Fashion Revolution Greece



Χθες το απόγευμα μετά την δουλειά πέρασα από το κέντρο του Αμαρουσίου για μια βόλτα στα μαγαζιά και είδα τις κούκλες να επαναστατούν. Το Fashion Revolution Greece κατέλαβε τα πεζοδρόμια.  Οκ , ήταν και μια καλή ευκαιρία να πιούμε ένα ποτηράκι κρασί κερασμένο από τα Intimissimi

Στις 24 Απριλίου η βιομηχανία μόδας επαναστάτησε και μας ρώτησε δυνατά ... "Ποιος έφτιαξε τα ρούχα μου;".

Στις 24 Απριλίου 2013, 1133 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν το εργοστάσιο του συγκροτήματος Rana Plaza κατέρρευσε στη Ντάκα του Μπαγκλαντές και πολλοί περισσότεροι τραυματίστηκαν. Με αφορμή αυτό το τραγικό γεγονός, τρεις μήνες μετά η Carry Somers και η Οrsola de Castro, συζητούσαν στο Ethical Fashion Forum στο Λονδίνο, τη δημιουργία του κινήματος Fashion Revolution.

Το παγκόσμιο κίνημα Fashion Revolution Day, που φέτος κατέλαβε σε 68 χώρες, επιδιώκει να κινητοποιήσει τους πολίτες, να αναρωτηθούν τι κρύβεται πίσω από τα ταμπελάκια των ρούχων τους και να ρίξει φως στη βιομηχανία της μόδας και τη διαδικασία παραγωγής.

Όλες αυτές οι μεγάλες αλυσίδες εμπορίας ρούχων, που λανθασμένα μπορεί να έχουμε στο μυαλό μας ότι φτιάχνουν τα ρούχα τους εργάτες καλοπληρωμένοι σε άριστες συνθήκες εργασίας, όλες αυτές οι εταιρείες μπορεί άνετα να έχουν το εργοστάσιο τους σε μια τριτοκορμική χώρα και οι άνθρωποι που τα φτιάχνουν να εργάζονται σε άθλιες συνθήκες ή ακόμη και να είναι μικρά παιδιά. 

Και μην πάει το μυαλό σας λανθασμένα σε πιο οικονομικά ρούχα. Ακόμα και εταιρείες κολοσσοί της μόδας έχουν υποκύψει στο παρελθόν στις προσταγές τις εξοικονομησης κόστους και στην γλύκα του μεγαλύτερου κέρδους, θυσιάζοντας ακόμα και ανθρώπινες ζωές για την παρασκευή ενός πανάκριβου T-shirt που θα πουληθεί για μερικές δεκάδες ευρώ.ή δολάρια.

Ήρθε η ώρα να επαναστατήσουμε και να ρωτήσουμε το προφανές "Ποιος έφτιαξε τα ρούχα μου;"


The KM Projects
Not just another beauty blog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...