Friday I'm In Love with ....Γιαούρτι Όλυμπος

Ποιος να μου το έλεγε ότι θα ήμουν ενθουσιασμένη τόσο πολύ με ένα... γιαούρτι.
Για πολλά χρόνια δεν έτρωγα γιαούρτι καθόλου, εκτός κι αν του έβαζα δεκαπέντε κουταλιές ζάχαρη και το ανακάτευα πολύ καλά. Μετά απλά σταμάτησα να το κάνω και αυτό. Όταν πριν λίγα χρόνια ξεκίνησα να ακολουθώ την διάιτα Harcombe, έπρεπε να ξαναμπει στο καθημερινό μου διαιτολόγιο. Κανένα γιαούρτι δεν μου άρεσε, με χειρότερο όλων το total. Τελικά, είχα καταλήξει στο 2% του Όλυμπος. Ωραία κρεμώδη υφή και πλούσια γεύση χωρίς να ξινίζει πολύ, ήταν ότι πιο συμπαθητικό είχα βρει σε στραγγιστό γιαούρτι. 

Ήταν μέσα στα πλαίσια αυτής της ιδιαίτερης διατροφής (Harcombe) όπου έπρεπε να περιοριστώ σε μη επεξεργασμένες τροφές. Έτσι ξεκίνησε ο διαχωρισμός στα γιαούρτια και στα επιδόρπια γιαουρτιού. Τα επιδόρπια γαιουρτιού είναι επεξεργασμένες τροφές, συχνά περιέχουν και ζάχαρη ή άλλες γλυκαντικές ουσίες και δεν έχουν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά ενός γιαουρτιού.

Ήταν αυτή μου η γνώση ή αν θέλετε, προκατάληψη που τόσα χρόνια απέφευγα τα επιδόρπια γιαουρτιού. Στο συγκεκριμένο όμως με τράβηξε το γεγονός ότι έλεγε πως είναι επιδόρπιο στραγγιστό γιαούρτι και κοίταξα αμέσως τα συστατικά. Στο συγκεκριμένο λοιπόν έχουν προσθέσει καθαρό στραγγιστό γιαούρτι Ολυμπος 0% (80% της συνολικής συσκευασίας), από 100% Ελληνικό αποβουτυρωμένο γάλα αγελάδος και η ζάχαρη βρίσκεται μόνο στο φρουτοπαρασκεύασμα, εν προκειμένω από κομμάτια φράουλας. Εκεί ακριβώς έγκειται και η διαφοροποίηση από τα επιδόρπια γιαουρτιού. Γιατί αυτό είναι επιδόρπιο στραγγιστό γιαούρτι 0% και το καταλαβαίνεις επίσης και από την γεύση του ίδιου του γιαουρτιού.

Διατροφική δήλωση:
Κάθε κύπελλο 170γρ, περιέχει 153 θερμίδες, 0% λιπαρά, 0% κορεσμένα λιπαρά, 26% ζάχαρα (απο το φρουτοπαρασκεύασμα) και 4% αλάτι. Θα έλεγα είναι σαφέστατα πιο καλή επιλογή από οποιοδήποτε άλλο επιδόρπιο γιαουρτιού.

Αυτό όμως που με ξετρέλανε είναι η γεύση του. Το πήρα από το zampple, τον προηγούμενο μήνα και ενθουσιάστηκα, στην κυριολεξία. Τόσο που πήγα και πήρα από το σούπερ μάρκετ κι άλλα, ο δε σύζυγος μου πήρε και με γεύση λεμόνι. Δοκίμασα και αυτό με το ρόδι που μου άρεσε επίσης πολύ. Το βρίσκω τέλειο για εκείνες τις απογευματινές λιγούρες που με πιάνουν κατά καιρούς και δηλώνω ερωτευμένη μαζί του για αυτή την Παρασκευή.



Διάβασε επίσης:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...