Χρήσιμα εργαλεία για Bloggers

Καλά τα μαθήματα Blogging αλλά κανένα καλό gadget να μας λύσει τα χέρια έχεις;
tools for bloggers
Καλά το κατάλαβες! Σε αυτό το μάθημα μοιράζομαι μαζί σου όλα τα εργαλεία που χρησιμοποιώ ως blogger αλλά και μερικά ακόμα που μπορεί να συ χρησιμεύσουν στο δικό σου ταξίδι στην Blogόσφαιρα. 


tools for bloggers

 Advertisement

tools for bloggersΞεκινώ με την επεξεργασία φωτογραφιών και για όσους δεν κατέχουν την τέχνη του Photoshop το picmonkey & το canva είναι πραγματικά σωτήρια. Είναι εύκολα στην χρήση και σε βοηθούν να δημιουργήσεις πραγματικά καλλιτεχνήματα. Αν με ρωτήσεις, θα σου πω ότι από τα δύο το canva είναι το αγαπημένο μου αλλά δεν είναι λίγες οι φορές που χρησιμοποιώ και τα δύο στην επεξεργασία των φωτογραφιών μου. 

tools for bloggers


tools for bloggers
Αν είσαι από αυτούς που προγραμματίζουν κάθε τους βήμα και έχεις ήδη μπει στην διαδικασία να προγραμματίζεις αναρτήσεις μέσω facebook, το tweetdeck θα σου λύσει τα χέρια στο twitter. Μέσω του tweetdeck Μπορείς να προγραμματίζεις τα τιτιβίσματα σου για μήνες μπροστά. Ενώ παράλληλα μπορείς να παρακολουθείς όλες τις εξελίξεις στο twitter σου


tools for bloggers


Ένα ακόμη υπερ-εργαλείο που θα σε βοηθήσει στον προγραμματισμό αναρτήσεων σε όλα σχεδόν τα social media είναι το hootsuite. Μπορείς να συνδέσεις πάρα πολλά social media  (από το google+ και το blogger μέχρι το linkedin) και να προγραμματίζεις από εκεί τα Post σου. 

Αν σε ενοχλούν οι υπερβολικά μεγάλες διευθύνσεις και παλεύεις να περιορίσεις των αριθμών των γραμμάτων στα tweet σου, μπορείς να χρησιμοποιήσεις ένα LInk shortener. Εγώ χρησιμοποιώ το bitly
tools for bloggers
Image-maps. Για να δημιουργήσεις ένα "χαρτογραφημένο" Banner και γενικά χαρτογραφημένες με LInks εικόνες για το Blog σου, ένα πολύ καλό εργαλείο είναι το imagemaps.

tools for bloggers


Για εικόνες που μπορούν να γίνουν  clickable υπάρχει το Thinglink. Ανεβάζεις μια φωτογραφία και τις προσθέτεις "δράση" είτε με Links είτε με σημάδια που περιέχουν κείμενο, άλλες εικόνες και φωτογραφίες ή ακόμα και βίντεο.Για δωρεάν φωτογραφίες μπορείς να χρησιμοποιείς το photopin
Για newsletter Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το mailchimp. Σου δίνει την δυνατότητα να φτιάξεις την δική σου Mailing list και μέσα από templates να δημιουργείς το δικό σου newsletter που θα στέλνεις στους subscribers σου. Eγώ αυτό χρησιμοποιώ και αν δεν έχεις εγγραφεί ακόμα στο Newsletter Μου και θέλεις να ενημερώνεσαι για ότι νέο έχω να μοιραστώ, δεν έχεις παρά να εγγραφείς εδώ

tools for bloggers

Αν θέλεις να αγοράσεις το domain name και να διώξεις το blogspot από το url σου, τότε μπορείς να απευθυνθείς στο godaddy , που είναι το πιο μεγάλο site για αγορά domain αλλά μπορείς να απευθυνθείς και σε ελληνικές εταιρείες. Εγώ προτίμησα την valuehost που είναι ελληνική και αγόρασα το domain μου για τα επόμενα 2 χρόνια με περίπου 25 €. 

tools for bloggers

Αν σχεδιάζεις να κάνεις τα δικά σου webinars, διαδικτυακά σεμινάρια δηλαδή, μπορείς να κοιτάξεις στο anymeeting Και στο MeetingBurner. Δεν τα χρησιμοποιώ προσωπικά και το μόνο που γνωρίζω είναι ότι είναι επί πληρωμή, αλλά αν σε ενδιαφέρει κάτι αντίστοιχο πιστεύω θα σε βοηθήσουν αυτά τα δύο sites. 

tools for bloggerstools for bloggers


Μπορείς να χρησιμοποιείς τα Google Trends για να βρεις τι είναι hot αυτή την εποχή . Ειδικά αν ψάχνεις να βρεις μια καλή ιδέα για την επόμενη ανάρτηση σου. 





Για να μεταφέρεις μεγάλο όγκο δεδομένων μπορείς να χρησιμοποιήσεις το wetransfer , ενώ αν θέλεις να αποθηκεύσεις αρχεία στο cloud αυτό είναι το drop box

Αν έχεις διαβάσει το Edityourlife, ένα online Περιοδικό φτιαγμένο από Bloggers, θα έχεις προσέξει ότι το ανεβάζουμε στο Issuu. Στο issuu επίσης, έχω ανεβάσει ένα σωρό άλλα εκτυπώσιμα φύλλα, λίστες και αρχεία για να τα μοιραστώ μαζί σου.



Αν ψάχνεις για Html editor ή γενικά web design tools, αυτό που θα πρέπει να κοιτάξεις είναι το coffeecup

CoffeeCup - HTML and Web Design Software

Αυτά είναι τα εργαλεία που χρησιμοποιώ, ελπίζω να σε βοήθησαν αρκετά και ότι καινούργιο βρίσκω θα ενημερώνω αυτό το post. 




Διάβασε επίσης:


The KM Projects
Not just another beauty blog

1 σχόλιο:

  1. χρήσιμα αρκετά αυτά τα εργαλεία, απλά ήθελα να ρωτήσω πως μπορώ να βάλω στήλες για home, about me, categories etc. ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...