Είμαι Γυναίκα και το γιορτάζω!

Το Σάββατο 8 Μαρτίου οι γυναίκες γιορτάζουμε!

Πόσο όμως έχει αλλάξει η γυναίκα μέσα στα τελευταία 60 χρόνια; Έχετε αναρωτηθεί καθόλου;

Πρόσφατα, άρχισα να ξεφυλλίζω για ακόμα μια φορά το λεύκωμα της μαμάς μου, που είχε φτιάξει όταν ήταν ακόμα μαθήτρια. Εσωτερική στις καλόγριες παρακαλώ, όπως πρόσταζε η καλή της καταγωγή και όφειλε να της προσφέρει η οικογένεια της. Στις καλόγριες η Ζωζώ λοιπόν, με γαλλικά και πιάνο.




Το 1956, είχε φτιάξει αυτό το λεύκωμα, στο οποίο μοιραζόταν με συμμαθήτριες και φιλενάδες τα μυστικά και τις σκέψεις της.

Είναι τόσο όμορφα φτιαγμένο. Έχει ζωγραφίσει  μέσα φιγούρες της εποχής. Παρακαλώ να δώσετε βάση στο πως ήταν οι γυναίκες της εποχής.



Αυτό το λεύκωμα είναι ίσως ο λόγος που λατρεύω τόσο πολύ το Mad Men!

Είναι περιττό να αναλύσουμε το πόσο πολύ έχει αλλάξει η γυναίκα τις τελευταίες δεκαετίες.

Πιστεύω ότι θα βρείτε πολύ ενδιαφέρον έναν Οδηγό για παντρεμένες, ένα βιντεάκι που ετοίμασαν τα καταστήματα «Pennie», με μεράκι και νοσταλγία.


Διαβάζοντας κανείς τον «Οδηγό της Καλής Νοικοκυράς», που πιστεύεται ότι κυκλοφόρησε στα μέσα της δεκαετίας του πενήντα για να τον μελετήσουν οι νοικοκυρές της εποχής, δεν ξέρει πραγματικά τι να κάνει, να γελάσει ή να κλάψει. 

Και όχι μόνο επειδή πράγματι μερικά από αυτά που λέει, με τον τρόπο που τα λέει, είναι εξωφρενικά. Αλλά επειδή, όταν τον συγκρίνει κανείς με τους σύγχρονους «οδηγούς» προς τις γυναίκες, η απόσταση είναι ασύλληπτη. 

Ποιος θα ήταν ο ρόλος της γυναίκας σήμερα, αν είχε τελικά υπακούσει στις συμβουλές των οδηγών καλής συμπεριφοράς της δεκαετίας του '50; 

Η απάντηση στο βίντεο που ακολουθεί, μια παραγωγή των καταστημάτων «Pennie», με αφορμή τη γιορτή της γυναίκας.





Ως καλή σύζυγος , που ξέρω πάντοτε την θέση μου λοιπόν, επιτρέψετε μου να σας αφήσω κάπου εδώ γιατί πρέπει να ετοιμάσω κάτι στον αντρούλη μου να φάει.

Ελπίζω να βρήκατε το video τόσο απολαυστικό, όσο το βρήκα κι εγώ.



Χρόνια Πολλά σε όλες τις Γυναίκες!





Σημείωση: τον αυθεντικό οδηγό θα βρείτε εδώ: http://j-walk.com/other/goodwife/index.htm



The KM Projects
Not just another beauty blog


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...