Skincare : 10 μάσκες που αξίζει να φορέσεις

Μάσκες, μάσκες, μάσκες!!!!
Εδώ και καιρό ήθελα να σου μιλήσω για όλες αυτές τις μάσκες προσώπου, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν μπει στην περιποίηση της επιδερμίδας μου (μερικές και καθημερινά) και που ειλικρινά πιστεύω ότι αξίζουν μια μικρή έστω αναφορά από μένα. Πόσο μάλλον αν την ίδια στιγμή συνδυάζεται με δύο πολύ ενδιαφέροντα άρθρα το ένα από το Despina's Studio Και το άλλο από το Edit Your Life
μάσκες προσώπου



Θα ξεκινήσω με τις αντιγηραντικές, συσφιγκτικές και τις πιο ενισχυμένες. Γιατί ξέρω ότι οι απαιτήσεις μεγαλώνουν και είναι ωραίο να έχεις επιλογές. πρώτη και καλύτερη η COLLAGEN2 FACE GEL MASK, μια ενυδατική, απαλυντική, αντιρυτιδική και συσφιγκτική μάσκα-gel με φυσικό κολλαγόνο, βλαστοκύτταρα Edelweiss και νέκταρ λουλουδιών. Απλώνεται ομοιόμορφα 1 με 3 φορές την εβδομάδα σε καθαρό δέρμα σε όλο το πρόσωπο και το λαιμό. Μετά από 15 - 20 λεπτά αφαιρείται με στεγνό χαρτομάντιλο και απομακρύνονται τα υπολείμματα με λοσιόν. Η Instant lift του Κορρέ, είναι ακόμα μια που έχω ξεχωρίσει. Είναι ίσως η μοναδική της σειράς που μου άρεσε πολύ. Πλούσια μάσκα που προσφέρει άμεση σύσφιγξη και ελαστικότητα στην επιδερμίδα. Νιώθεις πραγματικά την σύσφιγξη αμέσως μόλις την αφαιρείς, ένα εφέ που προσφέρουν οι Ολιγοσακχαρίτες [προϊόν βιοτεχνολογίας]. Όμως ο πιο πρόσφατος έρωτας μου είναι η Rejuvenate από την FBM Anagenessis. Πρόκειται για μια μάσκα ματιών και προσώπου για άμεση καταπραϋντική και συσφιγκτική δράση. Κάθε συστατικό της ενεργεί με ένα μοναδικό μηχανισμό κατά των παραγόντων που οδηγούν στο κουρασμένο βλέμμα και την πρόωρη γήρανση στην περιοχή γύρω από τα μάτια. Απλώστε μία μέτρια ποσότητα γύρω από το μάτι και σε όλο το πρόσωπο. Αφήστε τη 20» και αφαιρέστε τη με βαμβάκι (μπορεί να μείνει και όλη τη νύχτα σε δέρματα μικτά και λιπαρά). Και εγώ αυτό ακριβώς κάνω. Την ακολουθώ ως θεραπεία, κατά τις συμβουλές της αισθητικού και την χρησιμοποιώ κάθε βράδυ σαν All night mask σε πρόσωπο και μάτια. Και το πρωί απλά ξεπλένω. Τολμώ να πω ότι μετά από 15 ημέρες ευλαβικής χρήσης, η μάσκα αυτή είναι από τις καλύτερες, αν όχι η καλύτερη, all night μάσκα για μικτά και λιπαρά δέρματα, που συνδυάζει μάτια και πρόσωπο. Ίσως σε αυτήν να οφείλεται το γεγονός ότι πήρα πάρα πολλά κομπλιμέντα στα δύο μου τελευταία βίντεο.

αντιγηραντικές μάσκες προσώπου

Συνεχίζω με τρεις αγαπημένες, οικονομικές μάσκες που προσωπικά έχω ξεχωρίσει. Οι δύο από τις οποίες είναι από την Beauty Formulas. H Glorious Mud facial Mask, ιδανική για λιπαρές επιδερμίδες. Επειδή περιέχει φυσικό άργιλο, προσφέρει βαθύ καθαρισμό της επιδερμίδας, απομακρύνοντας την λιπαρότητα. Πιο ενυδατική επιλογή η Ενυδατική μάσκα με αγγούρι και άργιλο 3'.  Την απλώνω στο πρόσωπο για μόλις τρία λεπτά και κατόπιν ξεβγάζω. Ιδανική για όσες βιάζονται και θέλουν γρήγορο καθαρισμό και ενυδάτωση. Και τις δύο θα τις βρείτε στο MakeupHouse και σε επιλεγμένα καταστήματα καλλυντικών όπως ο Hondos και τα Gallerie de beaute. Με άργιλο και Μαροκινό αργανέλαιο είναι και η τρίτη μάσκα από Avon αυτήν την φορά. Η Τreasures of the Desert καθαρίζει βαθιά γιατί περιέχει άργιλο χωρίς να τραβάει το δέρμα, το αντίθετο μάλιστα, λόγω του Moroccan Argan Oil που περιέχει. Την συγκεκριμένη θα την βρείτε αποκλειστικά από την Avon, μέσω αντιπροσώπου.

3 face masks with clay


Για το τέλος άφησα τις πιο λατρεμένες μου. Δύο από τις οποίες έχω αγοράσει ξανά και ξανά. Θα ξεκινήσω με τις μάσκες από Yellow Rose, εταιρεία την οποία έχεις καταλάβει πόσο λατρεύω. Η Yellow Rose Astringente με χλωροφύλλη είναι μια μάσκα ιδανική για βαθύ καθαρισμό αλλά και σύσφιγξη. Είναι μια στυπτική μάσκα για μικτά και λιπαρά δέρματα. Απορροφά την υπερβολική λιπαρότητα και καθαρίζει την επιδερμίδα και είναι κατάλληλη για το πρόσωπο, το λαιμό και το μπούστο. Αφήνει το δέρμα καθαρό, αναζωογονημένο και με ματ όψη. Λόγω των στυπτικών και αναζωογονητικών της ιδιοτήτων είναι ιδανική για χρήση σε κουρασμένο και χαλαρωμένο δέρμα. Η Yellow Rose Purifying Enzymatic Face Mask With Yeast And Papaya, είναι μια ενζυμική μάσκα προσώπου που καθαρίζει σε βάθος και απομακρύνει την υπερβολική λιπαρότητα. Κατάλληλη για μικτά και λιπαρά προβληματικά δέρματα. Απαλύνει, δροσίζει και χαρίζει στο δέρμα φρεσκάδα και φωτεινότητα. Μοναδικό της μειονέκτημα η έντονη μυρωδιά της. Είναι ίσως η μόνη που δεν θα ξαναγοράσω και ο μοναδικός λόγος είναι η έντονη αυτή μυρωδιά.

kiehls beauty mask


Με νέα είσοδο η Cilantro and Orange Extract Pollutant Defending Masque της Kiehl's . Προστατεύει και αναπληρώνει την επιδερμίδα, για να μειώνει τις ορατές επιπτώσεις της ρύπανσης, προλαμβάνοντας παράλληλα την προσκόλληση των ρύπων στην επιδερμίδα. Με 99,6% φυσικά συστατικά (Κοριανδρο και εκχύλισμα πορτοκαλιού) είναι η φυσική λύση για προστασία από τη ρύπανση. Την φοράω όπως μια απλή μάσκα και μετά από 15 λεπτά αφαιρώ με ένα χαρτομάντηλο αφήνοντας ένα λεπτό στρώμα να μείνει όλη νύχτα.

Ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου η Yellow Rose Cellular Eye Contour Cream. Δεν είναι όμως μάσκα προσώπου αλλά αποκλειστικά μάσκα ματιών. Αποτελεί μία εξελιγμένη περιποίηση για μία στοχευμένη αντιμετώπιση των ιδιαίτερων προβλημάτων της περιοχής των ματιών (ρυτίδες, μαύροι κύκλοι, οιδήματα και ξηρότητα). Η πρωτοποριακή αυτή σύνθεση συνδυάζει Φυτικά Βλαστοκύτταρα, Ολιγοπεπτίδια, Υαλουρονικό οξύ τριών ειδών και απαλυντικά θρεπτικά τονωτικά συστατικά βελτιώνοντας την υφή και την όψη της επιδερμίδας. 


Εσύ ποιες από αυτές έχεις δοκιμάσει; Αν δεν σου αρκούν πάντως οι προτάσεις μου σου έχουμε άλλες 14+ μάσκες που δοκίμασαν οι συντάκτριες του Edit Your life, ρίξε μια ματιά και εκεί να δεις τι προτείνουν. Και αν είσαι από εκείνες που μονολογούν τότε αξίζει να διαβάσεις τον διάλογο της Δέσποινας με τον εαυτό της, την ώρα που κάνει μάσκα προσώπου.




1 σχόλιο:

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...