατί μπορεί να έχετε κίνδυνο να αποκτήσει cakey υφή. Τέλος, δεν έχει αντιηλιακή προστασία και δείκτη SPF επομένως αν είναι να το χρησιμποιήσετε το πρωί καλό είναι να βάλετε κάποιο αντιηλιακό ή κρέμα ενυδατική με δείκτη προστασίας της αρεσκείας σας ή απλά να το χρησιμοποιήσετε για τις βραδυνές σας εξορμήσεις. Σίγουρα είναι πολύ οικονομικό, αλλά προσωπικά δεν νομίζω να το ξανααγοράσω καθώς πιστεύω ότι θα λειτουργούσε καλύτερα σε πιο κανονικές επιδερμίδες και όχι στο δικό μου μικτό-λιπαρό δέρμα.

Αναλυτικά:

Με το primer της MUA η διάρκεια του θεωρώ ότι ήταν πολύ για το συγκεκριμένο προϊόν. Έφτανε τις 5 ώρες αλλά μετά σίγουρα θα χρειαζόσασταν πούδρα ή Blotting papers γιατί σιγά σιγά άρχιζε να εμφανίζεται η λιπαρότητα στην γνωστή ζώνη Τ του προσώπου. Μετά από 10 ώρες είχε φύγει σε μερικά σημεία με σπυράκια. Με το συγκεκριμένο primer δεν είχε εντελώς ματ αποτέλεσμα αλλά θα έλεγα πιο φυσικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γυάλιζε παρα πολύ.  Για ματ αποτέλεσμα έπρεπε οπωσδήποτε να χρησιμοποιήσετε κάποια πούδρα από πάνω.
Με το primer των Sephora: Άντεξε για 4 ώρες περίπου αλλά σύντομα έβγαλε λιπαρότητα. Οπωσδήποτε χρειάζεται πούδρα για ματ αποτέλεσμα και μετά από 10 περίπου ώρες ήταν σα να είχε φύγει.
Με το primer της VIVO, πάλι εμφάνιζε λιπαρότητα μετά από 3-4 ώρες και σίγουρα δεν είχε ματ αποτέλεσμα, για το οποίο θα έπρεπε να χρησιμοποιήσετε οπωσδήποτε μια πούδρα.
Με το NYX pore filler είχε ακόμα μικρότερη διάρκεια, αλλά το Primer βοήθησε να μην φαίνονται έντονα οι πόροι.
Με το primer της Oriflame: Εδώ μιλάμε για τον καλύτερο δυνατό συνδυασμο. Το αποτέλεσμα με εξέπληξε αλλά απ' ότι φαίνεται τα δύο προϊόντα λειτουργούν πολύ καλά μαζί. Είχε πάρα πολύ καλή εφαρμογή, απλώθηκε άψογα και είχε πάρα πάρα πολύ καλή διάρκεια η οποία άγγιξε σχεδόν τις 7-8 ώρες χωρίς λιπαρότητα, ακόμα και μετά από περπάτημα που έριξε και ίδρωσα !!!! Σίγουρα όμως χρησιμοποίησα μια διαφανείς πούδρα για να το σετάρω.

Χωρίς primer, η διάρκεια του είναι το πολύ 2 ώρες χωρίς λιπαρότητα. Θέλει οπωσδήποτε λίγη διαφανείς πούδρα για να σεταριστεί και είναι καλύτερα να το χρησιμοποιήσετε αν πρόκειται να βγείτε έξω για λίγες ώρες, πχ για ένα καφέ και όχι αν θέλετε μεγάλη διάρκεια στο foundation σας.

Για το τέλος, άφησα μια ευχάριστη έκπληξη για μένα. Δοκίμασα ένα δειγματάκι του Ideal Flawless foundation της AVON. Το δειγματάκι μου ήταν στην απόχρωση nude και η ποσότητα του ήταν αρκετή για 2 μόλις χρήσεις. Επομένως έχω δημιουργήσει τις πρώτες εντυπώσεις για το συγκεκριμένο προϊόν και θα ήθελα να τις μοιραστώ μαζί σας. Ελαφριά σύνθεση που γλιστρά απαλά σαν κρέμα με την απαλή υφή της πούδρας. Έχει ημιμάτ φυσικό τελείωμα αλλά με το Primer ήταν τελέιως ματ. Παρέχει μεσαία προς πλήρη κάλυψη. Φοριέται έως και για 8 ώρες χωρίς κανένα πρόβλημα και έχει δείκτη προστασίας SPF 15. Η κανονική οτυ συσκευασία είναι πολύτελής, γυάλινη, με αντλία και είναι στα 30ml. Την πρώτη μέρα το χρησιμοποίησα με το Primer των Sephora, είχε απίστευτα εύκολη εφαρμογή, απλώθηκε πάρα πολύ εύκολα και ομοιόμορφα. Έχει πουδρένια υφή και τελέιως ματ τελείωμα. Δεν χρειάστηκα πούδρα και μόνο αν εσείς το κρίνετε απαραίτητο πχ σε πολύ λιπαρά πρόσωπα μπορείτε να βάλετε πούδρα από πάνω. Άντεξε γύρω στις 6-8 ώρες χωρίς λιπαρότητα και μετά ήθελε λίγο πούδρα, προσωπικά στην ζώνη Τ. Την δεύτερη μέρα το χρησιμοποίησα με το NYX pore filler με το οποίο όμως απ' ότι φαίνεται δεν συνεργάστηκε και τόσο καλά. Μετά από 2 ώρες παρουσίασε λιπαρότητα στην ζώνη Τ και ήθελε Blotting paper ή πούδρα. Πάντως το συγκεκριμένο το ερωτεύτηκα και με την πρώτη ευκαιρία θα το πάρω για να έχω και πιο ολοκληρωμένη άποψη. Στην μπροσούρα που τρέχει τώρα κοστίζει 13€.

8 σχόλια:

  1. check my fb page gia super proionta Φουκαδακη ΜΑΡΙΑ Αντιπροσωπος AVON
    http://www.facebook.com/PhoukadakeMariaAntiprosoposAvon?group_id=0

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το Ideal Flawless foundation της Avon το είχα σε δείγματα και έμεινα πολύ πολύ ευχαριστημένη! Είναι απ' τα καλύτερρα make-up της Avon, όπως και το κονσίλερ και η πούδρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ειναι η σειρα για ματ τελειωμα με υφη λεπτη χωρις να κολαει και δειαρκει πολλες ωρες μεσαία κάλυψη με την πουδρα της ιδιας σειρας εχει επιπλεον καλυψη και διαρκεια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. poluuuuuu katatopistiko review!!sugxaritiria!!! :)
    prin 10meres pu parhggeila apo mua skeftika na tin agorasw..an ekanes to review nwritera 8a to eixa parei sigoura..tin epomeni fora!!
    p.s...exw diagwnismo sto blog mou!8a xarw na summetasxeis!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Πραγματικα, πολυ ωραιο το post σου! Ευχαριστουμε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. είναι πολύ καλό αυτό το foundation της Avon! το χρησιμοποιώ κι εγώ! από την mua δεν έχω πάρει ακόμη τίποτε! πάντως το review σου είναι πάρα πολύ καλό!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ χρήσιμο post Κατερίνα μου!!! Τώρα με έκανες να θέλω να δοκιμάσω το foundation της MUA!!! XXX

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...