Review: Προϊόντα BioPlasis

Πριν από λίγο καιρό ήρθαν στα χέρια μου 2 προϊόντα από την εταιρεία Bioplasis. Μέχρι πρότινος είχα δοκιμάσει μόνο την κρέμα σώματος με συσφικτική δράση με μαστίχα και ελαιόλαδογια την οποία σας είχα γράψει και αναλυτικό review εδώ. Ήθελα πάρα πολύ να δοκιμάσω και κάτι ακόμα όμως από την εταιρεία για να έχω μια πιο ολοκληρωμένη άποψη των προϊόντων της. Έτσι η εταιρεία είχε την καλοσύνη να μου στείλει μερικά δείγματα από τα προϊόντα της αλλά και 2 προϊόντα σε κανονικό μέγεθος για να τα τεστάρω και να σας πω την άποψη μου.

Με χαρά δοκίμασα τον συσφικτικό και αντιρυτιδικό ορό gel ματιών. Είναι ένας ορός ματιών με υφή λευκού gel, με μαστίχα και ελαιόλαδο, λάδι jojoba, αμυγδαλελαιο, καλέντουλα, Ηλιέλαιο, Σησαμέλαιο, Υαλουρονικό οξύ και σπιρουλίνα. Υπόσχεται θρέψη, ενυδάτωση και ενίσχυση της ελαστικότητας της επιδερμίδας. 

Προσωπικά τον βρήκα πολύ ελαφρύ και με άνεση μπορούσα να τον φορέσω και κάτω από την ενυδατική κρέμα ματιών μου. Μια ελάχιστη ποσότητα σαν αυτή της φωτογραφίας ήταν αρκετή και με το παραπάνω για την περιοχή των ματιών αλλά και γύρω από τα χείλη. Την χρησιμοποιούσα κυρίως το πρωί και κάτω από την ενυδατική μου και στην συνέχεια προχωρούσα με το μακιγιάζ μου. Έχει ήπιο άρωμα που θυμίζει μαστίχα και ελαιόλαδο αλλά όχι ιδιαίτερα έντονο να με ενοχλεί. Το έλαιο jojoba έχει αντιγηραντική, αντιφλεγμονώδη, θρεπτική και μαλακτική δράση, ενώ το υαλουρονικό οξύ είναι ίσως από τα πιο ισχυρά ενυδατικά και αντιγηραντικά συστατικά. Είναι ιδανικός για την καθημερινή περιποίηση της περιοχής των ματιών μας αλλά και των χειλιών. 

Η συσκευασία του είναι στα 30ml, πλαστική με αντλία, κρατώντας όλα τα μικρόβια που θα μπορούσαν να αλλοιώσουν την σύνθεση του μακριά. Κοστίζει γύρω στα €20,00, τιμή όχι απαγορευτική για το μέγεθος του, καθώς οι άλλοι οροί είναι στην πλειοψηφία τους στα 15ml.


Η θερμοδραστική κρέμα σώματος ομολογώ ότι ήταν αυτή που ήθελα περισσότερο απ' όλες να δοκιμάσω. Αφενός, έχω μια ιδιαίτερη λατρεία στις θερμοδραστικές κρέμες. Αφετέρου, με εξιτάρει το γεγονός ότι ένα προϊόν βιολογικής καλλιέργειας υπόσχεται τόσο ευεργετικά αποτελέσματα στις πιο προβληματικές περιοχές του σώματος. 

Καταρχάς μου άρεσε το γεγονός ότι ήταν αρκετά λεπτόρευστη ώστε να απλώνεται πολύ εύκολα χωρίς να χρειάζομαι πολύ ποσότητα για να καλύψω αρκετά μεγάλη επιφάνεια.  Προσοχή όμως αν βάλετε πάρα πολύ κινδυνεύετε να τρίβετε για ώρες μέχρι να απορροφηθεί. Είναι ιδιαίτερα ήπια όσον αφορά την θερμαντική της ισχύ, κάτι που την κάνει πολύ ανεκτική ακόμα και σε πιο ευαίσθητες επιδερμίδες, ενώ άλλες θερμοδραστικές κρέμες μπορεί να γίνουν αρκετά δυσάρεστες στην χρήση τους. Το άρωμα της είναι επίσης ήπιο και δροσερό και θυμίζει μαστίχα και ελαιόλαδο.

Είναι στα 150ml σε σωληνάριο και κοστίζει €14,90. Περιέχει μαστίχα, ελαιόλαδο, λάδι jojoba, σπιρουλίνα, ιπποκάστανο, Ρούσκο, Κάψικουμ, Καφεΐνη, Καρνιτίνη και πρωτεΐνες σόγιας. Το ρούσκο έχει συσφικτική και λιποδιαλυτική δράση, ενώ το ιπποκάστανο ειναι αντισηπτικό, αντιφλεγμονώδες και μαλακτικό.Τα βιολογικά εκχυλίσματα σπιρουλίνας, ρούσκου και κάψικουμ ειναι μεταξύ άλλων γνωστά από την αρχαιότητα για τις αδυνατιστικές και συσφικτικές τους ιδιότητες.

Πέρα όμως από τα 2 αυτά προϊόντα είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω και κάποια δείγματα. Από αυτά ξεχώρισα το Peeling προσώπου, την μάσκα προσώπου και την κρέμα ματιών, η οποία με εντυπωσίασε και περισσότερο από όλα τα δείγματα με την πολύ πλούσια υφή της. Δεν με ενθουσίασε κυρίως από άποψης αρώματος η συσφυκτική κρέμα ημέρας και η κρέμα νύκτας. Σε κάθε περίπτωση είναι περισσότερο πρώτες εντυπώσεις των προϊόντων και όχι κριτική τους, αφού πρόκειται μόνο για δείγματα.

Τα Οίκο-Βιοκαλλυντικά BioPlasis έχουν μελετηθεί ειδικά για να προσφέρουν αγνή, φυσική, υγιεινή περιποίηση, αξιοποιώντας την συνέργεια των δραστικών βιολογικών συστατικών που περιέχουν, ώστε να καλύψουν την απαιτούμενη ενυδάτωση, τροφή και προστασία της επιδερμίδας.

Όλα τα προϊόντα BioPlasis έχουν πιστοποιηθεί σαν Οίκο-Βιοκαλλυντικά από το Διεθνές Ινστιτούτο Πιστοποίησης ICEA.

Δείτε εδώ λίστα με όλα τα σημεία διάθεσης των προϊόντων BioPlasis. 

Κύριο χαρακτηριστικό των βιολογικών καλλυντικών είναι ότι φέρουν πιστοποίηση από επίσημο οργανισμό που επιβεβαιώνει τον τρόπο παραγωγής τους και τη σύνθεσή τους.
Οι διαφορές των βιολογικών καλλυντικών από τα συμβατικά μπορούν να χωριστούν σε δυο κατηγορίες:
1. Ως προς τα συστατικά που δεν περιέχονται στα βιολογικά καλλυντικά
Τα βιολογικά καλλυντικά δεν περιέχουν μια σειρά από χημικές ουσίες που έχουν ενοχοποιηθεί ότι βλάπτουν είτε το περιβάλλον είτε την υγεία μας, είτε και τα δυο αυτά ταυτόχρονα. Συγκεκριμένα δεν περιέχουν γενετικά τροποποιημένα συστατικά, παράγωγα πετρελαίου, συνθετικά χρώματα και αρώματα, προϊόντα ζωικής προέλευσης, σιλικόνες κτλ.
2. Ως προς τα συστατικά που περιέχονται στα βιολογικά καλλυντικά
Τα βιολογικά καλλυντικά περιλαμβάνουν φυτικά συστατικά πιστοποιημένης βιολογικής καλλιέργειας, τα οποία είναι υψηλότερης ποιότητας και δραστικότητας από τα συμβατικά.

The KM Projects
Not just another beauty blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...