Πως Οργανώνω το ημερολόγιο μου & Mini Giveaway



Έχεις ημερολόγιο/agenda; Έχεις κι εσύ την τρέλα να το διακοσμείς και να οργανώνεις τις ημέρες που έρχονται με χρώματα; Τότε νομίζω ότι αυτή η ανάρτηση θα σου αρέσει.
Παλαιότερα είχα filofax. Με έκανε να νιώθω περισσότερο "επαγγελματίας". Όσο όμως περνούσαν τα χρόνια και στον πραγματικό χώρο της εργασίας, διαπίστωσα ότι το filofax δεν με βόλευε καθόλου. Κάθε χρόνο έπρεπε να αδειάζω τα περιεχόμενα του και να τα αποθηκεύω αλλού. Όταν όμως έψαχνα να βρω κάτι από την προηγούμενη χρονιά (με ποιον είχα μιλήσει, ποιον είχα συναντήσει κτλ) δυστυχώς έπρεπε να το αναζητήσω ανάμεσα σε χαρτιά διάσπαρτα.


Έτσι τα τελευταία χρόνια κατέληξα να χρησιμοποιώ ένα ημερολόγιο ανά έτος, το οποίο ιδανικά θα έχει μια ημέρα ανά σελίδα. Όταν πήρα φέτος στα χέρια μου το ημερολόγιο της ΚΥΑΝΑ το λάτρεψα στην κυριολεξία. Ήταν ακριβώς το μέγεθος που θέλω, με πολλές και χρήσιμες πληροφορίες. Έχει χρήσιμα τηλέφωνα, αργίες, εορτολόγιο 2015, παγκόσμιες και διεθνείς ημέρες 2015, λεξικό οικονομικών όρων (εντάξει το συγκεκριμένο είναι δώρο εξ ουρανού για μένα), μέχρι και ιαματικές πηγές στην Ελλάδα και αρχαιολογικούς χώρους έχει. Διαθέτει προγραμματισμό του 2015 με συνοπτικά 2 μήνες ανά σελίδα στην αρχή  και ένα μικρό τμήμα αφιερωμένο σε σημειώσεις και υπομνήματα.


Για να το διακοσμήσω χρησιμοποιώ αυτοκόλλητα και ταινίες από το Tiger αλλά και από το ebay. Κάθε τόσο περνάω από το Tiger για να δω τι καινούργιο έχουν φέρει. Αλλά τσεκάρω και το ebay για tapes & stickers ,που μπορώ να χρησιμοποιήσω για να διακοσμήσω την agenda μου.

Διάφορα αυτοκόλλητα από το Tiger και από το Ebay. Τις καρδούλες τις χρησιμοποιώ κυρίως για να σημειώνω "τις δύσκολες" μέρες στο ημερολόγιο μου. Με αυτό τον τρόπο πάντα τις θυμάμαι. Τις έχω αγοράσει από τα Tiger.

Αυτοκόλλητες επιφάνειες με glitter σε διάφορα χρώματα και σελιδοδείκτες με φατσούλες απο το Tiger. Όλα αυτά τα χρησιμοποιώ στο προσωπικό μου ημερολόγιο

Πάμε να δούμε λίγο πιο αναλυτικά τι κάνω. Εδώ έχουμε μια σελίδα από το προσωπικό μου ημερολόγιο. Είτε με μια κόκκινη καρδούλα, είτε με μια κόκκινη φατσούλα σημειώνω τις ημέρες που είμαι αδιάθετη. Με αυτόν τον τρόπο έχω πάντα γνώση του κύκλου μου. Βρες τα αυτοκόλλητα με την κόκκινη φατσούλα εδώ.

Χωρίζω την ημέρα στην μέση με μια ταινία. Αριστερά κρατάω χώρο για να σημειώνω ιδέες για το blog (κάτω από ένα PVC αυτοκολλητάκι με τον τίτλο Ideas που έχω αγοράσει από εδώ) που θέλω να βάλω σε μια σειρά για να ετοιμάσω, αλλά και για όλα τα ραντεβού ή τηλέφωνα που έχω να κάνω μέσα στην μέρα. Δεξιά της ταινίας γράφω πάνω πάνω τυχόν συμπληρώματα διατροφής που παίρνω αλλά και την γυμναστική της ημέρας. Από κάτω γράφω το μενού της ημέρας. Έτσι μπορώ να ελέγξω τι τρώω και να ενημερώσω την διατροφολόγο μου για τυχόν δυσκολίες. Επίσης, κάθε Δευτέρα σημειώνω κάτω δεξιά το βάρος μου, αν είστε σε δίαιτα, νομίζω ότι είναι καλύτερα να μετράται το βάρος σας κάθε εβδομάδα και όχι κάθε μέρα, γιατί κάτι τέτοιο, μπορεί να φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.


Αν χρειαστεί μπορεί να αλλάξω λίγο την διαρρύθμιση για να χωρέσω περισσότερες πληροφορίες αλλά η λογική του παραμένει ίδια. Επίσης, αφήνω πάντα ένα μικρό χώρο όπου βάζω αυτοκόλλητα ή γράφω κιόλας το "ρητό" της ημέρας. Μια φράση που μπορεί να με εμπνέει ή που απλά μου τριβελίζει το μυαλό. Μπορείτε να φτιάξετε κι εσείς τέτοια αυτοκόλλητα ή να κατεβάσετε έτοιμα από άλλους bloggers. Απλά φτιάχνετε μια σελίδα στο canva ή στο picmonkey με πολλά μικρά αυτοκόλλητα και το εκτυπώνετε σε χαρτί αυτοκόλλητο, που μπορείτε να βρείτε στο πλαίσιο, Public κτλ. Αν θέλεις ωστόσο μπορείς να κατεβάσεις εδώ μια σελίδα Α4 που έχω ετοιμάσει εγώ με φράσεις που μου αρέσουν.

Στο επαγγελματικό μου ημερολόγιο, που διατηρώ στο γραφείο δεν χρησιμοποιώ αυτοκόλλητα. Η λογική όμως παραμένει ίδια. Αριστερά κρατάω όλα τα τηλέφωνα και τα ραντεβού που πρέπει να κάνω. Δεξιά, έχω την λίστα με όλα όσα έχω να κάνω μέσα στην μέρα. 


Στο τέλος κάθε μήνα (συνήθως στην τελευταία του μέρα) αφιερώνω ένα μικρό χώρο και γράφω όλα τα πράγματα για τα οποία νιώθω ευγνώμων που τελείωσε ο μήνας, τι έμαθα αυτό το μήνα και γιατί είμαι χαρούμενη. Είναι ένας προσωπικός τρόπος να δημιουργώ τα δικά μου - προσωπικά - Mantras.

Αυτή είναι μια μικρή ματιά στο πως οργανώνω εγώ το ημερολόγιο μου. Εσύ έχεις ημερολόγιο;. Έχεις να μου προτείνεις κάποιο site ή κάποιο αυτοκόλλητο για να το διακοσμήσω;

Αν δεν έχεις ημερολόγιο πάντως σου προτείνω αυτό της ΚΥΑΝΑ και παρόλο που βρισκόμαστε στην μέση σχεδόν του χρόνου, ποτέ δεν είναι αργά για να οργανωθούμε καλύτερα. Ένα ολόδιο ημερολόγιο θα κερδίσει μια κοπέλα από εσάς, αρκεί να είναι μέλος του blog και να μου αφήσει ένα σχόλιο κάτω από αυτήν την ανάρτηση λέγοντας μου ότι θέλει να λάβει μέρος. Η  νικήτρια θα ανακοινωθεί την Κυριακή το βράδυ.


The KM Projects
Not just another beauty blog


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

*ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*
Παρακαλώ MHN αφήνετε link για τα blog σας, η κείμενα που παραπέμπουν εμένα η τα μέλη του blog μου να τα επισκεφτούν στα σχόλια, γιατί το βρίσκω άκομψο και δεν θα δημοσιεύονται.
Ευχαριστώ για την κατανόηση.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...